Επικαιρότητα:

Σασμός: Τί φοβάται η Μαρίνα από τον Παύλο Βρουλάκη;

12 Οκτ. 2022 - 12:48 | Media
Σασμός: Τί φοβάται η Μαρίνα από τον Παύλο Βρουλάκη;

Η Μαρίνα Βρουλάκη είναι από την πρώτη στιγμή η ηρωίδα του «Σασμού» με τους περισσότερους φίλους. Παρά τις διαδοχικές συμφορές, η χήρα του Μάρκου Βρουλάκη δεν επιδίωξε ποτέ να εκδικηθεί. Η μόνη έννοια της ήταν από την αρχή πως θα προστατεύσει τους ανθρώπους γύρω της και πως θα μπει τέλος στο αιματοβαμμένο κουβάρι της βεντέτας.

Ακόμα και στις συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές της δίκης, η Μαρίνα ήταν παράδειγμα μειλιχιότητας και ψυχραιμίας. Και η περιπέτεια της υγείας της Αργυρώς -και η λύση που δόθηκε, κρυφά από όλους- την έπεισε ότι τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο.

Όμως, η Μαρίνα έχει και αυτή κάποιον σκοπό στη ζωή της. Θέλει, στο επίλογο αυτού του δράματος, να ζήσει ελεύθερη από την διαρκή απειλή της αναβίωσης της βεντέτας, στο πλευρό του αγαπημένου της Αντώνη Φραγκιαδάκη.

Ο άνθρωπος που έκοψε το νήμα της ζωής του Άγγελου, ήταν η πρώτη αιτία που η Μαρίνα αναγκάστηκε γι’ άλλη μια φορά να βάλει στον πάγο τα σχέδια για τον γάμο της με τον αστυνόμο.

Η δεύτερη αιτία ήταν η «ανάσταση» του Παύλου Βρουλάκη. Ο ξάδελφος του Μάρκου έκανε την εμφάνισή του αιφνιδιαστικά στο χωριό, ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου στην τοπική κοινωνία και στις αρχές.


Ο Παύλος Βρουλάκης δεν κρύβει από την πρώτη ημέρα της επιστροφής του στα πάτρια εδάφη την πρόθεση του να πάρει τα ινία της οικογένειας και να ζητήσει εκδίκηση για τους θανάτους του Πετρή και του Άγγελου. Ποτισμένος από τα τις αξίες της πατριαρχικής κοινωνίας στην οποία μεγάλωσε, θεωρεί χρέος του απέναντι στους προγόνους να τηρήσει τα έθιμα.

Η ανάμιξη της πρώην συζύγου του, της Αιμιλίας στην υπόθεση της δολοφονίας του Άγγελου ανοίγει παλιές πληγές στον Μάρκο, ο οποίος δεν μπορεί να χωνέψει ότι η αγαπημένη των νεανικών του χρόνων βρήκε παρηγοριά δίπλα στον Δημήτρη, παλιό του φίλο ο οποίος πήρε τη θέση του ως συζύγου της εισαγγελέως.

Η Μαρίνα προσπαθεί να λογικέψει τον Παύλο. Του θυμίζει πως για πολλά χρόνια όλοι τον θεωρούσαν νεκρό και η Αιμίλια, που ήταν πολύ νέα όταν αυτός εξαφανίστηκε, λογικό ήταν να φτιάξει τη ζωή της.

 
Ο Παύλος όμως δεν μοιάζει να πείθεται απολύτως. Το παράδειγμα που φέρνει στη Μαρίνα είναι αυτό που την ταράζει περισσότερο. Η ίδια, που παρέμεινε πιστή στη μνήμη του Μάρκου -ή έτσι αυτός νομίζει- και ποτέ δεν σκέφτηκε να βάλει άλλον άνδρα στο σπίτι της και στην καρδιά της.

Και το ερώτημα είναι ένα: Για πόσο ακόμα η Μαρίνα θα μπορεί να κρύβει τη σχέση της με τον Αντώνη από τον ξάδερφο του Μάρκου;

Δείτε σκηνές από το νέο επεισόδιο του «Σασμού»: