Επικαιρότητα:

Η γη της ελιάς: Λυγίζει ο Λυκούργος. H είδηση που δεν μπορεί να πιστέψει

08 Ιουν. 2022 - 06:45 | Media
Η γη της ελιάς: Λυγίζει ο Λυκούργος. H είδηση που δεν μπορεί να πιστέψει

Καθώς πλησιάζουμε στο φινάλε της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, οι εξελίξεις στη «Γη της ελιάς» επιταχύνονται. Νέες αφίξεις (Χρήστος / Βασίλης Μίχας, Δημοσθένης / Κούλλης Νικολάου, Ασπασία / Βάσια Παναγοπούλου) αναμένεται να τονώσουν το ενδιαφέρον του κοινού, ενώ θα υπάρξουν και έξοδοι από τη σειρά. Αβέβαιο είναι το μέλλον του Στέφανου, ο οποίος αφήνει τα πατρογονικά εδάφη για σπουδές στην Ισπανία, της Ελένης, που τον ακολουθεί και -έκπληξη- του Ιάκωβου.

Ο Ιάκωβος, ο οποίος επέστρεψε στην Μάνη μετά από τριάντα χρόνια παραμονής στην Ισπανία, σκέφτεται σοβαρά να ξαναφύγει.

Ο ένας λόγος είναι η αποκάλυψη της σχέσης του με την Αθηνά, την χήρα του νεκρού αδελφού του, που φέρνει και τους δυο σε δύσκολη θέση. Ειδικά η Αθηνά δεν «έχει μούτρα» να κυκλοφορήσει στην Αρεόπολη μετά από τις αδιακρισίες του Πότη. Και φυσικά υπάρχει και το θέμα της πολιτικής σταδιοδρομίας του Ισίδωρου, ο οποίος έχεις ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία. Πως θα επηρεάσει το σκάνδαλο τους ψηφοφόρους, μετά και από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Δημοσθένη;

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τα γεγονότα που οδήγησαν στην φυγή του Ιάκωβου πριν από πολλά χρόνια από το πατρικό του. Μυστικά και πληγές που θα αποκαλυφθούν εν καιρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ιάκωβος θα φέρει σε πέρας την απόφασή του να φύγει. Θα σκηνοθετήσει έναν μεγάλο καυγά με την Αθηνά, που θα γίνει βούκινο στο χωριό, και θα ενημερώσει τον Λυκούργο, τον παιδικό του φίλο και έναν από τους ελάχιστους ανθρώπους που εμπιστεύεται στη Μάνη.

Η ανακοίνωση του Ιάκωβου θα είναι κεραυνός εν αιθρία για τον Λυκούργο, που δεν μπορεί να πιστέψει πως, μόλις βρήκε τον φίλο του, θα τον ξαναχάσει. Και μάλιστα τη στιγμή που όλα φαίνεται να πηγαίνουν προς το καλύτερο. Ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά το γραφείο του, ο Φίλιππος και η Στέλλα ξεπέρασαν τα προβλήματα από το τροχαίο και η ζωή του, αν εξαιρέσει κανείς την ανησυχία που νιώθει για την Ισμήνη, έχει μπει σε τάξη.

Στην δύσκολη στιγμή ο άνθρωπος που θα σταθεί δίπλα στον Λυκούργο και θα τον στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις θα είναι η Χάιδω. Η χήρα του Πέτρου Σταφανέα θα ανοίξει την αγκαλιά της στον δικηγόρο για να απαλύνει την στενοχώρια του για την απώλεια του φίλου του για δεύτερη φορά.