Η γη της ελιάς: Ο Αλέξης οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα

18 Μαίου 2022 - 07:25 | Media
Η γη της ελιάς: Ο Αλέξης οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα

Στο σημερινό επεισόδιο της «Γης της ελιάς» η Μαργαρίτα βρίσκεται ενώπιον της σκληρής αλήθειας για την κατάσταση του Αλέξη. Η Ελένη, μετά από τα όσα διαμείφθηκαν ανάμεσά τους, απευθύνεται στην μεγαλύτερη γυναίκα για να της εξηγήσει τους φόβους της και τις κινήσεις που σκοπεύει να κάνει.

Η «εισβολή» της αστυνομίας, η οποία αναζητά τον Αλέξη, επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους της Μαργαρίτας, που είχαν καθησυχαστεί μετά από την παραμονή του νεαρού στην ψυχιατρική κλινική. Και η επιμονή του Αλέξη ότι δεν έκανε τίποτα επιλήψιμο -αντίθετα, η Ελένη, όπως λέει, είναι ερωτευμένη μαζί του- δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στη μητέρα του.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν με τον Αλέξη και τη Μαργαρίτα, η κατάσταση της υγείας της κόρης της Βασιλικής και του Φίλιππου παραμένει σταθερά κρίσιμη. Το παιδί έχει υποστεί βαριά κρανιοεγκεφαλική βλάβη από την πρόσκρουση και οι γιατροί είναι αβέβαιη για την εξέλιξη της κατάστασης. Η κατάσταση του παιδιού φέρνει κρίση στη σχέση του ζευγαριού. Η Βασιλική επιρρίπτει ευθύνες στον Φίλιππο για το ατύχημα που θα μπορούσε να αποφευχθεί αν αυτός ήταν πιο προσεκτικός και δεν μπορεί να χαρεί το γεγονός ότι αυτός τουλάχιστον διέφυγε τον κίνδυνο.

Στην Αρεόπολη πάλι, στο σπίτι του Ιάκωβου, εκτυλίσσεται ένα ακόμα «δράμα». Η Ιουλία και ο Γιώργης μπουκάρουν ακάλεστοι την ώρα που βρίσκεται εκεί η Αθηνά. Η συνάντηση εξελίσσεται σε αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο αδέλφια με τον Ιάκωβο να κρατά σκληρή στάση απέναντι στην αδελφή του.

Την ίδια ώρα η Ελένη, σοκαρισμένη από την επίθεση του Αλέξη και απογοητευμένη από την εξέλιξη της σχέσης της με τον Στέφανο, ετοιμάζεται να παραδώσει τα κλειδιά της ταβέρνας στον Χρήστο, τον ανιψιό του Λυκούργου που επέστρεψε στην Μάνη μετά από χρόνια παραμονής στον Καναδά.

 
Τέλος ο Ισίδωρος, μετά από πολλούς κόπους, καταφέρνει να εντοπίσει τη γυναίκα που υιοθέτησε το εγγόνι του, την οποία σκοπεύει να συναντήσει ενώ ο Ανέστης αφήνεται ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και ο Δημήτρης τα σπάει οριστικά με τον Κωνσταντίνο.

Δείτε το trailer σημερινού επεισοδίου: