Επικαιρότητα:

Η γη της ελιάς: Η Βασιλική σώζει την Ειρήνη από βέβαιο θάνατο

27 Ιαν. 2023 - 09:41 | Media
Η γη της ελιάς: Η Βασιλική σώζει την Ειρήνη από βέβαιο θάνατο

Ο Φίλιππος στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Η γη της ελιάς» μαθαίνει την αλήθεια για τη συγγένειά του με την Ειρήνη και σοκάρεται.

Η Χάιδω όμως του ζητά να σεβαστεί το πένθος της οικογένειάς της και να μην κάνει καμία νύξη. Την ίδια ώρα, η Βασιλική σώζει την Ειρήνη από βέβαιο θάνατο και ο Στάθης την εκλιπαρεί να σταματήσει τις τρέλες, γιατί αυτή θα είναι η χαριστική βολή για τους γονείς της. Στην αγρύπνια του Κίμωνα, η Ασπασία με τη Δήμητρα στέκονται δίπλα στο φέρετρο και μοιρολογούν.

 Το ξημέρωμα, όλο το χωριό παρίσταται στην κηδεία του, με την οικογένεια και τη Δήμητρα να βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Ο Δημοσθένης ορκίζεται να πάρει εκδίκηση από τον Κεφάλα και ο Κωνσταντίνος του δίνει όσες πληροφορίες κατάφερε να συλλέξει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί κάνουν μια ακόμα επίσκεψη στο σπίτι του Ισίδωρου και όλα δείχνουν πως η αναφορά τους θα έχει θετικό πρόσημο.

 Ο Χρήστος δέχεται απειλές από μπράβους της νύχτας που πουλούν προστασία στα μαγαζιά, αλλά εκείνος δεν ενδίδει στις απαιτήσεις τους. Ο Κουράκος μετράει τις μέρες μέχρι την έκδοση του διαζυγίου του. Η Μαρίνα αισθάνεται αδιαθεσία και ο Μάνος θορυβείται.