Επικαιρότητα:

Σάσμος: Λάθος συναγερμός – τι φοβάται η Καλλιόπη και ο παράγοντας Παύλος

09 Μαίου 2023 - 11:56 | Media
Σάσμος: Λάθος συναγερμός – τι φοβάται η Καλλιόπη και ο παράγοντας Παύλος

Η Καλλιόπη θα αναστατώσει για άλλη μια φορά τους γιους της στο νέο επεισόδιο του «Σασμού».
 
Η Καλλιόπη κατέχει τα σκήπτρα της ξεροκεφαλιάς μεταξύ όλων των Ελληνίδων τηλεοπτικών ηρωίδων. Η μητέρα του Αστέρη και του Μαθιού, κόντρα στους πραγματικούς κινδύνους που απειλούν την οικογένειά της στον «Σασμό», παραμένει προσηλωμένη στις δοξασίες που οδήγησαν Σταματάκηδες και Βρουλάκηδες στην καταστροφή.

Έτσι, παρά το γεγονός ότι το όπλο που σκότωσε τον Στεφανή είναι πλέον στα χέρια τρίτων, εκείνη συνεχίζει να πιέζει τον Αστέρη για τα πάρε δώσε του με την Αργυρώ. Το κύριο μέλημά της είναι να διαλύσει τη σχέση του γιου της με τη Βρουλάκενα για να αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες μια ένωσης που κουβαλάει επάνω της το στίγμα μιας κατάρας.

Δυστυχώς για όλους τα νέα στο χωριό κυκλοφορούν με ταχύτητα φωτός. Πόσο μάλλον όταν σε πιάσει το άγρυπνο μάτι του Παντελή, που όταν δεν σερβίρει καφέδες και τους εκλεκτούς μεζέδες που ετοιμάζει η Άννα στην κουζίνα της, μοιράζεται με τους συγχωριανούς του τις παρατηρήσεις του.

Η Καλλιόπη λοιπόν θα πληροφορηθεί τα πήγαινε-έλα της Αργυρώς και του Πετρή στο σπίτι του Μαθιού και της Βασιλικής και τις συναντήσεις τους με τον Αστέρη. Και με το μυαλό της, θα προσθέσει ένα συν ένα και θα βγάλει… τρία. Το συμπέρασμα που θα οδηγηθεί η Καλλιόπη άμεσα θα είναι ότι η Αργυρώ είναι έγκυος κι ότι ο δράστης δεν είναι άλλος από το γιο της.

Η ιδέα και μόνο θα φέρει την «καπετάνισσα» στα όρια της αντοχής της και θα εντείνει την πίεση της στον Παύλο για να βάλει ένα τέλος σε αυτό τον δεσμό.

Που να ήξερε η Καλλιόπη την αλήθεια… Ότι η ένωση του γιου της και της κόρης του Μάρκου Βρουλάκη έχει δώσει ήδη ένα παιδί κι ότι το παιδί αυτό το έχει δει πολλές φορές στο χωριό με την μητέρα ή τη γιαγιά του. Κι ότι την αλήθεια για τον πατέρα του παιδιού τη γνωρίζουν, εκτός του ζευγαριού, ο μεγαλύτερος γιος του και η γυναίκα του, η Μαρίνα, ο Αντώνης, η γιαγιά Ειρήνη, η Άσπα, η Στέλλα και, εδώ και λίγο καιρό, ο Παύλος.

Άδικα λοιπόν θα απευθυνθεί στον Παύλο η Καλλιόπη για να θέσει ξανά σε ενέργεια το σχέδιο της μετακόμισης της Αργυρώς στην Αυστραλία. Ο Παύλος, ο άνθρωπος που έβαψε τα χέρια του με αίμα στον βωμό της τιμής των Βρουλάκηδων, μετά από την κουβέντα του με τη Μαρίνα, είχε τον χρόνο να σκεφτεί. Και η ετυμηγορία του θα καταπλήξει τους πάντες. Θα δώσει την ευχή του στον Αστέρη και την Αργυρώ για να γίνουν η οικογένεια που ονειρεύονταν από την πρώτη στιγμή που ήρθαν κοντά.

Και ενώ η Καλλιόπη ζει το δράμα της εξαιτίας της φανταστικής εγκυμοσύνης της Αργυρώς, ο Μαθιός κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βρεθεί στη φυλακή. Το όπλο του φόνου βρίσκεται στα χέρια του Αντώνη, ο οποίος επέστρεψε στα καθήκοντά του και, για πρώτη φορά, νιώθει πως βρίσκεται μια ανάσα από την σύλληψη του ενόχου για τη δολοφονία του Στεφανή.

Ο Μαθιός ξέρει πως η τύχη του κρέμεται από μια κλωστή κι ότι μια λέξη του Μανόλη αρκεί για να τον καταδικάσει. Θα πει ο Μανόλης τη μοιραία λέξη; Και πότε θα αποκαλυφθεί η αλήθεια για την ταυτότητα του πατέρα του Νικηφόρου; Ποια θα είναι η αντίδραση της Βασιλικής και του γιου της υπό το πρίσμα της νέας πραγματικότητας;