Χρήστος Βασιλόπουλος: Έντονες αντιδράσεις των ηθοποιών για την αγγελία του για άμισθη εργασία

23 Σεπ. 2022 - 09:49 | Media
Χρήστος Βασιλόπουλος: Έντονες αντιδράσεις των ηθοποιών για την αγγελία του για άμισθη εργασία

Η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου και ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης μίλησαν στο «MEGA Καλημέρα» για την αγγελία που ανήρτησε ο Χρήστος Βασιλόπουλος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναζητά ηθοποιούς να δουλέψουν δωρεάν.
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μια ανάρτηση του Χρήστου Βασιλόπουλου, με την οποία ψάχνει ηθοποιούς για νέα παραγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια αγγελία, στην οποία ζητά από σπουδαστές ηθοποιούς να στείλουν τα βιογραφικά τους.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως όσοι επιλεγούν δεν θα πληρωθούν. Ωστόσο, υπόσχεται πως… «η παραγωγή θα κρατήσει όλα τα βιογραφικά των συμμετεχόντων για μελλοντική συνεργασία».

Μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε, θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως «είναι λογικό» να μην πληρωθούν οι ηθοποιοί, εφόσον ούτε ο ίδιος δεν θα λάβει χρήματα.

«Να μην πάει κανείς«
Η Ελένη Γερασιμίδου μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την συγκεκριμένη ανάρτηση.

«Ποτέ δεν θα ανταποκρινόμουν σε μία τέτοια αγγελία. Δεν διάβασα την αγγελία δεν έχω social media. Δεν ξέρω σε τι εποχή ζούμε, τι φαινόμενα είναι αυτά. Εύχομαι καλή σταδιοδρομία στον κ. Βασιλόπουλο, τον είχα σε εκτίμηση. Αυτά είναι εξωφρενικά πράγματα, σε μία εποχή που οι άνθρωποι πρέπει να δυναμώνουν την αλληλεγγύη τους και την πάλη τους, με τέτοιους νόμους, αντεργατικούς, το να πηγαίνουν… τι να πω. Να μην πάει κανείς να προσφέρει την εργασία του και για κανέναν λόγο. Με το ζόρι δεν καλεί κανένας κανέναν. Τίποτα δεν γίνεται με το ζόρι, μόνο οι βιασμοί γίνονται με το ζόρι», ανέφερε αρχικά η ηθοποιός.

Για το έαν της έτυχε ποτέ να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο φαινόμενο, δήλωσε πως, «Δεν υπάρχει “δεν έτυχε», δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσω κάτι τέτοιο. Μπορεί να μου κάνανε και μένα τέτοιες προτάσεις, μπορεί να πήρα μέρος σε συλλογικές προτάσεις, αυτό είναι άλλο, να είμαστε συνέταιροι και να παλεύουμε για κάτι. Άλλο είναι να σε καλούν σε μία επαγγελματική δουλειά και να σου λένε “έλα να κάνεις καριέρα”. Κάνουμε καριέρα με την δουλειά μας. Όταν από το Φεστιβάλ Αθηνών χρησιμοποιούνται εθελοντές ηθοποιοί, τα πράγματα αγριεύουν. Πρέπει να δυναμώνουμε και όχι να βρίσκουμε δικαιολογίες, να μην πάει κανείς, και οι βοηθητικοί κουράζονται».

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης τοποθετήθηκε για το συμβάν.

«Αυτό το περιστατικό είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να τοποθετηθούμε για τα εργασιακά θέματα του χώρου. Η ανάρτηση αυτή και αυτό το αίτημα με βάζει σε σκέψεις, γιατί θα ήθελα πολύ να ξέρω ποιος είναι ο παραγωγός που κάνει αυτή την παραγωγή. Ποιοι άνθρωποι κάνουν αυτή την παραγωγή και πως δεν ξέρουν ότι με το που πάει κάποιος να εργαστεί αυτόματα υπάρχουν θεσμικοί οργανισμοί, πχ η επιθεώρηση εργασίας ή το ΙΚΑ, οι οποίοι ενεργοποιούνται», τόνισε ο κ. Χατζάκης.

«Κάποιος θα βγάλει χρήματα από αυτή την εργασία, δεν υπάρχει εθελοντική εργασία. Προτρέπω τα παιδιά που έχουν ανάγκη να μην πάνε, δεν χρειάζεται, θα τους δοθεί η ευκαιρία, παρόλο που υπάρχει ανεργία στον χώρο», κατέληξε.