Παγιδευμένοι: Παίζει διπλό παιχνίδι ο Σταύρος; O κρυφός ρόλος του εισαγγελέα

31 Ιαν. 2023 - 10:52 | Media
Παγιδευμένοι: Παίζει διπλό παιχνίδι ο Σταύρος; O κρυφός ρόλος του εισαγγελέα

Από το πρώτο επεισόδιο των «Παγιδευμένων» ο Σταύρος Μαυρίδης, εισαγγελέας, συνάδελφος του Δημήτρη Μαρκέτου στην εισαγγελία Πειραιά, έχει φιλοτεχνήσει ένα πρόσωπο απρόσιτου και βλοσυρού κρατικού λειτουργού, ο οποίος ενεργεί πάντα υπολογιστικά και με γνώμονα τους κανόνες και την επαγγελματική ανέλιξή του.

Η σχέση του Σταύρου με τον Δημήτρη είναι συγκρατημένα ανταγωνιστική, κάθε άλλο παρά εγκάρδια, βεβαρυμμένη από την άτυχη έκβαση του ειδυλλίου ανάμεσα στου Δημήτρη και την αδελφή του Σταύρου, την Κατερίνα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγήκε από όλες τις προηγούμενες εξελίξεις στη σειρά, όπου είδαμε σε επανάληψη τον Σταύρο να φέρνει προσκόμματα κάθε φορά που ο Δημήτρης προσπάθησε να βοηθήσει την Άννα. Το αποτέλεσμα βέβαια ήταν ο Δημήτρης με την Άννα να παντρευτούν για να αποφύγει ο Δημήτρης την κλίση σε κατάθεση του Σταύρου.

Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια των «Παγιδευμένων»
Ο Σταύρος είναι ο άνθρωπος που κρατάει στα χέρια του την τύχη της Άννας, αφού είναι επικεφαλής των ερευνών για τον θάνατο του Άγγελου. Από το γραφείο του περνάει και η τελευταία λεπτομέρεια σε σχέση με την υπόθεση, λεπτομέρειες που μπορούν να κρίνουν το μέλλον της προφυλακισμένης δικηγόρου, εφόσον αξιοποιηθούν με τον κατάλληλο τρόπο.Ο Μαυρίδης, όπως είδαμε στο παρελθόν, δεν διακρίνεται για την ευαισθησία του. Είναι στριφνός και τυπολάτρης. Όμως, στην περίπτωση της Άννας και του Δημήτρη, η πανοπλία του παρουσιάζει ρωγμές.

Πρώτον, έστω και με γκρίνια, επιτρέπει στον Δημήτρη και την Άννα να απομονωθούν στο γραφείο του, μέχρι την μεταγωγή εκείνης στις φυλακές. Ακόμα και η βλάβη του αυτοκινήτου που θα χρησιμοποιούνταν για την μεταγωγή, με συνέπεια αυτή να καθυστερήσει, μοιάζει με τέχνασμα για να αφήσει λίγο χρόνο στο ζευγάρι.

Αλλά και στη συνέχεια, ο Σταύρος υποπίπτει σε μια σειρά από «σφάλματα», προς όφελος της Άννας. Ο Ανδρέας, αν και έχει επισήμως αποσυρθεί από την υπόθεση, καταφέρνει να πάρει εύκολα στα χέρια του απόρρητα στοιχεία της δικογραφίας, όπως για παράδειγμα το αποτύπωμα του παπουτσιού που διακρίνονταν πάνω στο παλτό της Άννας όταν βρέθηκε αναίσθητη σε κοντινή απόσταση από το άψυχο σώμα του Άγγελου. Το αποτύπωμα, το οποίο δεν είναι του δολοφονημένου τέως συνεργάτη της δικηγόρου, αποδεικνύει με ασφάλεια την ύπαρξη και τρίτου προσώπου εκείνο το βράδυ στον τόπο του εγκλήματος.

Ο Σταύρος, κεκλεισμένων των θυρών, θα υπερασπίσει τον συνάδελφό του έναντι του προϊσταμένου τους, προκαλώντας εύλογες απορίες.

Ποιος είναι ο λόγος που ο εισαγγελέας παρέχει κάλυψη στον συνάδελφό του, έστω και έμμεσα; Τι υποψιάζεται για τον ρόλο του Αλέκου στην απόδραση και στη συνέχεια στον θάνατο του γιου τους; Και πώς θα επηρεαστεί από την Κατερίνα, η οποία ποτέ δεν ξεπέρασε τον έρωτά της για τον Δημήτρη, στις επόμενες κινήσεις του;

Δείτε σκηνές από τα επόμενα επεισόδια των «Παγιδευμένων»: