Επικαιρότητα:

Η γη της ελιάς: Ο Μιχάλης υπογράφει την καταδίκη του

06 Απρ. 2023 - 11:34 | Media
Η γη της ελιάς: Ο Μιχάλης υπογράφει την καταδίκη του

Ο Μιχάλης Οικονομέας είναι ο επόμενος ήρωας της Γης της ελιάς που θα πέσει νεκρός το επόμενο διάστημα.
 
Ο Μιχάλης Οικονομέας δεν μπήκε με το δεξί στη «Γη της ελιάς». Έκανε την εμφάνισή του στην δίκη της Αθηνάς, όπου υπήρξε καταπέλτης εναντίον της άτυχης γυναίκας με συνέπεια αυτή να καταδικαστεί. Ευτυχώς, ένα τυχαίο γεγονός αποκάλυψε την ταυτότητα του πραγματικού δολοφόνου του Δημήτρη κι έτσι η χήρα του Ιπποκράτη επέστρεψε στη Μάνη και στην αγαπημένη της ασχολία που δεν είναι άλλη από τον οικογενειακό ελαιώνα.

 Επιστρέφοντας στη Μάνη η Αθηνά βρήκε μπροστά της δύο ανθρώπους από το παρελθόν, οι οποίοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για τη βλάψουν. Ο ένας είναι ο εισαγγελέας, ο οποίος μετακόμισε στην περιοχή και την πολιορκεί. Το δεύτερο πρόσωπο είναι η προγονή της, η Μυρτάλη, η οποία θέλει με κάθε τρόπο να εκδικηθεί την οικογένεια των Βρεττάκων.

Η Αθηνά είναι θορυβημένη από την σχέση της Μυρτάλης με τον Αλέξη, τον οποίο υποψιάζεται για τον θάνατο του Γεράσιμου. Όσο και αν η Μαργαρίτα, βασανισμένη από τις ενοχές της, προσπαθεί να «κουκουλώσει» την βίαιη συμπεριφορά του γιου της, εκείνη είναι βέβαιη ότι ο Αλέξης είναι μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Οι εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια της «Γης της ελιάς»
Ο Μιχάλης Οικονομέας συμφωνεί απόλυτα με τις εκτιμήσεις της Αθηνάς για τον Αλέξη. Ειδικά μετά και από το τροχαίο ατύχημα που είχε η Αθηνά, το οποίο παραλίγο να στοιχήσει τη ζωή της ίδιας και της Μαργαρίτας. Η γνωμάτευση του ειδικού ήταν ξεκάθαρη. Κάποιος είχε κόψει τα φρένα του αυτοκινήτου.

Η απόπειρα δολοφονίας της Αθηνάς, όπως θυμόμαστε, ήταν παραγγελία της Μυρτάλης, η οποία μισεί με πάθος την μητριά της.

Όμως, η επόμενη απόπειρα, εναντίον του Μιχάλη Οικονομέα αυτή τη φορά, θα είναι αποκλειστικά έργο του Αλέξη.

Ο γιος της Μαργαρίτας καταλαβαίνει ότι έχει μπει στο στόχαστρο του εισαγγελέα, ο οποίος δεν παραλείπει να του το υπενθυμίζει σε κάθε ευκαιρία. Έτσι κι αυτή τη φορά… Στην καθιερωμένη επίσκεψή του στην ταβέρνα του Χρήστου, ο εισαγγελέας θα πει στον Αλέξη που θα τον σερβίρει ότι ξανανοίγει τον φάκελο της δολοφονίας του Γεράσιμου.

Ο εισαγγελέας έχει λόγο που ανακοινώνει την πρόθεσή του στον Αλέξη. Θέλει με τον τρόπο του να τον πανικοβάλει για να κάνει το μοιραίο λάθος που θα οδηγήσει τις Αρχές στη σύλληψή του και ταυτόχρονα να προστατεύσει την Αθηνά από μια νέα επίθεση.

Όμως, με τα λόγια του, ο Μιχάλης θα υπογράψει τη θανατική καταδίκη του. Χωρίς να πει κάτι στη Μυρτάλη, ο Αλέξης θα καταστρώσει το σχέδιο της εξόντωσης του Οικονομέα, ελπίζοντας ότι ο θάνατός του θα αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

 
Ο εισαγγελέας θα βρει φρικτό θάνατο όταν μια βόμβα θα μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε άμορφη μάζα σιδερικών την ώρα που βρίσκεται μέσα.