Επικαιρότητα:

Γη της Ελιάς: Ο Στάθης πιέζει την Εύα να του δώσει ακόμα μια ευκαιρία. O Ιάκωβος φεύγει

18 Ιουν. 2022 - 05:33 | Media
Γη της Ελιάς: Ο Στάθης πιέζει την Εύα να του δώσει ακόμα μια ευκαιρία. O Ιάκωβος φεύγει

Γη της Ελιάς, οι εξελίξεις έρχονται να καθηλώσουν στο MEGA.

Γη της Ελιάς, Επεισόδιο 219 (Δευτέρα 20 Ιουνίου): Η Μαργαρίτα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα πείσματα του Αλέξη, περνά στην αντεπίθεση και του εξηγεί πως θα τον διαγράψει από τη ζωή της εφόσον δεν δέχεται τους όρους της. Ο Στάθης πιέζει την Εύα να γυρίσει στη Μάνη και να του δώσει ακόμα μια ευκαιρία, αλλά εκείνη δεν δείχνει να πείθεται από τις προθέσεις του.

Η Βασιλική πιέζει τον Φίλιππο να βγάλει βόλτα το μωρό, αλλά εκείνος, μετά το ατύχημα, έχει φοβίες. Ο Πότης ενημερώνει την Άννα πως το ψέμα της για τον υποτιθέμενο άνδρα που τη φλερτάρει τελικά έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα και ο Λεωνίδας αποφάσισε να μην την ξαναδιεκδικήσει. Ο Ιάκωβος κλείνει ένα-ένα τα ανοιχτά μέτωπα, ξεκινώντας από την Αθηνά. Την εξωθεί στα όριά της και της ανακοινώνει πως τέλειωσαν οριστικά.

Γη της Ελιάς, Επεισόδιο 220 (Τρίτη 21 Ιουνίου): Ο Λυκούργος δεν πείθεται από τις δικαιολογίες που προβάλλει ο Ιάκωβος για την απόφασή του να φύγει μόνιμα για την Ισπανία. Μαζί με τον Στάθη παλεύουν να καταλάβουν τι τον ώθησε σε αυτή την επιλογή. Οι ετοιμασίες του γάμου της Βασιλικής και του Φίλιππου συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Μια ατυχία στην ανακαίνιση του σπιτιού του Κωνσταντίνου αναγκάζει την Εύα να γυρίσει εσπευσμένα στη Μάνη, χωρίς όμως να ειδοποιήσει τον Στάθη. Η Μαργαρίτα προθυμοποιείται να μεσολαβήσει για να τα ξαναβρούν η Αθηνά και ο Ιάκωβος, αλλά η Αθηνά, θυμωμένη από τη συμπεριφορά του, αρνείται οποιαδήποτε επαφή. Παράλληλα, οι καβγάδες με τον Δημήτρη δίνουν και παίρνουν.

Γη της Ελιάς, Επεισόδιο 221 (Tετάρτη 22 Ιουνίου): Η Μαργαρίτα έχει απομακρυνθεί από τον Αλέξη με σκοπό να τον ταρακουνήσει, αλλά η ψυχολογία της είναι πολύ πεσμένη και κάνει ένα έντονο ξέσπασμα μπροστά στη Χάιδω. Ο Ανέστης εξακολουθεί να πίνει και πλέον βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Προσπαθεί να ανοίξει την εξώπορτα της Ευτυχίας με ένα κατσαβίδι κι εκείνη βγαίνει από το σπίτι για να τον αντιμετωπίσει κρατώντας μαχαίρι. Η Αρετή ελπίζει ακόμα ότι ο Στέφανος θα αλλάξει γνώμη και δεν θα φύγει για την Ισπανία. Εκείνος, ωστόσο, της ξεκαθαρίζει ότι σε δύο μέρες αναχωρεί. Έτσι, βρισκόμενη σε απόγνωση, δέχεται μία επικίνδυνη συμβουλή από την Ασπασία. Ο Ιάκωβος ανακοινώνει στην αδελφή του ότι επιστρέφει στην Ισπανία. Η Ιουλία όμως δεν μπορεί να το δεχτεί και καταρρέει.

Γη της Ελιάς, Επεισόδιο 222 (Πέμπτη 23 Ιουνίου): Η Εύα συνεχίζει να μην πιστεύει τον Στάθη και κρατά απόσταση ασφαλείας. Ο Αλέξης δείχνει πλέον μετανιωμένος και δέχεται όλους τους όρους της Μαργαρίτας. Ο Λυκούργος είναι πολύ στεναχωρημένος με την απόφαση του Ιάκωβου να φύγει και, σε μία βόλτα τους στο βουνό, του ανοίγει την ψυχή του. Η Μυρτάλη δείχνει όλο και περισσότερο πως έχει καβαλήσει το καλάμι και η οικογένεια Βρεττάκου ψάχνει τρόπο να τη συνεφέρει.

Έκπληκτος μένει ο Ισίδωρος τη στιγμή που ο Ιάκωβος του ανακοινώνει την επιστροφή του στην Ισπανία. Η Αρετή εκπονεί το σχέδιο του «εμφράγματος» μιλώντας στην Αναστασία για ξαφνική αδιαθεσία και τσιμπήματα στην καρδιά. Ο Λεωνίδας ζητά από την Άννα να βρεθούν για να μιλήσουν, δίνοντάς της ελπίδες για επανένωση.

Γη της Ελιάς, Επεισόδιο 223 (Παρασκευή 24 Ιουνίου): Η Μυρτάλη ανακοινώνει σε όλους ότι θέλει να παίρνει αποφάσεις στην επιχείρηση ως ισότιμη συνέταιρος. Αυτή τη φορά, όμως, θα τους βρει όλους απέναντί της, ακόμα και την Ιουλία.

Ο Στέφανος αποχαιρετά τον Στάθη και τη Βασιλική, και όλα δείχνουν ότι οι σχέσεις τους έχουν ξαναβρεί τις παλιές τους ισορροπίες. Η Αρετή, απτόητη, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο της Ασπασίας, «χρησιμοποιώντας» και την Αντιγόνη. Δίνει μια κακοπαιγμένη παράσταση και υποκρίνεται ότι παθαίνει έμφραγμα, αλλά δυστυχώς για εκείνη ο Στέφανος θα καταλάβει το ψέμα της και θα την ξεσκεπάσει.