Σασμός: Ο θάνατος του Πετρή από το όπλο του Αστέρη φέρνει ντόμινο εξελίξεων

14 Ιαν. 2022 - 11:19 | Media
Σασμός: Ο θάνατος του Πετρή από το όπλο του Αστέρη φέρνει ντόμινο εξελίξεων

Ο θάνατος του Πετρή θα είναι καταλυτικός για τις εξελίξεις στο χωριό στα επόμενα επεισόδια του «Σασμού».
 
Ο θάνατος του Πετρή αποτελεί πλέον γεγονός -κι ας μην τον έχουμε δει ακόμα στις οθόνες μας-, ιδιαίτερα μετά από την επιβεβαίωση του Κώστα Κωστόπουλου, του σκηνοθέτη του «Σασμού» στο «Happy Day».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά -και την πλοκή του βιβλίου όπου βασίζεται η σειρά-, μετά από την εκδικητική καταγγελία της Θοδώρας στη αστυνομία, η οποία κατονόμασε τον Πετρή ως τον δολοφόνο του Στεφανή, ο Αστέρης αντιλαμβάνεται ότι η Αργυρώ είπε ψέματα για την ημέρα του φονικού για να προστατέψει τον εαυτό της.

Έξαλλος από θυμό πηγαίνει να βρει τον Πετρή ο οποίος είναι μαζί με τη Σεμίνα. Ο γιος της Μαρίνας λέει στη Σεμίνα να τον περιμένει στο αυτοκίνητο και πυροβολεί στον αέρα για να φοβερίσει τον Αστέρη. Όμως εκείνος, άπειρος από όπλα και φοβισμένος από την εκπυρσοκρότηση, πατάει τη σκανδάλη σωριάζοντας νεκρό τον Πετρή. 
Ο θάνατος του Πετρή παγώνει το χωριό. Μαρίνα, Αργυρώ και Ειρήνη βυθίζονται στο πένθος, ο Αστέρης εξαφανίζεται και η Καλλιόπη αγωνιά για την τύχη των γιων της τώρα που οι Βρουλάκηδες επιστρέφουν όλοι στο χωριό ζητώντας εκδίκηση.

Και ενώ η μητέρα του αναζητά τρόπο να φύγει από την Κρήτη χωρίς να τον αντιληφθούν, ο Αστέρης δεν μπορεί να πιστέψει ότι σκότωσε τον αδελφό της αγαπημένης του. Οι μόνοι άνθρωποι που στέκονται στο πλευρό του, εκτός από τη μάνα του, είναι ο Μαθιός, που βασανίζεται από τις τύψεις ότι δύο ζωές, του Πετρή και του Αστέρη, καταστράφηκαν για το έγκλημα που ο ίδιος διέπραξε, και η Στέλλα, η οποία θέλει να αναλάβει την υπεράσπισή του.