Επικαιρότητα:

Η γη της ελιάς: Η Ιουλία δείχνει το άλλο της πρόσωπο στην Μυρτάλη

26 Οκτ. 2022 - 08:29 | Media
Η γη της ελιάς: Η Ιουλία δείχνει το άλλο της πρόσωπο στην Μυρτάλη

Στη «Γη της ελιάς» της Πέμπτης 27 Οκτωβρίου δύο είναι τα κυρίαρχα θέματα. Η σύλληψη των μελών της συμμορίας που δολοφονούσε γυναίκες και η απόπειρα της Μυρτάλης να καταλάβει την εξουσία στην οικογενειακή επιχείρηση των Βρεττάκων. Οπλισμένη με πολύ θράσος και με την «φόρα» του πακέτου των μετοχών που κατέχει, η κόρη του Ιπποκράτη προχωράει σε ένα μίνι πραξικόπημα. Ζητάει από τον Ισίδωρο να αφήσει τη θέση του ως επικεφαλής της επιχείρησης και να της παραδώσει τα ινία.

Δυστυχώς για τη Μυρτάλη, δεν υπολογίζει καλά τις αντιδράσεις των υπόλοιπων μελών της οικογένειας. Ακόμα και οι άνθρωποι που την υπερασπίστηκαν σταθερά στην προσπάθειά της να πάρει το μερίδιο της περιουσίας που της αναλογούσε της έχουν γυρίσει την πλάτη. Η συμπεριφορά της όλο το προηγούμενο διάστημα, ιδιαίτερα από την ώρα που ήρθε πιο κοντά με τον Αλέξη, την έχει καταστήσει κόκκινο πανί. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν τον έχει προσβάλει και δεν του έχει εναντιωθεί.

Έτσι, η προσπάθειά της να εκθρονίσει τον Ισίδωρο πέφτει στο κενό. Ο Ισίδωρος την ενημερώνει πως αν συνεχίσει την κατηφόρα, θα μείνει μόνη της και οι υπόλοιποι θα συστήσουν ξεχωριστή επιχείρηση την οποία δεν θα έχει τον τρόπο ούτε τα μέσα να ανταγωνιστεί.

Όμως, ένα πρόσωπο από όλη την οικογένεια φαίνεται πιο αποφασισμένο να βάλει στη θέση της τη Μυρτάλη μία και καλή. Το πρόσωπο αυτό είναι η Ιουλία.

Η νεαρή αδελφή των Βρεττάκων θα επιδείξει στα επόμενα επεισόδια ατσάλινη θέληση. Ενισχυμένη από την απόφαση του Ιάκωβου να της εμπιστευτεί το σύνολο της διόλου ευκαταφρόνητης περιουσίας του, η νεαρή γυναίκα είναι έτοιμη να πάει κόντρα στους πάντες.

Πρώτον, διορίζει στο διοικητικό συμβούλιο του ιδρύματος τον Μάνο και τον Φίλιππο και, δεύτερον, αποφασίζει να ψαλιδίσει δραστικά τα φτερά της Μυρτάλης. Την πετάει έξω από ό,τι αφορά στη διαχείριση της περιουσίας του Ιάκωβου, καταφέρνοντας ένα γενναίο χτύπημα στον εγωισμό της και την εξουσία που ασκεί στην τοπική κοινωνία.

Ο Λυκούργος, που δεν περίμενε την συγκεκριμένη συμπεριφορά από την Ιουλία, δεν κρύβει την έκπληξή του για τις επιλογές της Ιουλίας. Όμως εκείνη είναι αμετακίνητη. Η προειδοποίηση του Ιάκωβου στη τελευταία επιστολή του ηχεί στα αυτιά της και την βρίσκει απολύτως σύμφωνη. «Μην δώσεις την Μυρτάλη τη δυνατότητα να γίνει πιο ισχυρή οικονομικά. Δεν ξέρει να διαχειριστεί τη δύναμή της» έγραψε ο Ιάκωβος και η αδελφή του σκοπεύει να ακολουθήσει τη συμβουλή του κατά γράμμα.

Όμως ο Λυκούργος δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος που δυσκολεύεται να κατανοήσει τις αποφάσεις της Ιουλίας. Μια ακόμα έκπληξη περιμένει τον Στάθη. Η Ιουλία, μετά από καιρό, θα του απλώσει το χέρι της για να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει μετά από το διαζύγιο. Βέβαια κανένας από τους δυο τους δεν γνωρίζει το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής του Ιάκωβου και τη συμβουλή που της έδωσε για την ερωτική ζωή της.

Δείτε το σχετικό βίντεο: