Επικαιρότητα:

Σασμός: Όλο το χωριό περιμένει τον γάμο του Μαθιού και της Βασιλικής

04 Ιουλ. 2022 - 12:05 | Media
Σασμός: Όλο το χωριό περιμένει τον γάμο του Μαθιού και της Βασιλικής

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη ημέρα του Μαθιού και της Βασιλικής στον «Σασμό».
Στο νέο σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής οι ετοιμασίες συνεχίζονται για το μεγάλο γεγονός της χρονιάς στον «Σασμό».

Η Βασιλική έχει αφήσει πίσω της τους ενδοιασμούς και περιμένει με καρδιοχτύπι τη στιγμή που θα είναι και με τον νόμο κυρία Σταματάκη.

Κάνοντας στροφή 180 μοιρών, η Καλλιόπη, η οποία ανέλαβε την οργάνωση της ημέρας, αποφάσισε ο γάμος να είναι ανοιχτός. Όλοι οι κάτοικοι του χωριού θα είναι καλοδεχούμενοι στις χαρές του γιου της και στο γλέντι που θα ακολουθήσει.

Ακόμα και ο Νικηφόρος που είχε «παγώσει» στην αρχή με την ιδέα του γάμου, τώρα δεν βλέπει την ώρα να παραδώσει την μητέρα του, ντυμένη νυφούλα, στον Μαθιό. Ο μόνος που ταλαντεύεται είναι ο Μανόλης. Ο γιος του Παντελή βασανίζεται από αμφιβολίες για το αν η απόφασή του να μην καταδώσει τον Μαθιό είναι η σωστή.

Και ενώ τα πήγαινε – έλα της τελευταίας στιγμής συνεχίζονται στο σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής, η Μαρίνα και ο Αντώνης συζητάνε για την πορεία της ανάρρωσης της Αργυρώς και κάνουν όνειρα για τον δικό τους γάμο.

Μόνο τον Άγγελο και την Άσπα δεν αγγίζει η χαρμόσυνη ατμόσφαιρα των ημερών. Η Άσπα, φοβισμένη από την παρουσία του Κώστα στο χωριό και τις απειλές που εξακόντισε εναντίον της μεθυσμένος, θέλει να απομακρυνθούν από το χωριό.

Όμως, ο Άγγελος απορρίπτει χωρίς περιστροφές την πρότασή της να μετακομίσουν στον Άγιο Νικόλαο για 2-3 χρόνια. Τυφλωμένος από το μίσος του για τους Σταματάκηδες είναι αποφασισμένος να μείνει επί τόπου για να έχει την ευκαιρία να καμαρώνει μπροστά στην Καλλιόπη για τα κτήματα που πέρασαν στα χέρια του.