Επικαιρότητα:

Ισπανία: Θύελλα αντιδράσεων από διαφημιστική καμπάνια

02 Αυγ. 2022 - 18:30 | Media
Ισπανία: Θύελλα αντιδράσεων από διαφημιστική καμπάνια

Ποτέ πριν ένα τόσο δυνατό κοινωνικό μήνυμα δεν ευτελίστηκε τόσο πολύ ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Η διαφημιστική καμπάνια της ισπανικής κυβέρνησης είχε όλα τα φόντα να γίνει επιτυχημένη.

Η αφίσα αναδεικνύει πέντε διαφορετικούς γυναικείους σωματότυπους με τον τίτλο «Όλα τα σώματα είναι σώματα παραλίας» θέλοντας να δώσει ένα δυνατό κοινωνικό μήνυμα για την αποδοχή του εαυτού μας χωρίς αναστολές.

Το πρόβλημα είναι ότι έγινε χωρίς τη συγκατάθεση των προσώπων και των σωμάτων που απεικονίζονται στην αφίσα.

Η Σάϊαν Γκρίν Λορντ είναι μία από τις τρεις γυναίκες που καταγγέλλουν την υπουργό Iσότητας της Ισπανίας, Ιρέν Μορένο, ότι έκλεψε τις φωτογραφίες τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενώ έκανε και αναξιοπρεπείς παρεμβάσεις.

“Το ένα θέμα είναι η φωτογραφία χωρίς τη συγκατάθεση μου αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι απεικονίζει το σώμα μου χωρίς το προσθετικό μου πόδι! Θέε μου, τρέμω! Ω! Θέε μου!”.

Η δεύτερη είναι η Nyome Nicholas-Williams από το Λονδίνο η οποία διαμαρτυρήθηκε ότι η  φωτογραφία της στην αφίσα είναι ίδια με εκείνη που έχει ανεβάσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και η τρίτη η επίσης Βρετανίδα ακτιβίστρια για τον καρκίνο του μαστού Τζούλιετ Φιτζπάτρικ.

Η γυναίκα που επίσης κατηγόρησε την Ιρέν Μοντέρο και το υπουργείο της επειδή την χρησιμοποίησε στην αφίσα, το έκανε επειδή έβαλε ένα στήθος στο σώμα της το οποίο δεν είναι δικό της, αφού είναι ακτιβίστρια και έχει υποστεί διπλή μαστεκτομή εξαιτίας καρκίνου του μαστού.

Η δημιουργός της καμπάνιας Άρτε Μαπάτσε ζήτησε συγγνώμη επειδή δε ζήτησε άδεια από τις γυναίκες και προθυμοποιήθηκε να μοιραστεί μαζί τους τα χρήματα που έλαβε.

Η ισπανική κυβέρνηση, από την πλευρά της, δεν έχει σχολιάσει τις αντιδράσεις.