Επικαιρότητα:

Η γη της ελιάς: Μαύρα σύννεφα στη σχέση Στάθη – Ιουλίας

29 Μαρ. 2023 - 14:05 | Media
Η γη της ελιάς: Μαύρα σύννεφα στη σχέση Στάθη – Ιουλίας

Ο Στάθης με την Ιουλία είναι το ζευγάρι που λατρεύουν οι φανατικοί της «Γης της ελιάς», οι οποίοι περιμένουν με αγωνία τη στιγμή που οι δυο τους θα ανταλλάξουν επιτέλους όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης.

Όμως, το βασικό πρόβλημα στη σχέση Στάθη – Ιουλίας από την εποχή που ήταν ακόμα έφηβοι ήταν η οικονομική ψαλίδα που χώριζε τις οικογένειές τους. Εκείνη προέρχεται από ένα από τα πιο ισχυρά σόγια της περιοχής, μεγαλωμένη σαν «πριγκίπισσα», όμως, ως κορίτσι, σύμφωνα με τα έθιμα της περιοχής, δεν είχε λόγο στην διαχείριση της οικογενειακής περιουσίας. Ήταν έρμαιο των αποφάσεων των αδελφών της οι οποίοι μπορούσαν, κατά το δοκούν, να σταματήσουν να τη χρηματοδοτούν.

Το καθεστώς αυτό άλλαξε με τον θάνατο του Ιάκωβου, ο οποίος άφησε την προσωπική περιουσία του στην αδελφή του, καθιστώντας την έτσι ανεξάρτητη.

Ο Ιπποκράτης εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Ιουλία δεν είχε τίποτα στο όνομά της για να διώξει μακριά της τον Στάθη στην πρώτη φάση της σχέσης τους. Τον απείλησε ότι θα διακόψει κάθε παροχή στην νεαρή κοπέλα, η οποία ετοιμάζονταν να ανοίξει τα φτερά της, κι εκείνος υποχώρησε.

Γιατί ο Στάθης, όπως πολύ ωραία επισήμανε η Αρετή σε παλιότερο επεισόδιο της «Γης της ελιάς», ξεκίνησε τη ζωή του πάμφτωχος. Και πάμφτωχος κατέληξε μετά από το διαζύγιό του. Παρά τα χρόνια που δούλεψε σκληρά για να προκόψουν τα κτήματα και να φέρουν καρπούς και κέρδη, ο πατέρας του Στέφανου και της Βασιλικής δεν ήταν παρά ένας εργαζόμενος.

 
Η άφιξη του Δημοσθένη ήταν η σανίδα σωτηρίας που χρειάζονταν ο Στάθης όταν βρέθηκε χωρίς σπίτι και δουλειά. «Ανάστησε» τον ελαιώνα του ξαδέλφου του όπου βρήκε δουλειά και μπόρεσε να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Η απόφαση του Δημοσθένη να πουλήσει τα κτήματα στη Μάνη και να φύγει είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη για τον Στάθη, ο οποίος κινδυνεύει να μείνει ξανά άνεργος. Όμως η Ιουλία ξέρει τη λύση. Χωρίς να του πει τίποτα, αγοράζει τα κτήματα. Κι επειδή ξέρει πως ο Στάθης δεν θα δεχτεί να αμείβεται από την ίδια, θέτει ως όρο στον Δημοσθένη η συμφωνία τους να παραμείνει κρυφή.

Δυστυχώς αυτή η κρυφή συμφωνία θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην Ιουλία. Καταρχάς ο Ισίδωρος, όταν μάθει ότι ο ελαιώνας του εκλογικού αντίπαλού του πωλείται, θα θελήσει να υποβάλει προσφορά. Κατά δεύτερον, ο Στάθης θα αρχίσει να αναζητά δουλειά αλλού, αφού πια έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στον ξάδελφό του.

Είναι πια θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί το μυστικό της Ιουλίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: