Αθήνα - καλοκαίρι: Τα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας που σου φτιάχνουν τη διάθεση

27 Ιουν. 2022 - 05:08 | Media
Αθήνα - καλοκαίρι: Τα μπαρ στο κέντρο της Αθήνας που σου φτιάχνουν τη διάθεση

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η επιθυμία, αλλά και η ανάγκη, για σούπερ δροσιστικά cocktails μεγαλύτερη από ποτέ. Τι κι αν βρισκόμαστε ακόμη στην πόλη. Στο κέντρο της Αθήνας ανακαλύπτεις μπαρ πραγματικούς θησαυρούς, που ακόμη κι αν δεν σε κάνουν να νιώθεις σαν σε νησί, σίγουρα σου φτιάχνουν τη διάθεση.

Τόσο με τους προσεγμένους και υπέροχους χώρους τους, όσο και με τα περιποιημένα cocktails και τις επιλεγμένες μουσικές, ξεχνάς, έστω και για λίγο, ότι είσαι στο κλεινόν άστυ. Και αυτό είναι σπουδαίο!

The Dude

Από τα πιο μικρά, ωστόσο αρκετά δημοφιλές στέκι, στον πεζόδρομο της Καλαμιώτου. Το The Dude, αν και σερβίρει από το πρωί, έχει καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού για τα… ξενύχτια στη μπάρα του. Με άποψη και προσωπικότητα, ακούει ψαγμένες μουσικές.

Tiki

Από τα πρώτα exotica bar της πόλης, το μικρό και φιλικό Tiki bar στο Κουκάκι (Φαλήρου 15) διαθέτει έναν ιδιαίτερο χώρο που μας ταξιδεύει στην Πολυνησία των ’50s. Μπαμπού, μπανανιές, κόκκινοι τοίχοι, λεοπάρ καθίσματα και μια μικρή σκηνή για live συνθέτουν την εικόνα, ενώ οι μουσικές που θα ακούσετε μπορεί να είναι από jazz και rock’n’roll μέχρι funky soul, disco και pop. Δυνατό χαρτί τα υπέροχα κοκτέιλ εμπλουτισμένα με μυρωδικά από τις γλάστρες του μαγαζιού.

Καμπεθόν

Ψηλά δέντρα, χαλικάκι, πέτρινοι τοίχοι, αιώρες και ατμοσφαιρικός φωτισμός κάνουν την αυλή του Καμπεθόν στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 110) να μοιάζει με μικρή καλοκαιρινή όαση στην καρδιά της πόλης. Σε αυτή τη μαγική αυλή θα απολαύσετε καλοφτιαγμένα μεζεδάκια, ενώ φυσικά, μπορείτε να το επιλέξετε τόσο για έναν απογευματινό καφέ, όσο και για ένα ποτό στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον.

Diego Athens

Από τις πιο πολυσυζητημένες αφίξεις στη μπαρ σκηνή της πόλης το Diego ήρθε για να δώσει λατινοαμερικάνικη αύρα σε έναν από τους πιο δημοφιλείς δρόμους στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Στον αριθμό 1 της Αδριανού, λοιπόν, έχει κάνει ήδη την διαφορά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ αλλά και τις ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις με τις οποίες συνδυάζονται ιδανικά. Τόσο η cocktail list, όσο και το μενού –street food από τη Λατινική Αμερική και την Ασία- ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς, με τα πιάτα να είναι εμπνευσμένα από το Βιετνάμ και το Περού, την Ταϊλάνδη και την Κούβα.

Juan Rodriguez

Mε εντυπωσιακό design αποικιακού στυλ το Juan Rodriquez προστέθηκε στο δυναμικό του Ψυρρή (Παλλάδος 3), για να δώσει εξωτικό χαρακτήρα στις εξόδους των αθηναίων. Παντρέματα γεύσεων με εκλεκτά cocktails σε ένα bar βγαλμένο από άλλη εποχή, σε αυτόν τον «θησαυρό» σε μια από τις πιο διαχρονικές ειτονιές της Αθήνας. Η διακόσμηση, αδιαμφισβήτητα, είναι η απόλυτη πρωταγωνίστρια, ενώ  τα πάντα είναι φτιαγμένα στο χέρι –από τους πολυελαίους μέχρι τους ξύλινους ζωγραφισμένους τοίχους και τους φοίνικες.