Σασμός: Ο Αστέρης σώζει την Αργυρώ - Έρχεται σασμός ανάμεσα στις δύο οικογένειες

23 Μαίου 2022 - 05:54 | Media
Σασμός: Ο Αστέρης σώζει την Αργυρώ - Έρχεται σασμός ανάμεσα στις δύο οικογένειες

Σασμός: Ο Αστέρης έρχεται ολοένα και πιο κοντά με τον Σταύρο, που δεν γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα.
 

Η Μαρίνα και ο Αντώνης ετοιμάζονται για γάμο, όπως και η Βασιλική με τον Μαθιό. Ο Αγγελος συγκρούεται με τον Κώστα για την Άσπα, αλλά και με τους Σταματάκηδες, για το κτήμα τους που θέλει να αγοράσει.

Η Καλλιόπη δεν έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη. Και ενώ η σχέση της Αργυρώς με τον Σταύρο αρχίζει να φθείρεται, ανακαλύπτει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, το οποίο θα ξεπεράσει χάρη στην παρέμβαση του Αστέρη!

Μαρίνα και Αντώνης αποφασίζουν να προχωρήσουν στη ζωή τους. Αλλά ενώ μοιράζονται, επιτέλους τα καλά νέα με τα παιδιά, δυο νέοι κίνδυνοι αρχίζουν να διαφαίνονται στον ορίζοντα.

Από τη μία ο Αστέρης βρίσκει έναν αναπάντεχο «συμπαίκτη» στο πρόσωπο, του Σταύρου, ο οποίος, χωρίς να το καταλάβει, τον βοηθά να πλησιάσει ξανά την Αργυρώ. Από την άλλη, ο Άγγελος βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στο σκοτάδι της σύγκρουσης του με τον Κώστα και τους Σταματάκηδες...

Ο Σταύρος, ψάχνοντας για συμπαίκτη, θα καλέσει τον φίλο του τον Χρήστο, μη γνωρίζοντας ότι πραγματικά τηλεφωνεί στον Αστέρη, που του έχει αποκρύψει την αληθινή του ταυτότητα.

Στο μεταξύ, τα δύο ζευγάρια που ετοιμάζονται να παντρευτούν, ο Μαθιός με τη Βασιλική και ο Αντώνης με τη Μαρίνα, πλέουν σε πελάγη ευτυχίας. Το σχέδιο του Αγγέλου για την αγορά του κτήματος του Αστέρη προχωράει κανονικά.

 
Ο Αστέρης, ανυποψίαστος ακόμα για το ποιος είναι ό αγοραστής, νιώθει ότι παίρνει μια οικονομική ανάσα και πως θα καταφέρει να σώσει την οικογενειακή επιχείρηση.

Η Αργυρώ, σε μια βόλτα με τη Μαρίνα, θα έχει μια πολύ δύσκολη συνάντηση. Θα βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με τον μεγάλο της έρωτα. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα αντιδράσει όταν θα μιλήσει για πρώτη φορά ύστερα από καιρό με τον Αστέρη.

Η σχέση του Σταύρου και της Αργυρώς περνά κρίση, την ίδια ώρα που η κοπέλα αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας που ολοένα και εντείνεται. Παράλληλα, η Βασιλική προειδοποιεί τον Άγγελο να ηρεμήσει, αλλά εκείνος την αγνοεί.

Ο Σταύρος εξομολογείται στη Μαρίνα τα προβλήματα στον γάμο του και εκείνη αντιμετωπίζει την Αργυρώ κατά μέτωπο, απαιτώντας να μάθει τι συμβαίνει.

Της λέει πως, αν συνεχίσει έτσι, θα τα τινάξει όλα στον αέρα και γάμο και πατρότητα του παιδιού! Στο μεταξύ, ο Αστέρης έρχεται όλο και πιο κοντά με τον Σταύρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει βρει στο πρόσωπό του έναν νέο φίλο.

Η απόφαση του Αγγέλου να αγοράσει το κτήμα των Σταματάκηδων φέρνει αναστάτωση στο χωριό. Ο Αστέρης με τον Μαθιό βλέπουν τις ελπίδες τους για το μαγαζί τους να εξανεμίζονται και τα χρέη τους να γιγαντώνονται.

Η Καλλιόπη, από την άλλη, αρνείται να δεχτεί πως και η τελευταία γη των Σταματάκηδων θα πέσει στα χέρια του Βρουλάκη και είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει αυτή τη φορά...

Κάθε μέρα που περνάει η Αργυρώ νιώθει τις δυνάμεις της να την εγκαταλείπουν. Δεν ξέρει τι πραγματικά της συμβαίνει και θεωρεί πως είναι η σωματική κούραση σε συνδυασμό με την ψυχολογική πίεση καθώς επέστρεψε στο νησί και βρίσκεται κοντά στον Αστέρη.

Σύντομα ανακαλύπτει πως ένα πρόβλημα υγείας την ταλαιπωρεί, αλλά αποφασίζει να το ψάξει μόνη της και να μην πει τίποτα ούτε στη μητέρα της ούτε στον Σταύρο. Φυσικά μέχρι να μάθει τι πραγματικά συμβαίνει δεν πρόκειται να εμπλέξει ούτε τον Αγγελο στην περιπέτεια που αντιμετωπίζει με την υγεία της.

Οι εξετάσεις της δείχνουν πως έχει πρόβλημα με τα νεφρά της και θα χρειαστεί μεταμόσχευση. Μέχρι τότε πρέπει να υποβάλλεται σε συνεχείς αιμοκαθάρσεις. Το μυστικό της Αργυρώς το ανακαλύπτει ο Αγγελος και η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει.

Ο γιατρός θα κάνει τα πάντα για να σώσει την αδελφή του. θα φτάσει ακόμα και στο σημείο να απευθυνθεί στον Αστέρη και να του ζητήσει τη βοήθεια του, αφού ύστερα από έλεγχο φαίνεται πως είναι συμβατός δότης.

Ο Σταματάκης θα δεχτεί να βοηθήσει, αρκεί να μη μάθει ποτέ η Αργυρώ πως ήταν εκείνος που της έσωσε τη ζωή. Και χάρη στη βοήθεια του Αγγέλου το πετυχαίνει. Σε ό,τι αφορά την Αργυρώ, η σωτηρία έχει έρθει από έναν ανώνυμο δότη…

Η επιστροφή του Κώστα στο χωριό δεν έγινε δεκτή με χαρά από την Άσπα, που είδε τον εφιάλτη του παρελθόντος να επανέρχεται ύστερα από αρκετό καιρό, διεκδικώντας μια θέση στη ζωή της.

Ο Κώστας είναι αποφασισμένος να μείνει μόνιμα πλάι στην πρώην γυναίκα του, γι' αυτό μάλιστα προσπάθησε να βρει δουλειά στο αλουμινάδικο των Σταματάκηδων, ώστε να της αποδείξει πως έχει αλλάξει και πως θέλει να είναι πια ο σωστός άντρας που δεν είχε ποτέ δίπλα της.

Η παρουσία του Αγγέλου του αλλάζει τα σχέδια και τον οδηγεί σε ένα πολύ σκοτεινό μονοπάτι, από το οποίο μόνο χαμένοι μπορεί να βγουν όλοι... Ο Κώστας ζηλεύει τον γιατρό και δεν θα διστάσει να συγκρουστεί πολλές φορές μαζί του.

Η τελευταία όμως θα είναι και η μοιραία, καθώς θα αφαιρέσει τη ζωή του Αγγέλου, βυθίζοντας και πάλι Βρουλάκηδες και Σταματάκηδες στο πένθος... Η Άσπα και η Αργυρώ είναι απαρηγόρητες με το τραγικό νέο της δολοφονίας του Αγγέλου, που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί…

Πηγή:Τηλέραμα