Επικαιρότητα:

Παράδεισος των κυριών: Οι χαρακτήρες της υπερπαραγωγής του Alpha

16 Σεπ. 2022 - 06:37 | Media
Παράδεισος των κυριών: Οι χαρακτήρες της υπερπαραγωγής του Alpha

Η δραματική σειρά εποχής «Παράδεισος των κυριών» κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 20:00 και θα προβάλλεται καθημερινά, από Δευτέρα έως και Πέμπτη στον Alpha! Ένα λαμπερό πολυκατάστημα, δύο συνέταιροι, ένας μεγάλος έρωτας… κι ένας φόνος που θα ανοίξει το πιθάρι της Πανδώρας.

Με φόντο τον λαμπερό κόσμο της μόδας και μιας Αθήνας που μεταμορφώνεται από μέσα σε μέρα σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αλλά και τσιμεντούπολη, παρακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων που δουλεύουν σε ένα πολυκατάστημα. Ανθρώπων όλων τα τάξεων της τότε αναπτυσσόμενης Ελλάδας που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στον μοντέρνο και το παραδοσιακό τρόπο ζωής, την φτώχια και την αφθονία, τις προκαταλήψεις του παρελθόντος και τις νέες ιδέες.

Αθήνα 1963. Το πολυτελές κατάστημα γυναικείας μόδας «Ο Παράδεισος των κυριών» είναι έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό και τα εγκαίνια αναμένονται φαντασμαγορικά. Ζωντανή ορχήστρα, επίδειξη μόδας με πρωταγωνίστρια την Σταρ Ελλάς και λαμπεροί καλεσμένοι από τον χώρο της μόδας, του κινηματογράφου και της πολιτικής πρόκειται να τιμήσουν με της παρουσία τους, τους νεαρούς ανερχόμενους επιχειρηματίες Αριστείδη Γερακά και Ντίνο Παπακώστα, που έχουν ως στόχο να αλλάξουν τον εμπορικό χάρτη της πόλης, αλλά και τις ζωές τους.

Ο Ντίνος έχει δύο όνειρα, να δημιουργήσει το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο κατάστημα γυναικείας μόδας και να παντρευτεί την Αμαλία. Τα δύο όνειρα αυτά είναι απολύτως αλληλοεξαρτώμενα γιατί ο πατέρας της Αμαλίας και διοικητής της τράπεζας, Χριστόφορος Μπουραντάς, δεν πρόκειται να δώσει την κόρη του σε κάποιον αδημιούργητο. Οι δύο ερωτευμένοι που είναι ένα χρόνο μαζί, περιμένουν πως και πώς να γίνουν τα εγκαίνια του μαγαζιού και αυτό να πάει καλά ώστε να μπορέσει ο Ντίνος να ζητήσει το χέρι της και να ζήσουν αυτοί καλά…

Ο Αριστείδης από την άλλη, πιο πραγματιστής, έχει ως απόλυτη προτεραιότητα να επιτύχει το μαγαζί, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το γάμο του με την μνηστή του, Ντέπυ. Τον απασχολεί, όμως, και κάτι άλλο το οποίο έχει κρατήσει κρυφό από όλους. Πρόσφατα έμαθε ότι οι γονείς του, τους οποίους έχει χάσει εδώ και κάποια χρόνια, τον είχαν υιοθετήσει ως βρέφος και ψάχνει να βρει τις ρίζες του. Κλειδί στην αναζήτησή του, το κτίριο του Παραδείσου, που είναι πεπεισμένος ότι του κληροδοτήθηκε από τους βιολογικούς του γονείς.

Το βράδυ πριν από τα εγκαίνια είναι και οι δύο καλεσμένοι στη δεξίωση, που έχει οργανώσει ο πατέρας της Αμαλίας για τα γενέθλια της. Τα γεγονότα εκείνης της βραδιάς, που η Αμαλία κλείνει τα 20 της χρόνια, θα ανακόψουν απότομα τα σχέδια και των δύο και θα τους φέρουν αντιμέτωπους με εφιαλτικά μυστικά του παρελθόντος που θα στοιχειώσουν το μέλλον τους και θα τους κάνουν εν αγνοία τους ήρωες ενός ανήθικου δράματος.

Ντίνος Παπακώστας  (Αργύρης Πανταζάρας)

Συνιδιοκτήτης του «Παραδείσου των κυριών». Συνέταιρος του Αριστείδη. Μοναχογιός αστικής οικογένειας από την Θεσσαλονίκη, με σπουδές διαφήμισης και μάρκετινγκ στην Νέα Υόρκη. έχει βάλει ως προσωπικό του στοίχημα να γράψει ιστορία στον χώρο της Αθηναϊκής μόδας, να κατακτήσει τον επιχειρηματικό κόσμο και να γίνει αντάξιος της κοινωνικής θέσης της Αμαλίας, κόρης του διοικητή της τραπέζης, με την οποία διατηρεί κρυφό δεσμό, για να μπορέσει να ζητήσει το χέρι της. Ιδεαλιστής και φιλόδοξος πιστεύει στις ικανότητες του, ρισκάρει και δεν αποδέχεται την ήττα ακόμα κι όταν φτάνει στο χείλος του γκρεμού. Ο παρορμητικός και εκρηκτικός του χαρακτήρας τον οδηγεί συχνά σε λάθος αποφάσεις αλλά είναι πάντοτε έτοιμος να πληρώσει το τίμημα. Είναι δίκαιος, ευγενής, τίμιος και γενναιόδωρος με τους υπαλλήλους του «Παραδείσου» αλλά παράλληλα άκαμπτος και σκληρός όταν τον παρακάμπτουν

Αριστείδης Γερακάς (Μιχάλης Σαράντης)

Συνιδιοκτήτης του «Παραδείσου των κυριών». Συνέταιρος του Ντίνου. Έμαθε ότι ήταν υιοθετημένος μετά τον θάνατο των γονιών του, όταν του κληροδότησαν το κτίριο του «Παραδείσου» και προσπαθεί χωρίς να έχει μιλήσει σε κανένα να βρει τις ρίζες του. Είναι αρραβωνιασμένος με την πρώην σταρ Ελλάς, Ντέπυ Βλαστού, αλλά πλήρως αφοσιωμένος στον «Παράδεισο» συνεχώς την παραμελεί. Έχει τον έλεγχο των οικονομικών της επιχείρησης ενώ ο Ντίνος ασχολείται περισσότερο με το δημιουργικό- εμπορικό κομμάτι. Άνθρωπος κλειστός και μετρημένος, προσπαθεί να συνεχώς να προσγειώσει και να συγκρατήσει τον Ντίνο, με τον οποίο, παρά την συγκρουσιακή τους σχέση, τους ενώνει ισχυρή φιλία και αδερφική αγάπη.

Μιράντα Παππά (Ευαγγελία Συριοπούλου)

Υπεύθυνη καταστήματος, διευθύντρια προσωπικού του «Παραδείσου», αν και δεν έχει αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο. Ζει μόνη, δεν έχει παντρευτεί ποτέ και οι πωλήτριες του Παραδείσου την αντιμετωπίζουν ως «γεροντοκόρη». Ο πατέρας της ήταν θυρωρός και η μητέρα της καθάριζε διαμερίσματα. Ήταν άριστη μαθήτρια, πολύ έξυπνη, επιμελής και σοβαρή αλλά απανωτά τραγικά συμβάντα, τα οποία ούτε η ίδια δεν θέλει να θυμάται, της στέρησαν την ευκαιρία να συνεχίσει το σχολείο. Είναι αυστηρή, μεθοδική, επιφυλακτική, εργασιομανής και απαιτητική, δεν συγχωρεί εύκολα και δεν κάνει ποτέ τα στραβά μάτια. Παρουσιάζεται ως απόμακρη, ψυχρή, κλειστή και αποστασιοποιημένη, όμως κατά βάθος είναι συναισθηματική και δείχνει κατανόηση στα προβλήματα των άλλων. Είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Ντίνο αλλά φοβάται να το εκδηλώσει. Δεν έχει μιλήσει σε κανένα για το παρελθόν της. Κρύβει ένα μεγάλο μυστικό, που θα ανατρέψει τις ζωές όλων.

Χριστόφορος Μπουραντάς (Λάζαρος Γεωργακόπουλος)

Διοικητής μεγάλης τράπεζας, πατέρας της Αμαλίας και του Άγη. Έχασε την γυναίκα του πριν 10 χρόνια και μεγάλωσε τα παιδιά του με την βοήθεια της αδερφής της γυναίκας του, της Βικτώριας. Άνθρωπος των τύπων, αυστηρός και παλαιών αρχών, έχει αδυναμία στα παιδιά του αλλά είναι πολύ επικριτικός και σκληρός απέναντί τους, όταν δεν τον υπακούν. Τον ενδιαφέρει πολύ η γνώμη του κόσμου και δεν διστάζει να πληγώσει τους δικούς του ανθρώπους  κι ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό για να διατηρήσει την κοινωνική του εικόνα.

Βικτωρία  Καρτεζίνη (Θεοδώρα Τζήμου)

Γόνος πλούσιας οικογένειας, μικρή αδερφή της νεκρής συζύγου του Χριστόφορου,  διευθύντρια του βρεφοκομείου «Η αγκάλη» κοσμική και «φιλάνθρωπος». Εσώκλειστη στις καλόγριες μέχρι τα 18 της, έχασε τους γονείς της σε ακτοπλοϊκό δυστύχημα και μια και δεν παντρεύτηκε ποτέ παρέμεινε στο πατρικό της σπίτι, που προικοδοτήθηκε μετά τον γάμο της αδερφής της, στον γαμπρό της. Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον ανιψιό της, τον Άγη και τον ξεχωρίζει εμφανώς από την Αμαλία, για την οποία νιώθει ζήλεια, όπως και για την συγχωρεμένη την αδερφή της, λόγω της ιδιαίτερης προσοχής που της δείχνει ο Χριστόφορος. Είναι άνθρωπος αδίστακτος, σκληρός και αλαζόνας που δεν συμμερίζεται τα αισθήματα των άλλων και μπορεί να φτάσει στα άκρα για να διαφυλάξει τα συμφέροντα  και τα κεκτημένα της.

Αμαλία Μπουραντά (Νατάσα Εξηνταβελώνη)

Κόρη του Χριστόφορου. Έχει σπουδάσει φωτογραφία στο Παρίσι. Μετά τον χαμό της μητέρας της, προσκολλήθηκε στον πατέρα της, ενώ δεν μπόρεσε ποτέ να χτίσει ουσιαστική σχέση ούτε με την θεία της, ούτε με τον αδερφό της. Είναι έξυπνη, συμπονετική, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, ευαίσθητη, και καλλιτεχνική φύση. Έχει προοδευτικές απόψεις και αριστερές πεποιθήσεις αν και στην πράξη φοβάται τις μεγάλες επαναστάσεις και τις αλλαγές. Είναι πολύ ερωτευμένη με τον Ντίνο αλλά η αδυναμία που έχει στον πατέρα της την εμποδίζει να τον παρακάμψει και να είναι μαζί του, παρά τις απαγορεύσεις του.

Άγης Μπουραντάς (Νίκος Λεκάκης)

Γιος του Χριστόφορου. Έφυγε με το που ενηλικιώθηκε στο Λονδίνο για σπουδές τις οποίες, όμως, δεν κατάφερε να ολοκληρώσει. Περνάει τον χρόνο του σε nightclub, μπουζούκια, πάρτι κι εκδρομές και έχει πάθος με τα γρήγορα αυτοκίνητα. Έχει πολλές περιστασιακές σχέσεις και μία σταθερή φιλική σχέση «με προνόμια» με την κολλητή του φίλη, την Δάφνη, η οποία, παρόλο που το παίζει άνετη και μέλος της παρέας των αγοριών, είναι ερωτευμένη μαζί του και ζηλεύει τις νέες του γνωριμίες, δημιουργώντας του συνεχώς προβλήματα. Είναι η αδυναμία της θείας του, όχι όμως και του πατέρα του, που δεν χάνει ευκαιρία να τον υποτιμά και να τον συγκρίνει με την αδερφή του, την οποία ζηλεύει από παιδί. Είναι εγωιστής, είρωνας και σε αντίθεση με την συνετή Αμαλία απολαμβάνει χωρίς ενοχές και δεύτερες σκέψεις τα «προνόμια» της τάξης του.

Μάρκος Γιαννόπουλος (Χρήστος Πλαΐνης)

Λογιστής του «Παραδείσου». Σύζυγος της Πιπίτσας. Πατέρας της Γεωργίας και του Στέφανου. Γιος δημοσίου υπαλλήλου και νοικοκυράς σπούδασε στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή του Πειραιά και εργάστηκε πολλά χρόνια ως τραπεζικός υπάλληλος στην τράπεζα που διεύθυνε ο Χριστόφορος. Τον συνέστησε ως εξαιρετικό συνεργάτη στον Αριστείδη, κι έτσι προσλήφθηκε στον «Παράδεισο των κυριών». Ηθικός, μετρημένος, ντροπαλός και άνθρωπος του καθήκοντος, προσπαθεί συνεχώς να ισορροπήσει ανάμεσα στο ηθικό και το ανήθικο, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα  του να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στην οικογένειά του. Είναι στοργικός και υποστηρικτικός πατέρας και σύζυγος, παρόλο που η σύζυγός του η Πιπίτσα έχει αλλάξει πολύ απ’ όταν την γνώρισε και προσπαθεί να μεγαλοπιαστεί. 

Αποστόλης Βασιλείου (Βαγγέλης Αλεξανδρής)

Κτηματομεσίτης, πατέρας του Πάρη, σύζυγος της Όλγας. Κλασικός προικοθήρας, ήρθε από ένα χωριό της Καλαμάτας με δύο αλλαξιές και δούλεψε ως σερβιτόρος σε διάφορα καλά μαγαζιά επειδή ήταν εμφανίσιμος, κυνηγώντας την πλούσια νύφη, την οποία βρήκε στο πρόσωπο της Όλγας Μαυράκη, κόρης ενός από τους πιο πλούσιους κτηματομεσίτες της εποχής. Αδίστακτος, αμοραλιστής και ωμός άνθρωπος, δείχνει να μην έχει ούτε κρυφές ευαισθησίες. Την σύζυγό του δεν την ερωτεύτηκε ποτέ και ακόμα και σήμερα 25 χρόνια μετά τον γάμο τους, προσπαθεί να την αποφεύγει και να την κρατάει σε απόσταση. Γίνεται συχνά προσβλητικός τόσο απέναντί της, όσο και απέναντι στον γιο τους, τον οποίου την διαφορετικότητα δεν μπόρεσε ποτέ να δεχτεί.

Όλγα Βασιλείου (Γωγώ Μπρέμπου)

Κόρη του πλούσιου κτηματομεσίτη Αργύρη Μαυράκη Σύζυγος του Αποστόλη. Μητέρα του Πάρη. Έχει τελειώσει οικοτροφείο θηλέων στην Ελβετία. Δεν έχει εργαστεί ποτέ στη ζωή της και δεν έχει ζήσει ποτέ στον «πραγματικό κόσμο». Οι γονείς της, την έστειλαν να τελειώσει το σχολείο στο εξωτερικό γιατί εξαιτίας της φιλογερμανικής στάσης του πατέρα της στην διάρκεια του πολέμου, είχε δολοφονηθεί ο μικρός αδερφός της. Ακόμη την ακολουθούν οι ψίθυροι ότι ο πατέρας ήταν δοσίλογος. Έχει μεγάλη αδυναμία στον γιο της και είναι ακόμα ερωτευμένη με τον σύζυγό της, παρόλο που ποτέ δεν πήρε την ανταπόκριση που αναζητούσε και έκανε αγώνα να τον αποδεχτεί ο πατέρας της. Είναι άνθρωπος γλυκός, υπομονετικός με μεγάλη κατανόηση και ενσυναίσθηση. Στέκεται βράχος δίπλα στον γιο της και είναι έτοιμη να του συγχωρέσει ακόμα και τα μεγαλύτερα λάθη. Γλυκομίλητη ακόμα και όταν την προσβάλλουν, γίνεται «μάρτυρας» μέσα στο ίδιο της στο σπίτι, βάζοντας πάντοτε τις επιθυμίες και τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές της.

Πάρης Βασιλείου (Γιώργος Νούσης)

Γιος του Αποστόλη και της Όλγας. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία. Οξυδερκής αλλά κοινωνικά αδέξιος και συναισθηματικά ασταθής δεν μπόρεσε ποτέ να ενταχθεί στις παρέες των συνομήλικων του. Λόγω του τραυλισμού του, έπεφτε συχνά θύμα εκφοβισμού στο σχολείο, γεγονός που του άφησε τραύματα και συμπλέγματα, που τον οδηγούν μέχρι σήμερα σε ακραίες και βίαιες συμπεριφορές. Είναι προσκολλημένος στην μητέρα του, η οποία όσο κι αν προσπάθησε δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει από την σκληρότητα και την προσβλητική συμπεριφορά του πατέρα του, που πάντα θεωρούσε τον γιο του «προβληματικό». Έχει εμμονικό πάθος με την Αμαλία και τάσεις αυτοκαταστροφής. Είναι απρόβλεπτος και όταν πιέζεται βγαίνει εκτός εαυτού και γίνεται επικίνδυνος για τον εαυτό του και τους άλλους.

Πιπίτσα  Γιαννοπούλου (Κατερίνα Σαβράνη)

Νοικοκυρά, σύζυγος του Μάρκου, μητέρα της Γεωργίας και του Στέφανου. Ο πατέρας ήταν ιχθυοπώλης και η μητέρα της νοικοκυρά, έχει άλλα πέντε αδέρφια. Ως οικογένεια ζούσαν φτωχικά χωρίς ανέσεις στα Καμίνια. Το βιοτικό της επίπεδο ανεβαίνει συνεχώς από τότε με αποκορύφωμα το μοντέρνο διαμέρισμα που αγόρασαν. Φλύαρη και φορτική, επεμβαίνει χωρίς τακτ στη ζωή των παιδιών και του άντρα της. Είναι η σύζυγος που πηγαίνει συνεχώς στη δουλειά του συζύγου της χωρίς καν να ειδοποιήσει. Όνειρό της να ανέβουν τα παιδιά της κοινωνική τάξη και μαζί τους να συμπαρασύρουν και αυτή

Γεωργία Γιαννοπούλου (Τζένη Καζάκου)

Κόρη του Μάρκου και της Πιπίτσας. Απόφοιτη Γυμνασίου της εποχής. Πολύ ντροπαλή, μαζεμένη και σιωπηλή. Μιλάει πάντα χαμηλόφωνα, με ευγένεια και με κατεβασμένο το κεφάλι. Η μητέρα της συχνά την φέρνει σε δύσκολη θέση αλλά σχεδόν πάντα ακολουθεί τις εντολές της, χωρίς να επαναστατεί. Ο πατέρας της επιμένει να δώσει εισαγωγικές εξετάσεις για το Πανεπιστήμιο αλλά εκείνη έχει όνειρο να γίνει σύζυγος και μητέρα. Έχει εξαιρετική σχέση με τον πατέρα της και τον αδερφό της.

Στέφανος Γιαννόπουλος (Βασίλης Βούνος)

Γιος του Μάρκου και της Πιπίτσας, Ο επαναστάτης και το πειραχτήρι του σπιτιού, προσπαθεί να πείσει τους γονείς και την αδερφή του ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και πρέπει να αλλάξουν και αυτοί. Σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο. Διψασμένος για μάθηση και για ζωή, διαβάζει, ψάχνεται και προσπαθεί να μάθει Αγγλικά και κιθάρα. Είχε πάντα μεγάλη επιτυχία στα κορίτσια αλλά ο ίδιος δεν φαινόταν να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Η μητέρα του πάντα το εξηγούσε στις γειτόνισσες για να τους αποδείξει πόσο αφοσιωμένος είναι στα διαβάσματά του. Αντιμετωπίζει με χιούμορ τα προβλήματα της καθημερινότητας.

  
Ζηνοβία Καλλιμάνη (Αλεξάνδρα Παντελάκη)

Μοδίστρα του «Παραδείσου», παιδική φίλη της μητέρας του Ντίνου. Άτομο εμπιστοσύνης, είναι το κέντρο αναφοράς του Παραδείσου. Όλοι δίνουν λογαριασμό στην κα Ζηνοβία ακόμα και ο Αριστείδης με τον Ντίνο. Εξαιρετική στην δουλειά της, λεπτολόγος αλλά και καυστική, προσπαθεί να  βάλει μια τάξη στον «Παράδεισο» και στις ζωές των υπαλλήλων και των ιδιοκτητών του. Είναι πάντα δίπλα σε όποιον την χρειάζεται αλλά δεν μασάει τα λόγια της, ούτε διστάζει να πάρει πρωτοβουλίες, όταν το θεωρεί απαραίτητο.

Σύρμω Μπενετάτου (Γιούλη Τσαγκαράκη)

Χήρα. Μητέρα του Πασχάλη, του Μεμά και της Ζαχαρούλας. Έχασε τον άντρα της όταν τα παιδιά ήταν μικρά και προσπάθησε να τα μεγαλώσει όσο καλύτερα μπορούσε, παρά την ανέχεια. Έζησε όλη τη ζωή της στο Περδικάρι Άρτης χωρίς να ταξιδέψει ποτέ εκτός νομού. Την φοβίζει η ζωή στην Αθήνα και θέλει να συνεχίσουν να ζουν όπως στο χωριό. Αυστηρή, συντηρητική και σταράτη, μιλάει πάντα αιχμηρά και έξω απ’ τα δόντια και δεν διστάζει να τραβήξει ακόμα και σε αυτή την ηλικία τα αυτιά των γιων της και της κοτσίδα της κόρης της για να γίνουν «άνθρωποι». Ήρθε στην Αθήνα για να βοηθήσει τους γιους της να μαζέψουν λεφτά για την προίκα της κόρης της, την οποία σκοπεύει να παντρέψει με προξενιό πίσω στο χωριό.

Πασχάλης Μπενετάτος (Μιχάλης Παναδής)

Γιος της Σύρμως. Απόφοιτος Δημοτικού. Έχει ενοικιάσει και δουλεύει μόνος του το καφέ- γαλακτοζαχαροπλαστείο «Το κεντρικόν» απέναντι από τον «Παράδεισο», κάνοντας καθημερινό αγώνα να τα βγάλει πέρα οικονομικά. Ήρθε στην Αθήνα μετά τον στρατό για να δουλέψει και να στέλνει λεφτά στη χήρα μάνα του και τα αδέρφια του στο χωριό. Αφού τακτοποιήθηκε τον ακολούθησε και ο αδερφός του ο Μεμάς. Πρόσχαρος, πολυλογάς, καταφερτζής και αεικίνητος ο Πασχάλης είναι ο άνθρωπος που θέλεις να βλέπεις το πρωί όταν πίνεις τον καφέ σου. Ξέρει τα πάντα για τους πάντες αλλά ποτέ δεν κουτσομπολεύει, τουλάχιστον μπροστά τους. Έχει αδυναμία στις «Αθηναίες» και σε αντίθεση με την μητέρα του και τον αδερφό προτιμά τον τρόπο ζωής της Αθηνάς από αυτόν του χωριού και δεν έχει σκοπό να γυρίσει ποτέ στο Περδικάρι. Όνειρό του να γίνει πλούσιος.

Μεμάς Μπενετάτος (Γιάννης Βασιλώττος)

Γιος της Σύρμως. Οικοδόμος, μερεμετατζής. Όπως και ο αδερφός έχει τελειώσει μόνο το Δημοτικό. Ήρθε λίγα χρόνια μετά τον αδερφό του στην Αθήνα και έπιασε κατευθείαν δουλειά στην οικοδομή, παρόλο που ο Πασχάλης του είχε βρει δουλειά σερβιτόρου. Άντρας παλαιάς κοπής, αυστηρός με την αδερφή του και προστάτης της μάνας του. Κάνει οικονομία για την προίκα της αδερφής του, την οποία θέλει κι αυτός να παντρέψει με προξενιό. Τίμιος, περήφανος και μαλακός άνθρωπος, είναι πρόθυμος πάντα να βοηθήσει, όποιον έχει ανάγκη. Είναι το καμάρι της μητέρας του.

Ζαχαρούλα Μπενετάτου (Ειρήνη Βαλατσού)

Κόρη της Σύρμως. Ξεκίνησε το Γυμνάσιο αλλά δεν το τελείωσε. Έρχεται από το χωριό με όνειρο να κατακτήσει την Αθήνα, να γίνει σαν την Βουγιουκλάκη και να γνωρίσει έναν πλούσιο, διάσημο και κυρίως «κούκλο» Αθηναίο. Με έντονη προσωπικότητα, ατίθαση και φασαριόζα κάνει αισθητή την παρουσία της, όπου κι αν πάει. Ερωτεύεται τον Ντίνο αλλά χωρίς ανταπόκριση. Μαζί με τις καινούριες της φίλες ψάχνουν τρόπο για να τον φέρουν κοντά της αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζει.

Ντέπυ Βλαστού (Τραϊάνα Ανανία)

Πρώην Σταρ Ελλάς, αρραβωνιαστικιά του Αριστείδη. Κατέβηκε από την Θεσσαλονίκη στα 18 της για να πάρει μέρος στα καλλιστεία. Φιλόδοξη, υπεράνω και σίγουρη για τον εαυτό της, συμμετείχε σε κάποιες ταινίες και δοκίμασε και την τύχη της στο τραγούδι σε κάποιες Αθηναϊκές πίστες, αλλά σταμάτησε να επιδιώκει να ακολουθήσει κάποια καριέρα απ’ όταν γνώρισε τον Αριστείδη. Έχει ταλέντο στης δημόσιες σχέσεις και παρόλο που με το ζόρι τελείωσε το σχολείο, ξέρει να φέρεται και κατάφερε να επιβιώσει μόνη της στην μεγαλούπολη χωρίς χορηγούς. Τον Αριστείδη τον αγάπησε πραγματικά και ήταν μαζί του πριν ακόμη φτιάξει τον «Παράδεισο» όμως τον τελευταίο καιρό έχει απογοητευτεί μαζί του γιατί έχει αντιληφθεί ότι δεν ήταν η προτεραιότητά του.  Θέλει να είναι το κέντρο της προσοχής και θυμώνει όταν δεν της δίνουν την «δέουσα» σημασία. 

Τζένη Τσόκα (Δέσπονα Τσούτσα)

Πωλήτρια στον Παράδεισο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κόρινθο και ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει γραμματέας, αλλά γρήγορα συμβιβάστηκε με την ζωή της πωλήτριας. Συγκατοικεί σε ένα μικρό σπίτι με την συνάδελφό της, την Κούλα, με την οποία είναι καλύτερες φίλες. Ονειροπόλα, ευκολόπιστη κι ενθουσιώδης απογοητεύεται συχνά από τα πώς της τα φέρνει η ζωή αλλά δεν το βάζει κάτω. Στην δουλειά της είναι η λιγότερο τυπική και δέχεται συχνά τα πυρά της υπεύθυνής της, της Μιράντας. Κύριος στόχος της είναι να κερδίσει την καρδιά του Πασχάλη και να γίνει μια χαρούμενη νοικοκυρά και μητέρα.

 

Κούλα Τζελέπη (Σμαράγδα Αδαμοπούλου)

Πωλήτρια στον Παράδεισο. Σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο και παράλληλα δουλεύει ως πωλήτρια για να βγάλει τα προς το ζην μια και η φτωχή οικογένειά της, που ζει στην Ηλεία, δεν μπορεί να την στηρίξει. Έξυπνη, μεθοδική και αποτελεσματική, βαριέται τα ρούχα, τα χτενίσματα και το μακιγιάζ  αλλά κάνει σωστά την δουλειά της στον «Παράδεισο». Αν και φαινομενικά αταίριαστες με την Τζένη έχει δεχτεί η μία τις ιδιαιτερότητες της άλλης και εκτός από συγκάτοικοι, έχουν γίνει και πολύ καλές φίλες. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες πωλήτριες δεν έχει το νου της στα αγόρια, τους γάμους και τα παιδιά αλλά φιλοδοξεί να κάνει καριέρα και να είναι ανεξάρτητη.

Φωφώ Σαρόγλου (Κάλη Δάβρη)

Βοηθός της κα Ζηνοβίας. Είναι παντρεμένη με τον Τάσο που της βγάζει την πίστη και έχει και τρία παιδιά 12, 10 και 3 ετών που της βγάζουν την πίστη ακόμα περισσότερο, αλλά είναι αναγκασμένη να δουλεύει για να τα βγάλουν πέρα. Μένει σε μια λαϊκή γειτονιά στον Πειραιά κι αλλάζει δύο συγκοινωνίες για να πάει στη δουλειά. Οι γονείς της ήρθαν στην Αθήνα πρόσφυγες από την Σμύρνη το ‘22. Έχει πάντοτε όρεξη για κουτσομπολιό και ποτέ για δουλειά. Πονηρούλα και καπάτσα προσπαθεί να πείσει την πελάτισσα ότι δεν έκοψε το ύφασμα δέκα αλλά πέντε πόντους, ενώ έχει κάνει λάθος, εξοργίζοντας την κα Ζηνοβία.

Βλησσάρης Κώστας (Μάνος Καζαμίας)

Αποθηκάριος, γενικών καθηκόντων του «Παραδείσου». Συγχωριανός του Πασχάλη. Εκείνος τον «συμπαρέσυρε» στην πρωτεύουσα. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περδικάρι Άρτης κι έφυγε από κει στην ηλικία των 35 ετών για να έρθει στην Αθήνα να βρει δουλειά και να θρέψει την γυναίκα του και τα 5 παιδιά του, που έχουν μείνει πίσω στο Περδικάρι. Πήγε μέχρι την Γ’ Δημοτικού και με δυσκολία μπορεί να διαβάσει και να γράψει. Μεγάλος του καημός η οικογένειά του που του λείπει πολύ αλλά δεν έχει χρήματα να τους επισκέπτεται συχνά. Στερείται ακόμα και τα βασικά για να παρέχει τα απαραίτητα στην γυναίκα και τα παιδιά του.

Θανάσης Χρηστίδης (Σωτήρης Τσακομίδης)

Αστυνόμος Α’ με διασυνδέσεις στον υπόκοσμο. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά που πλέον μένουν εκτός Αθηνών. Βίαιος, ανήθικος, ναρκισσιστής και κακοποιητικός απέναντι στην σύζυγό του, την Ματούλα, πιστεύει ότι είναι πάνω από το νόμο. Υποτιμητικός ως προς τον νεότερο συνεργάτη του, τον υπαστυνόμο Γιαμμαλή, του κόβει την φόρα αφήνοντας αιχμές για δυσμενή μετάθεση αν τον παρακάμψει. Είναι αδίστακτος και ικανός για όλα.

Ματούλα Χρηστίδη (Σύρμω Κεκέ)

Σύζυγος του Θανάση. Ημιπληγική, δυσκολεύεται αρκετά στην κίνηση αλλά όχι μόνο αυτοεξυπηρετείται αλλά υπηρετεί και τον Θανάση, ο οποίος είναι μόνιμα υποτιμητικός και προσβλητικός απέναντί της και συχνά βίαιος. Υπομονετική, στωική και ήρεμη, έχει αποδεχτεί την μοίρα της και ζει για τα παιδιά της, υπομένοντας καρτερικά το «μαρτύριό» της. Είναι η μόνη που ξέρει πραγματικά το ποιόν του Θανάση και γνωρίζει πολύ καλά ότι έχει λόγους να τον φοβάται. Είναι έξυπνη, συμπονετική και έτοιμη να θυσιαστεί για το καλό των άλλων.

Σωτήρης Γιαμμαλής (Γιάννης Ασκάρογλου)

Υπαστυνόμος. Έχει πάρει πρόσφατα μετάθεση στην Αθήνα, λόγω των εξαιρετικών επιδόσεών του. Είναι παντρεμένος με ένα παιδί, ευσυνείδητος, δίκαιος και σε αντίθεση με τον Θανάση επιδιώκει να τηρεί το γράμμα του νόμου. Παρότι βαθμοφόρος, ο Θανάσης του φέρεται λες και είναι ο προσωπικός του βοηθός. Τον στέλνει να του πάρει καφέ την ώρα της ανάκρισης και γενικώς προσπαθεί να τον υποβιβάσει και να τον παρακάμψει. Προσπαθεί να πηγαίνει με τα νερά του Θανάση γιατί ξέρει ότι έχει υψηλές γνωριμίες αλλά σύντομα θέτει τα όρια του και αψηφά τις απειλές του.

Δάφνη Ζήση (Έλενα Μεγγρέλη)

Κόρη εργοστασιάρχη και κοσμικής κυρίας, με σπουδές ζωγραφικής στην Φλωρεντία. Φίλη του Άγη. Φιλότεχνη και εκλεπτυσμένη αλλά παράλληλα και ειρωνική και ματαιόδοξη προσπαθεί να περάσει ευχάριστα τον άπλετο ελεύθερο χρόνο της. Έχει αλαζονική και υποτιμητική συμπεριφορά απέναντι στους ανθρώπους των λαϊκών τάξεων. Προσποιείται ότι είναι εντάξει με την ελεύθερη σχέση που έχει με τον Άγη, αλλά ενώ από τη μία του δίνει συμβουλές, από την άλλη τον σαμποτάρει ενεργά.

Τόλης Αυγερινός (Νικόλαος Αγαπίου)

Έχει σπουδάσει ναυτιλιακά στο Λονδίνο, όπου και γνώρισε τον Άγη και έγιναν καλύτεροι φίλοι. Ο πατέρας του και η μητέρα του έχουν πεθάνει σε αυτοκινητιστικό όταν αυτός και ο δίδυμος αδερφός του ήταν 15 ετών και ζει με τους ζάμπλουτους παππούδες του από την πλευρά του πατέρα του, οι οποίοι τον έχουν κακομάθει τρομερά. Αυτός και ο αδερφός του είναι κληρονόμοι μια τεράστιας περιουσίας. Ανώριμος και αποστασιοποιημένος συναισθηματικά, θεωρεί τα πάντα στη ζωή ένα παιχνίδι. Πιστεύει ότι ο κόσμος του ανήκει και έχει φτιαχτεί για να τον διασκεδάσει. Παρασύρει τον Άγη σε συνεχή στοιχήματα που συνήθως αφορούν ανθρώπους. Η σχέση τους είναι ανταγωνιστική.

Βύρωνας Στεργιάδης (Αγησίλαος Μικελάτος)

Δικηγόρος. Φίλος του Αριστείδη και του Ντίνου. Εξαιρετικός στη δουλειά του, ψύχραιμος, με χιούμορ και πραγματιστής προσφέρει τις υπηρεσίες του και τις φιλικές συμβουλές του στους ιδιοκτήτες του Παραδείσου. Συγκροτημένος και λογικός βρίσκεται πάντοτε κοντά στον Ντίνο, όταν εκείνος ξεφεύγει. Αν και πολύ νέος έχει ήδη χωρίσει και ξαναπαντρευτεί, κάτι που ήταν κοινωνικά κατακριτέο για την εποχή.

Πολυξένη Ναστούλη (Ελένη Σακκά)

Οικιακή βοηθός της οικογένειας Μπουραντά. Έμπιστη της Αμαλίας. Το έσκασε από το χωριό της στο Αγρίνιο στην ηλικία των 14 ετών για να γλιτώσει από την κακοποιητική συμπεριφορά της οικογένειάς της. Είναι στην υπηρεσία της οικογένειας από αυτή την ηλικία αλλά παρόλο που μεγάλωσε μαζί με τον Άγη και την Αμαλία πάντοτε ήξερε τη θέση της. Η Βικτώρια έχει καταλάβει την ιδιαίτερη σχέση της με την Αμαλία και της κάνει τη ζωή δύσκολη. Αν και έχει καλές προθέσεις πολλές φορές παίρνει πρωτοβουλίες που φέρνουν σε δύσκολη θέση την Αμαλία.