Τα highlights της 94ης απονομής των Όσκαρ: Τα βραβεία, οι λαμπερές παρουσίες και το χαστούκι

28 Μαρ. 2022 - 11:39 | Media
Τα highlights της 94ης απονομής των Όσκαρ: Τα βραβεία, οι λαμπερές παρουσίες και το χαστούκι

Τα βραβεία Όσκαρ επέστρεψαν μετά από δύο χρόνια στον φυσικό τους χώρο, στην αίθουσα Walk of Fame του Χόλιγουντ και η τελετή ήταν λαμπερή.

Αναμφίβολα η στιγμή που σημάδεψε τη φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ ήταν η επίθεση του Γουίλ Σμιθ στον κωμικό Κρις Ροκ μετά το σχόλιό του για τη σύζυγό του.

Ένα απαράδεκτο αστείο του Κρις Ροκ, για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Γουίλ Σμιθ -η οποία έχει αλωπεκίαση – προκάλεσε το ξέσπασμα οργής. Ο Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή, χτύπησε τον Κρις Ροκ και στη συνέχεια επέστρεψε στη θέση του.
Με ένα φαντασμαγορικό σόου με την συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και την Βeyonce να κλέβει την παράσταση ξεκίνησε 94η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.

Φέτος οι αστέρες της έβδομης τέχνης επέστρεψαν στο κόκκινο χαλί με εντυπωσιακές εμφανίσεις όμως όλοι μιλούν για τον Γουίλ Σμιθ και το χαστούκι που έδωσε επί σκηνής στον Κρίς Ρόκ.

Είχε προηγηθεί ένα ατυχές σχόλιο για το κούρεμα της συζύγου του η ποία όμως πάσχει από αλωπεκία.

«Κράτα το όνομα της γυναίκας μου μακριά από το στομά σου», είπε ο ηθοποιός.

«Φίλε μου, ήταν απλώς ένα αστείο για την «GI Jane»», απάντησε ο Κρις Ροκ.

Η αμηχανία του κωμικού εμφανής… Λίγα λεπτά μετά ο Γουίλ Σμίθ ανεβαίνει στη σκηνή για να παραλάβει το όσκαρ Ά ανδρικού ρόλου «Η μέθοδος Γουίλιαμς», απολογούμενος για την πράξη του.

«Θέλω να απολογηθώ στην Ακαδημία, στους συνυποψηφίους μου. Είναι μια υπέροχη στιγμή και δεν κλαίω που κέρδισα αυτό το βραβείο αλλά επειδή μπορώ να δώσω φως σε όλους τους ανθρώπους. Όμως η αγάπη μπορεί να σε κάνει να κάνεις τρελά πράγματα. Σας ευχαριστώ και ελπίζω να με δεχθεί ξανά η ακαδημία», σχολίασε ο Γουίλ Σμιθ.

Το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «The eyes of Tammy Faye», όπου ενσαρκώνει τον ρόλο της τηλεευαγγελίστριας Τάμι Φέι Μπέικερ κέρδισε η αμερικανίδα ηθοποιός Τζέσικα Τσαστέιν.

«Υπάρχει βία και εγκλήματα μίσους σε αθώους πολίτες σε όλο τον κόσμο και σε τέτοιες εποχές σκέφτομαι την Τάμι και εμπνέομαι από τις ριζοσπαστικές της πράξεις αγάπης», ανέφερε η Τζέσικα Σαστείν.

Η Αριάνα Ντεμπόζ για την ερμηνεία της στο West Side Story θα μείνει στην ιστορία ως η πρώτη queer ηθοποιός που κέρδισε το χρυσό αγαλματάκι. Iστορία έγραψε και ο Τρόι Κοτσούρ, που κέρδισε το Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου για την ταινία CODA που αναδείχθηκε και η καλύτερη ταινία της χρονιάς.

«Ευχαριστώ πολύ όλα τα μέλη της ακαδημίας για την αναγνώριση της δουλειάς μου. Είναι πραγματικά υπέροχο που η δουλειά της ταινίας γνώρισε παγκόσμια αναγνώριση», δήλωσε ο ηθοποιός, Τρόι Κότσουρ.

Η ταινία αφορά στην καθημερινότητα μιας οικογένειας κωφών ενώ ο Τρόι Κοτσούρ είναι ο δεύτερος κωφός ηθοποιός που κερδίζει βραβείο στην ιστορία των όσκαρ. Κατά την διάρκεια της εκδηλωσης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου της Ουκρανίας.

Μεταξύ των τιμώμενων προσώπων και ο Μίκης Θεοδωράκης καθώς συμπεριελήφθη σε ένα βίντεο για όλες τις προσωπικότητες έφυγαν από την ζωή τον τελευταίο χρόνο.

   

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της 94ης τελετής των βραβείων Όσκαρ.
Ενώ ο Κρις Ροκ βρισκόταν πάνω στη σκηνή και παρουσίαζε το δικό του κωμικό κομμάτι, κατάφερε να… εκνευρίσει τον Γουίλ Σμιθ, ο οποίος στη συνέχεια έκανε κάτι που κανείς δεν περίμενε.

Ένα αστείο του Κρις Ροκ, για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του Γουίλ Σμιθ – η Τζέιντα Πίνκερ Σμιθ έχει αλωπεκίαση – προκάλεσε το ξέσπασμα οργής.

Ξαφνικά, ο Σμιθ βρέθηκε στην σκηνή, χτύπησε τον Κρις Ροκ και όταν επέστρεψε στη θέση του, φώναξε «να μην ξαναπιάσεις στο γ@μημέν@ στόμα σου τη γυναίκα μου».

Μετά από αυτό, η ατμόσφαιρα ήταν παγωμένη, με τους παρευρισκόμενους να στέκονται και να κοιτούν αμήχανοι, καθώς η τελετή συνεχιζόταν.

Λίγο αργότερα, όταν ο Γουίλ Σμιθ επέστρεψε στην σκηνή για να παραλάβει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου αναφέρθηκε στο γεγονός, λέγοντας πως «η αγάπη σε οδηγεί να κάνεις τρελά πράγματα», αφού το περιστατικό σημειώθηκε με αφορμή όσα είπε ο κωμικός για τη γυναίκα του.

Παράλληλα, με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από την Ακαδημία και κατέληξε λέγοντας ότι ελπίζει να τον ξανακαλέσει στο μέλλον.

   

Το «Πάμε Δανάη» και ο Άρης Καβατζίκης συγκέντρωσαν και σας παρουσιάζουν τις καλυτερες στιγμές από την λαμπρή τελετή των βραβείων Όσκαρ.
Οι παρουσιάστριες των Όσκαρ, Έιμι Σούμερ, Γουάντα Σάικς και Ρετζίνα Χολ έδωσαν… ρέστα με τα καυστικα αστεία τους!

Την έναρξη της βραδιάς έκανε η Μπιγιονσέ τραγουδώντας «Be alive» από τα γήπεδα τένις στο Κόμπτον της Καλιφόρνια, όπου προπονούνταν οι αδελφές Γουίλιαμς.

Το «Dune» πηρέ έξι βραβεία – οπτικά εφέ, φωτογραφία, σκηνογραφία, ήχος, μοντάζ & πρωτότυπη μουσική – και το «Coda» τρία  – ταινίας, σεναρίου, Β’ ανδρικού ρόλου.

Καλύτερη ταινία αναδείχτηκε το «Coda» ανακόπτοντας την πορεία της «Εξουσίας του σκύλου».

Όσκαρ σκηνοθεσίας στην Τζέιν Κάμπιον για την «Εξουσία του σκύλου», 28 χρόνια μετά το πρώτο της Όσκαρ για πρωτότυπο σενάριο στο «πιάνο».

Βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου στον Γουίλ Σμιθ για τη «μέθοδο των Γουίλιαμς», ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από τους συνάδελφους τους και την Ακαδημία.

Βραβείο Α’ γυναίκειου ρόλου στην Τζέσικα Σαστέιν για τα «μάτια της Τάμι Φέι», η οποία τόνισε τα προβλήματα ψυχικής υγείας και των αυτοκτονιών.

Βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου στον Τρόι Κάτσερ για το «coda»! Ο Κάτσερ γίνεται ο δεύτερος κωφός ηθοποιός με Όσκαρ, 35 χρόνια μετά τη Μάρλι Μάτλιν.

Βραβείο Β’ γυναίκειου ρόλου στην Αριάνα Ντεμπόουζ για το «West side story»! Ιστορική νίκη για την αφρολατίνα, ανοιχτά queer ηθοποιό.

Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου στον Κένεθ Μπράνα για το «Μπέλφαστ» και διασκευασμένου σεναρίου στη Σία Χίντερ για το «Coda».

Η ομορφότερη στιγμή της βραδιάς ήταν η εμφάνιση του Φράνσις Φορντ Κόπολα με τον Αλ Πατσίνο και τον Ρόμπερτ ντε Νίρο για τα 50 χρόνια του «Νονού».

Συγκίνηση προκάλεσε η εμφάνιση της Λάιζα Μινέλι σε αμαξίδιο δίπλα στη Lady gaga στο τέλος της βραδιάς για το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Ο Γουίλ Σμιθ επιτέθηκε στον Κρις Ροκ με γροθιά μετά το άκομψο αστείο του παρουσιαστή για το ξυρισμένο κεφάλι της συζύγου του, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ.

Ο Κρις ροκ είπε «Τζέιντα, το “G.I.Jane 2” σε περιμένει» λόγω του ξυρισμένου κεφαλιού της, το οποίο οφείλεται στην αλωπεκία που αντιμετωπίζει η ηθοποιός.