Επικαιρότητα:

Σασμός: Ο πιο αυστηρός δικαστής του Σταύρου είναι ο πατέρας του

29 Μαρ. 2023 - 13:41 | Media
Σασμός: Ο πιο αυστηρός δικαστής του Σταύρου είναι ο πατέρας του

Η φωνή της λογικής έχει σιγήσει στο μυαλό του Σταύρου από τότε που βεβαιώθηκε για τα αισθήματα της Αργυρώς απέναντι στον Αστέρη, στα μέσα του δεύτερου κύκλου του «Σασμού». Ο αργυροχόος δεν μπορεί να πιστέψει ότι τα όνειρα που έκανε για μια ζωή δίπλα στην γυναίκα που αγάπησε κεραυνοβόλα ήταν ένα λάθος. Πόσο μάλλον ότι κινδυνεύει να χάσει τον γιο του, τον μικρό Πετρή, τον οποίο μεγάλωσε με όλη την αγάπη και την στοργή που έκρυβε στην καρδιά του.

Η ζήλια και ο φόβος οδήγησαν τον Σταύρο σε ενέργειες που δεν θα μπορούσε να διανοηθεί σε άλλες συνθήκες. Έβαλε ερευνητή να παρακολουθεί την Αργυρώ για να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία, απείλησε τον Αστέρη και, όταν όλα τα προηγούμενα αποδείχτηκαν άκαρπα, έκλεψε το παιδί.

Στην καταδίωξη που ακολούθησε ο Σταύρος τραυματίστηκε σοβαρά και νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο χωρίς επαφή με το περιβάλλον.

Η κατάσταση της υγείας του Σταύρου υποχρέωσε τον Βαγγέλη να ενημερώσει τον πατέρα τους στα Γιάννενα. Έτσι ο κύριος Μήτσος έφτασε στο Ρέθυμνο για να βρεθεί στο προσκέφαλο του γιου του και, με την ευκαιρία να δει το εγγονάκι του που του έλειψε. Όμως, όσο περνάνε οι μέρες στο νοσοκομείο και, τα βράδια, στο σπίτι, ο ηλικιωμένος άνδρας συνειδητοποιεί ότι κάτι συμβαίνει. Η νύφη του δεν εμφανίζεται στο νοσοκομείο ή στο σπίτι όπου τα μοναδικά ίχνη ζωής είναι από τους δύο γιους του.

Ο πατέρας του Σταύρου δεν είναι αφελής παρά την ελλιπή μόρφωσή του και σκοπεύει να πάρει απαντήσεις. Αφού λοιπόν η Αργυρώ και η οικογένειά της δεν δίνουν οι ίδιοι σημεία ζωής, τους επισκέπτεται ο ίδιος.

Η συζήτηση που ακολουθεί δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Κάτω από την πίεση της Μαρίνας και της γιαγιάς Ειρήνης, η Αργυρώ υποχρεώνεται να πει στον πεθερό της όλη την αλήθεια για τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών και τον πραγματικό πατέρα του Πετρή.

Ο Μήτσος δεν θα αντιδράσει όπως θα περίμενε κανείς. Θα ταραχτεί από τις αποκαλύψεις, όμως θα ρίξει μεγάλο μερίδιο της ευθύνης στον γιο του. «Τι λάθος έκανα όταν σε μεγάλωνα και διανοήθηκες να πάρεις ένα παιδί μακριά από τη μητέρα του;» είναι το ερώτημα που απευθύνει στον γιο του.

Ο Σταύρος θα ακούσει υπομονετικά όσα θα του «σούρει» ο πατέρας του και μετά θα ζητήσει να ακουστεί και η δική του πλευρά.

 
Να θυμηθούμε με την ευκαιρία τι είπε πριν από αρκετές ημέρες ο Γιώργος Χριστοδούλου, ο ηθοποιός που υποδύεται τον Σταύρο στο «Happy Day»:

«Ο Σταύρος, αφελώς κατά τη γνώμη μου, επένδυσε σε μία σχέση που δεν ήταν αμφίδρομη κι αυτό μπορούσε να το καταλάβει από την αρχή. Αν τα έβαζα στη ζυγαριά, θεωρώ ότι του έχει στοιχίσει περισσότερο το ενδεχόμενο να μην ξαναδεί το παιδί. Όχι ότι δεν χρησιμοποιεί το παιδί για να πιέσει την Αργυρώ» είπε και αποκάλυψε ότι ο ρόλος του δεν θα συνεχιστεί για καιρό ακόμα στη σειρά.

Δείτε σκηνές από το νέο επεισόδιο του «Σασμού» της Τετάρτης 29 Μαρτίου: