Επικαιρότητα:

Ευτυχισμένοι Μαζί (Los Seranos): Το τραγικό τέλος της σειράς, που δεν προβλήθηκε στην Ελλάδα

14 Αυγ. 2022 - 11:20 | Media
Ευτυχισμένοι Μαζί (Los Seranos): Το τραγικό τέλος της σειράς, που δεν προβλήθηκε στην Ελλάδα

Η σειρά «Ευτυχισμένοι Μαζί» έκανε τεράστια επιτυχία στο MEGA κι ακόμη τώρα που παίζει σε επανάληψη -12 χρόνια μετά το φινάλε- σημειώνει πολύ υψηλά νούμερα στην prime time ζώνη βγαίνοντας πρώτη. 
Το σήριαλ προβλήθηκε τις σεζόν 2007-2008 και 2008-2009, ενώ στις 7 Οκτωβρίου του 2009 προβλήθηκε μια τηλεταινία που αποτελεί την ολοκλήρωση της ιστορίας.

Στην ελληνική λοιπόν βερσιόν στο φινάλε, είδαμε τον Μάρκο και την Εύα να κάνουν παιδί και να ζουν ευτυχισμένοι, ενώ παιδάκι έκαναν και η Ελένη με τον Διονύση και ζουν επίσης ευτυχισμένοι. Ωστόσο, στην Ισπανική εκδοχή -που είναι και η original- τα πράγματα είναι τραγικά.

Το τραγικό τέλος της σειράς που δεν είδαμε
«Ήταν μια σειρά στην οποία όλα συνωμότησαν ώστε να γίνει επιτυχία. Πρόκειται για διασκευή ισπανικής σειράς (Los Serrano). Ήταν καλό το σενάριο της Ρένας Ρίγγα, ο Ανδρέας Μορφονιός ήταν στα ντουζένια του, η διανομή πολύ καλή, οι συνθήκες άριστες: Εξήμισι μέρες γυρίζαμε το κάθε επεισόδιο.

Είχαμε όρεξη όλοι μας και από τη σειρά βγήκαν και καλοί νέοι ηθοποιοί. Η σκέψη του καναλιού ήταν να συνεχίσουμε και τρίτη χρονιά. Αλλά στην ισπανική σειρά η ηθοποιός Μπελέν Ρουέδα, το ρόλο της στην Ελλάδα υποδυόταν η Κατερίνα Λέχου, είχε γυρίσματα με τον Αλμοδοβάρ και έπρεπε να την εγκαταλείψει, οπότε το σενάριο την “αρρώσταινε” και την “πέθαινε”. Αυτό δεν το θέλαμε επ’ ουδενί εδώ», είχε αποκαλύψει ο Γιάννης Μπέζος (Διονύσης) σε συνέντευξη που είχε δώσει.

 
Τι είδαν ωστόσο οι Ισπανοί στις τηλεοράσεις τους
Σεράνο ήταν το επίθετο της οικογένειας, οι περιπέτειες της οποίας καθήλωναν τους Ισπανούς τηλεθεατές, οι Ισπανοί Μαυροτσούκαλοι. Η κεντρική ιδέα του σεναρίου ήταν όπως τη γνωρίζουμε και στην ελληνική εκδοχή. Ο Ντιέγκο Σεράνο, χήρος και πατέρας τριών αγοριών (του Μάρκος, του Γκιγιέρμο και του Κούρο), παντρεύτηκε τον πρώτο του έρωτα, τη Λουθία, διαζευγμένη και μητέρα δύο κοριτσιών, της Εύα και της Τετέ. Στις ζωές τους μπλεκόταν συχνά η Κάρμεν, η μητέρα της Λουσία, ο Σαντιάγκο, αδερφός του Ντιέγκο και η οικογένεια του Φίτι (ο αντίστοιχος “Μάκης”), ο οποίος ήταν παντρεμένος με την Καντέλα και πατέρας του Ραούλ, συμμαθητή και φίλου του Μάρκος.

Όπως και στην ελληνική εκδοχή, ο Ντιέγκο και ο Σαντιάγκο ήταν ιδιοκτήτες μιας ταβέρνας, ο Φίτι μηχανικός αυτοκινήτων και οι Λουθία με την Καντέλα καθηγήτριες.

Στους πρώτους κύκλους επεισοδίων, η κεντρική ιστορία περιστρεφόταν γύρω από τον ανάρμοστο έρωτα του Μάρκος για την ετεροθαλή αδερφή του, Εύα, την οποία διεκδικούσε στην αρχή και ο κολλητός του Μάρκος, Ραούλ. Τελικά, ο Ραούλ τα έφτιαξε με την Άφρικα, τη φίλη της Εύας, η “Αφρούλα” στο «Ευτυχισμένοι Μαζί», ενώ ο Μάρκος και η Εύα έγιναν ζευγάρι προκαλώντας πονοκεφάλους στον Ντιέγκο Σερράνο. Τελικά, στα μισά του σίριαλ, η Εύα έφυγε στην Τουλούζη για να σπουδάσει ψυχολογία. Μετά από λίγο καιρό την ακολούθησε και ο Μάρκος συζώντας μαζί της στη γαλλική πόλη, ενώ το ζευγάρι απέκτησε και μωρό.

 
Μέχρι εδώ, η ιστορία είναι λίγο πολύ ίδια με το ελληνικό σενάριο που βλέπαμε στις οθόνες μας. Άλλωστε, σ’ αυτό το σημείο σταμάτησε και το ελληνικό σίριαλ, όταν έσπασαν τα νερά της Εύας. Τι θα γινόταν όμως στα επόμενα επεισόδια, αν η σειρά συνεχιζόταν ακολουθώντας κατά γράμματα τι πρωτότυπο, ισπανικό σενάριο;

 
Στις τελευταίες σεζόν, ακόμη ένας ανομολόγητος έρωτας ανάμεσα σε δύο ετεροθαλή αδέλφια άρχισε να ξεδιπλώνεται σύμφωνα με το σενάριο της σειράς, και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στον Γικιγιέρμο και την Τετέ (ή στον “Θανάση” και τη “Φίφη” του ελληνικού σεναρίου), που εν τω μεταξύ έχουν μεγαλώσει αρκετά, ώστε να νιώθουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα. Μάλιστα, στο τέλος το σκάνε και πάνε να ζήσουν στη Βαρκελώνη.

Εν τω μεταξύ, η Λουσία, ο μεγάλος έρωτας του Ντιέγκο, πέθανε σ’ ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα (δεν αρρωσταίνει δηλαδή όπως είχε αναφέρει ο Μπέζος, αλλά ούτε και την παρατάει), λίγο μετά τη γέννηση του ανιψιού της, του γιου του Σαντιάγκο με την καθηγήτρια θεολογίας Λόυρδες (η “Αγλαΐα” στο ελληνικό σίριαλ), η οποία κάποια στιγμή λίγο έλειψε να κλειστεί σε μοναστήρι, επειδή δυσκολευόταν να μείνει έγκυος.

Επίσης, ο Ντιέγκο και ο Σαντιάγκο έχασαν την ταβέρνα τους, στην οποία όμως προσλήφθηκαν ως υπάλληλοι, ο Φίτι και η Καντέλα δεν άντεξαν τους συνεχείς τσακωμούς και χώρισαν, ενώ ο Κούρο, ο μικρότερος γιος του Ντιέγκο, κλείστηκε σε αναμορφωτήριο, επειδή διέπραξε μια αξιόποινη πράξη.

Τα ισπανικά σίριαλ όλων των ειδών έχουν μια αρκετά σαπουνοπεροειδή μορφή για αυτό και το ελληνικό ήθελαν να είναι κωμικό. Στο τελευταίο επεισόδιο λοιπόν του Ισπανικού, απογοητευμένος από την ζωή του, ο Ντιέγκο αποπειράται να αυτοκτονήσει πέφτοντας από μια γέφυρα. Ενθυμούμενος τη νεκρή σύζυγο του Λουθία, τον μεγάλο έρωτα της ζωής του, λέει τα τελευταία του λόγια: “Όλα τα έκανα λάθος, Λουθία. Όλα…”, όταν ένα δυνατό λευκό φως τον επαναφέρει στην… πραγματικότητα.

Οι σεναριογράφοι της σειράς υπαινίσσονται ότι όλα αυτά δεν ήταν παρά ένα XXL όνειρο που έβλεπε ο Ντιέγκο την πρώτη νύχτα του γάμου του με τη Λουθία και ότι τίποτε από αυτά δε συνέβη στην πραγματικότητα. Μάλιστα, στην τελευταία σκηνή της σειράς, το νιόπαντρο ακόμη ζευγάρι κατεβαίνει στην κουζίνα του σπιτιού του, όπου βρίσκονται τα παιδιά της οικογένειας, σε μια σκηνή που θύμιζε μια από τις σκηνές του πρώτου επεισοδίου.