Η Γη της ελιάς – Spoiler: Διπλό φονικό βουλιάζει σε πένθος τη Μάνη

02 Δεκ. 2021 - 07:09 | Media
Η Γη της ελιάς – Spoiler: Διπλό φονικό βουλιάζει σε πένθος τη Μάνη

Καταιγιστικές θα είναι οι εξελίξεις στη Γη της ελιάς με τις ανατροπές στη σειρά του Mega να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού.

Στα επόμενα επεισόδια ένα διπλό φονικό συνταράσσει την κοινωνία της Μάνης, καθώς μια φαινομενικά συνηθισμένη μέρα στους ελαιώνες, σκορπά τον θάνατο όταν κάποιος δέχεται τέσσερις σφαίρες, ενώ ακόμη ένας άντρας πέφτει νεκρός.

Από τότε που αποκαλύφθηκε η παράνομη σχέση του με τη Στέλλα, ο Νικόλας έχει έντονη δραστηριότητα στο σενάριο και τις εξελίξεις.

Κυρίως με τη συμμαχία που είχε κάνει με την Χάιδω με σκοπό να ενοχοποιήσουν τον Στάθη. Πρόσφατα, όμως, η γυναίκα έμαθε ότι δεν έδωσε εκείνος την εντολή δολοφονίας για τον Πέτρο και τη Στέλλα, αλλά ο Κυριάκος, που ηγείται του καρτέλ ναρκωτικών με το οποίο έκανε δουλειές ο άντρας της.

Ο Νικόλας βρίσκει την καραμπίνα που του ζητά η Χάιδω για να πάρει την εκδίκησή της. Η πληροφορία φτάνει στο καρτέλ ναρκωτικών και αποφασίζουν να σκοτώσουν τον Νικόλα την κατάλληλη στιγμή.

Σύμφωνα με το περιοδικό TV O’Clock, μια φαινομενικά συνηθισμένη μέρα στους ελαιώνες των Βρεττάκων θα πάρει άσχημη τροπή.

Ο Νικόλας πέφτει νεκρός με τους εργάτες να παθαίνουν ισχυρό σοκ. Την ίδια στιγμή, η Χάιδω η οποία έχει παντελή άγνοια για την εξέλιξη αυτή, μπαίνει στην τελική ευθεία του σχεδίου και παρακολουθεί τον Κυριάκο. Τον άνθρωπο που έδωσε εντολή να σκοτώσουν τον Πέτρο και την Στέλλα.

Τελικά, εκείνη σκοτώνει τον άντρα μυστήριο, που πριν από λίγους μήνες την βύθισε στο πένθος και στη συνέχεια εξαφανίζει την καραμπίνα.

Η γη της ελιάς 2/12/21 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 92
Επεισόδιο 92
Η Άννα αναγκάζεται να παραδεχτεί στον Αποστόλη ότι εκβίασε τον Δημήτρη και του απέσπασε λεφτά. Ο Αποστόλης, απογοητευμένος και ντροπιασμένος από τις πράξεις της αδελφής του, επιστρέφει τα χρήματα στον Δημήτρη.

Η Μυρτάλη προχωρά τις διαδικασίες και κατοχυρώνει επίσημα το εμπορικό σήμα των Βρεττάκων. Η Αρετή αναρρώνει στο νοσοκομείο, έχοντας πάντα δίπλα της τους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να καθησυχάσουν τις αγωνίες της.

Η Μαργαρίτα είναι πολύ χαρούμενη με την επιστροφή του Αλέξη στη Μάνη και αισιοδοξεί πως τα δύσκολα πέρασαν. Ο Κωνσταντίνος με την Ισμήνη βγάζουν τον Λυκούργο για φαγητό. Η Χάιδω επισκέπτεται στη φυλακή τον Βαφέα και ζητά να μάθει ποιος έδωσε την εντολή να σκοτωθεί η κόρη της. Όλα πλέον δείχνουν ότι ένας καινούργιος κύκλος αίματος ανοίγει.\

Η γη της ελιάς 5/12/21 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 93
Επεισόδιο 93.
Η Χάιδω επισκέπτεται τον Βαφέα στη φυλακή και κλείνει συμφωνία μαζί του, προκειμένου να μάθει ποιος του έδωσε εντολή να σκοτώσει τον Πέτρο και τη Στέλλα Στεφανέα.

Ένα παλιό κουτί του Ιπποκράτη που κρύβει αντικείμενα αξίας, περνά στα χέρια της Μυρτάλης. Η Αρετή παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο και επιστρέφει στο σπίτι της, με τον Στάθη να της συμπαραστέκεται συνεχώς.

Η Χάιδω ζητά από τον Νικόλα μια καραμπίνα, χωρίς να του εξηγεί τον λόγο. Από την άλλη, καλεί τον Φίλιππο με τον Λυκούργο και τους ανακοινώνει ότι θέλει να προχωρήσει σε σιάξη με τους Καπερνάρους.

Η Μυρτάλη κατοχυρώνει το οικόσημο της οικογένειας Βρεττάκου για την εταιρεία καλλυντικών της, ενώ ένας δικαστικός επιμελητής πηγαίνει το αντίστοιχο έγγραφο στην Αθηνά, τον Ισίδωρο και τον Μάνο, οι οποίοι που πέφτουν απ’ τα σύννεφα μόλις το παραλαμβάνουν!

Η γη της ελιάς 6/12/21 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 94-95
Επεισόδιο 94-95.

Ο Λυκούργος προσπαθεί να πείσει τον Στέφανο να δώσει ένα τέλος στην έχθρα των Καπερνάρων με τους Στεφαναίους. Ο Στέφανος είναι αρνητικός και ανένδοτος.

Στο μεταξύ, η Βασιλική εξομολογείται στη Μυρτάλη πως έχει σχέση με τον Φίλιππο, ότι είναι έγκυος κι ότι θα σχεδιάζουν να φύγουν κρυφά στην Αθήνα.

Η Μυρτάλη τής υπόσχεται να μην αποκαλύψει σε κανέναν το μυστικό της, αλλά αυτό τη φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση απέναντι στον Στέφανο.

Η Αρετή ξεκινά φυσικοθεραπείες και από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνει ότι η αποκατάστασή της θα είναι δύσκολη. Η Άννα, αποφασισμένη να εκδικηθεί τον Δημήτρη, τον παγιδεύει και τον εκβιάζει ξανά.

Η γη της ελιάς 7/12/21 ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 96-97α
Επεισόδιο 96&97
Η εικόνα της Ιουλίας μαζί με τον Κουράκο τσακίζει τον Στάθη, ενώ όλο το χωριό αρχίζει να κουβεντιάζει για το νέο ειδύλλιο. Η Αντιγόνη ζητά από τη Μαρίνα να ενημερώσει τον Μάνο για το αποτέλεσμα του τεστ DNA.

Ο Δημήτρης συνεχίζει να πολιορκεί την Αθηνά, επιμένοντας να τον συγχωρέσει και να κάνουν μια νέα αρχή. Η Βασιλική από την άλλη πλέει σε πελάγη ευτυχίας, καθώς μαθαίνει πως πρόκειται να γεννήσει κοριτσάκι.

Η Ευτυχία παλεύει να αποκαταστήσει τη σχέση της με τον Αποστόλη, όμως εκείνος δυσκολεύεται να τη δει φιλικά. Ο Αλέξης πετυχαίνει τη Μυρτάλη στον δρόμο, αλλά πριν προλάβει να της μιλήσει, εκείνη το βάζει στα πόδια.

Η Αθηνά ζητά από τον Μάνο να μελετήσει το βιογραφικό της Μάρθας, μήπως υπάρχει θέση για εκείνη στο ελαιοτριβείο. Ο Στάθης, θολωμένος από τη ζήλια, πηγαίνει στο σπίτι της Ιουλίας και απαιτεί εξηγήσεις.