Επικαιρότητα:

Οι εξελίξεις στη Γη της ελιάς έως τα Χριστούγεννα

20 Δεκ. 2022 - 10:42 | Media
Οι εξελίξεις στη Γη της ελιάς έως τα Χριστούγεννα

Ο Γιώργης Κουράκος δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν αντίκρισε την Ιουλία στην αγκαλιά του Στάθη στα προηγούμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς». Ο αστυνόμος γνώριζε πως ο γάμος του με την αδελφή του Ισίδωρου είχε λάβει ουσιαστικά τέλος από καιρό, ένα τέλος που επισφραγίστηκε με την άρνηση εκείνης να αποκτήσουν παιδί.

 Επιπλέον, ο αστυνόμος έχει παραδεχτεί μέσα του πως το ενδιαφέρον του για την Ευτυχία δεν είναι μόνο επαγγελματικό. Μπορεί ο θάνατος του Ανέστη να ήταν η αιτία που συναντήθηκαν, όμως η έλξη που νιώθει για εκείνην δεν σχετίζεται με την έρευνα των Αρχών.

Επιστρέφοντας αιφνιδιαστικά στο σπίτι του την ώρα που υποτίθεται ότι βρίσκονταν σε ταξίδι, ο Κουράκος ήξερε τι θα έβρισκε. Χωρίς φωνές και απειλές ανακοίνωσε στην Ιουλία ότι χωρίζουν, μια απόφαση που έφερε ανακούφιση και στους δύο μετά από όσα προηγήθηκαν.

 
Οι εξελίξεις στη «Γη της ελιάς» έως τα Χριστούγεννα
Οι επόμενες κινήσεις του Κουράκου αφού συνέλαβε επ’ αυτοφώρω Στάθη και Ιουλία είναι να προσεγγίσει δύο άτομα. Τον Λυκούργο για να βάλει μπροστά τη διαδικασία του διαζυγίου και την γυναίκα που του έχει πάρει το μυαλό το τελευταίο διάστημα.

Η Ευτυχία είναι ο άνθρωπος στον οποίο λέει τα «χαρμόσυνα» νέα –«χώρισα οριστικά Ευτυχία» της ανακοινώνει- ελπίζοντας ότι με αυτή την ανακοίνωση θα ανοίξει ο δρόμος για την καρδιά της νεαρής γυναίκας. Το πως θα αντιδράσει αυτή θα το δούμε -το μυστικό του θανάτου του Ανέστη έχει αποδειχτεί μέχρι στιγμής βαρύ για τον εύθραυστο ψυχισμό της και όλες οι απόπειρές της να ομολογήσει την αλήθεια προσκρούουν στον φόβο της για τις συνέπειες.

Όμως, δεν είναι μόνο ο Κουράκος που ελπίζει ότι κάτι καλό θα βγει από αυτό το διαζύγιο. Ο Στάθης πλέει σε πελάγη ευτυχίας – αν ήταν αποκλειστικά στο χέρι του δεν θα υπήρχε κανένας σε ολόκληρη την Αρεόπολη που δεν θα γνώριζε την αιτία της χαρά του.

Δυστυχώς γι’ αυτόν η χαρά του θα προσκρούσει στο εμπόδιο που ονομάζεται Ισίδωρος. Ο αδελφός της Ιουλίας θα την επισκεφτεί στο σπίτι της και θα βρει εκεί τον Στάθη.

Οι δύο άνδρες ποτέ δεν είχαν καλές σχέσεις. Ο Ισίδωρος ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τα πάρε δώσε της αδελφής του με τον πατέρα της Βασιλικής και του Στέφανου, μια σχέση που πάει κόντρα σε ό,τι έχει ιερό. Το όνομα των Βρεττάκων, τη θέση τους στην τοπική κοινωνία, την ιερότητα της οικογένειας. Όμως, πλέον το ζήτημα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις, λόγω της υποψηφιότητας του Ισίδωρου. Πως αυτός, ο υπερασπιστής των πατροπαράδοτων αξιών, θα διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών του όταν θα γίνει γνωστό ότι η αδελφή του διατηρούσε παράνομο δεσμό ενώ ήταν παντρεμένη; 
Στάθης και Ισίδωρος θα φτάσουν στο παρά πέντε για να πιαστούν στα χέρια. Η Ιουλία θα τους χωρίσει, όμως ο Στάθης, που δεν θέλει ούτε να σκεφτεί το ενδεχόμενο να χάσει ξανά την Ιουλία μέσα από το χέρια του, θα προχωρήσει σε μια παράτολμη κίνηση. Θα της ζητήσει να παντρευτούν.