Επικαιρότητα:

Σασμός – spoiler: Οι ήρωες που αποχωρούν στα πρώτα επεισόδια του 2ου κύκλου

21 Ιουλ. 2022 - 08:22 | Media
Σασμός – spoiler: Οι ήρωες που αποχωρούν στα πρώτα επεισόδια του 2ου κύκλου

Στο Σασμό άνθρωποι πάνε κι έρχονται, τροφοδοτώντας την αγωνία του κοινού για τις εξελίξεις.

Όπως είδαμε στα τελευταία επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς, Άγγελος, Καραπάνος και Γεράσιμος μας αποχαιρέτησαν. Οι δύο πρώτοι έπεσαν νεκροί, ενώ ο υπαστυνόμος επέστρεψε στην Αθήνα για να κάνει μια νέα αρχή.

Όμως, η «ανανέωση» του καστ και των χαρακτήρων δεν ολοκληρώθηκε. Το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν θα το δούμε στα πρώτα επεισόδια του νέου κύκλου, από τις αρχές του Σεπτέμβρη και μετά.

Ποιοι αποχωρούν από τον «Σασμό»
Ο Σταύρος (Γιώργος Χριστοδούλου), ο αδερφός του, Βαγγέλης (Γιώργος Τριανταφυλλίδης), και η θεία τους, η Δέσποινα (Γιάννα Ζιάννη), εκπλήρωσαν τον σκοπό τους στη σειρά και βγαίνουν από το «κάδρο» με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο Σταύρος, αντιλαμβανόμενος ότι, παρά τις προσπάθειές του και τα πρόσφατα γεγονότα -τη δολοφονία του Άγγελου-, ο έρωτας της Αργυρώς για τον Αστέρη δεν έχει σταματήσει, παίρνει την απόφαση να επιστρέψει στα Γιάννενα. Με την αποχώρησή του κλείνει το «κεφάλαιο Γιάννενα» για τη νεαρή Βρουλάκη και, κατ’ επέκταση, για τους τηλεθεατές.

Ένα ακόμα κεφάλαιο που κλείνει είναι αυτό του Μανόλη και της Κλαίρης. Ο αδελφός της Θοδώρας δέχεται την πρόταση του καθηγητή του για να συνεχίσει τις σπουδές του στην Αμερική και μαζί του παίρνει την αγαπημένη του και -το μεγάλο ερώτημα- το μυστικό του δολοφόνου του Στεφανή.

Δυστυχώς, στα «θύματα» των πρώτων επεισοδίων συγκαταλέγεται και η γιαγιά Ειρήνη. Η υγεία της πάει από το κακό στο χειρότερο από τη στιγμή που πέθανε η Μανταρίνα, το σκυλί του Πετρή, και ο θάνατος του Άγγελου την αποτελειώνει.

Το μεγάλο ερωτηματικό
Έξι απώλειες μετράμε μέχρι στιγμής στα πρώτα επεισόδια της νέας σεζόν του «Σασμού». Όμως το ερώτημα που καίει τα χείλη όλων είναι άλλο: Τι θα γίνει με τη Βασιλική;

Η μητέρα του Νικηφόρου, όπως γνωρίζουμε, είναι ανάμεσα στους πρώτους που πεθαίνουν στο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη όπου έχει βασιστεί η σειρά. Στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου όμως, οι σεναριογράφοι έχουν προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές – έχουν προσθέσει νέους ήρωες και έχουν αλλάξει τη σειρά των γεγονότων.

Έτσι, ο ρόλος της Βασιλικής μεγάλωσε -κατόπιν απαίτησης του κοινού- και η Μαριλίτα Λαμπροπούλου φόρεσε το περιπόθητο νυφικό, έστω και αν ο γάμος δεν έγινε. Τα ερωτήματά λοιπόν είναι: Θα βρει την Βασιλική ο Μαθιός βγαίνοντας από τη φυλακή; Και ποια θα είναι τα αισθήματά της απέναντί του;

Δυστυχώς, τα προγνωστικά δεν είναι καλά. Αν πιστέψουμε τον Γιώργο Αμούτζα, τον ηθοποιό που υποδύεται στη σειρά τον Νικηφόρο, ο γιος της Βασιλικής θα πληροφορηθεί σε κάποιο σημείο τον πραγματικό δράστη της δολοφονίας του Στεφανή. Και μια τέτοια αποκάλυψη δεν είναι δυνατόν να μην συγκλονίσει την Βασιλική…