Επικαιρότητα:

Σασμός: Ο Μανόλης φτάνει στα σκαλιά του αστυνομικού τμήματος

24 Ιουν. 2022 - 12:26 | Media
Σασμός: Ο Μανόλης φτάνει στα σκαλιά του αστυνομικού τμήματος

Λίγο κράτησε η ηρεμία για τον Μαθιό στον Σασμό. Ακόμα και μετά την ομολογία του Αμερικανού λίγο πριν πεθάνει, καμία κίνηση δεν φάνηκε να γίνεται από τις Αρχές για την σύλληψή του πραγματικού δράστη του φονικού του Στεφανή. Ακόμα και οι υποψίες που είχε για τον Μανόλη αποκοιμήθηκαν μέσα στην φούρια των προετοιμασιών του γάμου και τα οικονομικά προβλήματα.Όμως η κουβέντα της Κλαίρης που κρυφάκουσε τυχαία ξυπνάει τον φόβο και τις ενοχές του.

Τα περιθώρια δράσης που του απομένουν είναι λιγοστά. Μπορεί να βουλώσει οριστικά το στόμα του Μανόλη. Μπορεί να περιμένει να πάρει μόνος του μια απόφαση ο αδελφός της Θοδώρας και στο μεταξύ η αγωνία να του κατατρώει την ψυχή. Μπορεί τέλος να εξηγηθεί με τον Μανόλη πρόσωπο με πρόσωπο.

Ο Μαθιός, παρά την «αγριάδα» του δεν είναι γεννημένος δολοφόνος – η εκτέλεση του Στεφανή ήταν στο μυαλό του μια πράξη απόδοσης δικαιοσύνης. Οπότε, η πιθανότητα να βλάψει τον Μανόλη δεν υπάρχει.

Η αναμονή δεν αποτελεί πλέον επιλογή. Πόσο μάλλον μετά από τον γάμο με την Βασιλική, η οποία, όπως όλοι γνωρίζουμε, αγνοεί τα πάντα για τον δράστη του θανάτου του άνδρα της.

Η μόνη λύση που μένει είναι η κατά μέτωπον σύγκρουση με τον Μανόλη.

Έντρομος ο νεαρός ακούει τον Μαθιό να του λέει πως ήρθε η ώρα να εξηγηθούν. Την κατάληξη της κουβέντας τους τη γνωρίζουμε. Ο Μαθιός οδηγεί τον Μανόλη στο αστυνομικό τμήμα και του ζητάει να «λυτρώσει και τους δύο».

Τι θα συμβεί στη συνέχεια; Θα κάνει το μεγάλο βήμα ο Μανόλης να καταδώσει τον Μαθιό με ό,τι συνέπειες αυτό μπορεί να έχει για τον Νικηφόρο και τη Βασιλική;

 
Όλες οι ενδείξεις που έχουμε είναι αρνητικές. Σύμφωνα με τα spoiler, ο Μαθιός θα ντυθεί γαμπρός και θα συλληφθεί την ημέρα του γάμου του ως ύποπτος για τον φόνο του Άγγελου.

Τι μεσολάβησε άρα που έπεισε τον Μανόλη να κρατήσει κλειστό το στόμα του;

Σύντομα το χωριό στην Κρήτη θα βυθιστεί στο πένθος καθώς τα πάντα ανατρέπονται σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Όλα ξεκινάνε από την Καλλιόπη, η οποία τυφλωμένη από την οργή της σφάζει με κοπίδι τον Άγγελο λίγο πριν τον γάμο του μεγάλου της γιου.


 
Σε επίσκεψή της στο ιατρείο του εκείνος είναι εριστικός μαζί της και η Καλλιόπη δε μπορεί να ανεχτεί άλλο τις προσβολές του κυρίως για τα παιδιά της. Αρπάζει ένα κοπίδι από το γραφείο του και τον μαχαιρώνει με μανία μέχρι να έρθει ο Κώστας και να τον αποτελειώσει.

Η Άσπα θρηνεί απελπισμένη πάνω από το σώμα του και ο Μανώλης μαθαίνοντας τα νέα αναλαμβάνει δράση. Καλεί την αστυνομία και λέει πως ο Μαθιός σκότωσε τον Άγγελο.

Σασμός επόμενα επεισόδια: Ο γάμος που δε γίνεται ποτέ
Στο μεταξύ τα πάντα είναι έτοιμα για τον γάμο Μαθιού και Βασιλικής. Μέχρι και ο Νικηφόρος είναι ντυμένος με τη παραδοσιακή στολή καθώς θα είναι αυτός που θα τους στεφανώσει δίνοντάς τους την ευχή του.

Όλα ανατρέπονται όμως όταν την ώρα του γάμου πριν προλάβει να παραδώσει ο Νικηφόρος τη μητέρα του στον γαμπρό φτάνει η αστυνομία στην εκκλησία και συλλαμβάνει τον Μαθιό.

Ο Μαθιός κατηγορείται μπροστά σε όλους ως φονιάς του Άγγελου και του Στεφανή σοκάροντας τον κόσμο.

Η Καλλιόπη πιστεύει ότι όλα πια τελείωσαν, ο Νικηφόρος αντιστέκεται στους αστυνομικούς θεωρώντας ότι κάτι λάθος έχει γίνει ενώ η Βασιλική λιποθυμάει στο άκουσμα του ονόματος του Στεφανή.

Ο θρήνος χτυπάει ξανά και την οικογένεια των Βρουλάκηδων αλλά και των Σταματάκηδων για διαφορετικό λόγο τον καθένα.

Τώρα πια όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν στη σειρά Σασμός. Ολος ο κόσμος έμαθε για την αγάπη τουs, ο Νικηφόροs αποδέχτηκε με χαρά τον γάμο τουs, ακόμα και η σκληρή Καλλιόπη έκανε πίσω για να δει το κοπέλι τηs ευτυχισμένο. Ομωs, πάντα μια σκιά Θα υπάρχει που Θα βαραίνει την καρδιά και το μυαλό του Μαθιού, ο Στεφανήs.

Το μυστικό του που καλύτερα να πέθαινε παρά να το μάθαινε ο Βασιλική. Και φτάνουμε λοιπόν, τρεις μέρεs πριν από τον γάμο τουs στη σειρά του ALPHA. Τόσο η Βασιλική όσο και ο Μαθιόs ζουν επιτέλους το όνειρό τουs. Ετοιμάζονται να παντρευτούν και το γλέντι για τον γαμπρό έχει ήδη αρχίσει. Η Βασιλική είναι ευτυχισμένη και περιμένει πώς και πώς να ντυθεί νύφη στο πλευρό του μοναδικού άντρα που ερωτεύτηκε στη ζωή τηs. Το ίδιο και ο Μαθιόs ετοιμάζει την παραδοσιακή του στολή και γυαλίζει τα στιβάνια του για να μπει γαμπρός στην εκκλησία. Ο Νικηφόροs μοιράζεται τη χαρά του για τη μάνα του με τον Μανόλη. Ωστόσο ο Μανόληs βασανίζεται από τιs τύψειs. Βλέπει όλεs αυτέs τιs ετοιμασίεs και αρχίζει να αμφιβάλλει ότι δεν έπραξε σωστά να μην πάει τελικά να καταδώσει τον Μαθιό στην αστυνομία. Οι αμφιβολίεs του Μανόλη όσο πάνε και γιγαντώνονται και μάλιστα απειλούν να τα τινάξουν όλα στον αέρα. Στο μεταξύ, ένα ακόμα τραγικό γεγονόs έρχεται να ταράξει τη μικρή κοινωνία του χωριού και πιο πολύ την οικογένεια Βρουλάκη, που δεν προλαβαίνει να χαρεί και ντύνεται ξανά στα μαύρα και στη Θλίψη.

Ο Αγγελος βρίσκεται νεκρόs μέσα στο ιατρείο του στη σειρά Σασμός. Η οργή τηs Καλλιόπηs ξεσπάει πάνω του. Εκείνοs είναι εριστικόs, τηs μιλάει με υπεροψία, μϊσοs και ειρωνεία. Τα μάτια τηs Καλλιόπηs βγάζουν φωτιέs, δεν ανέχεται καμία προσβολή και πολύ περισσότερα για τα κοπέλια τηs. Γίνεται ύαινα, αρπάζει ένα κοπίδι πάνω από το γραφείο του και τον μαχαιρώνει με μανία. Ο Αγγελοs πέφτει αιμόφυρτοs στο πάτωμα και χαροπαλεύει, μέχρι να έρθει ο Κώστα και να τον αποτελειώσει. Ο φόνος συνταράσσει τουs πάντεs. Η οικογένειά του και περισσότερο η Ασπα σπαράζει, ενώ οι Σταματάκηδεs συνεχίζουν τιs ετοιμασίεs για την ημέρα του γάμου.


Φτάνει λοιπόν η ώρα που ο Μαθιόs και η Βασιλική ανεβαίνουν τα σκαλιά τηs εκκλησίαs, με τον Νικηφόρο ντυμένο κι αυτόν με την παραδοσιακή κρητική στολή, για να τουs περάσει τα στέφανα. Ολα όμωs αλλάζουν όταν μέσα στην εκκλησία, την ώρα που η Βασιλική με τον Μαθιό παντρεύονται, μπαίνει η αστυνομία και τον συλλαμβάνει για τον φόνο του Αγγελου και του Στεφανή. Η Καλλιόπη ασπρίζει από τον φόβο τηs ότι όλα τελείωσαν, ο Νικηφόροs τα χάνει και φωνάζει ότι κάποιο λάθος έχει γίνει. Ο Μαθιόs κοιτάζει τη Βασιλική στα μάτια ανέκφραστοs, ενώ η Βασιλική μόλιs ακούει το όνομα του Στεφανή πέφτει λιπόθυμη. 0 γάμος φυσικά διαλύεται και όλοι προσπαθούν να μάθουν τον λόγο που η αστυνομία έφτασε στο Μαθιό και μάλιστα τον συνέλαβε έτσι βίαια.