Επικαιρότητα:

Η Γη της Ελιάς: Η απουσία στην κηδεία της Μυρτάλης, το δακτυλίδι της. Καίγεται η σορός του Αλέξη

11 Μαίου 2023 - 12:41 | Media
Η Γη της Ελιάς: Η απουσία στην κηδεία της Μυρτάλης, το δακτυλίδι της. Καίγεται η σορός του Αλέξη

Κι όμως, υπάρχει ένα άτομο που δε θα πάει στην κηδεία της Μυρτάλης, γεννώντας πολλά ερωτηματικά, στην γη της ελιάς. Η είδηση του θανάτου της θα σκάσει σαν βόμβα και όλοι θα χάσουν το μυαλό τους..

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες και όλοι θα ντυθούν στα μαύρα. Μπορεί η Μυρτάλη να μην είχε κερδίσει και τις καλύτερες εντυπώσεις τελευταία, αλλά όλοι θα στεναχωρηθούν για τον άδικο χαμό της. 
Ακόμη και ο Στέφανος θα γυρίσει από την Ισπανία, για να αφήσει ένα λουλούδι στο μνήμα της. Έρχονται σοκαριστικές σκηνές που θα λυγίσουν πρωταγωνιστές και τηλεθεατές.. Ένα πρόσωπο, όμως, δε θα εμφανιστεί στην κηδεία της Μυρτάλης, για συγκεκριμένο προσωπικό λόγο, στην γη της ελιάς. Ποιο είναι αυτό;

Μετά τη δολοφονία του Αλέξη, η Μαργαρίτα καταρρέει. Δε μπορεί να συνειδητοποιήσει πως ο γιος της διέπραξε όλα αυτά τα εγκλήματα. Φυσικά, δεν αισθάνεται άνετα να πάει στην κηδεία της κοπέλας, καθώς φοβάται την κατακραυγή και την ντροπή..

Έτσι, όταν όλοι φεύγουν για τον καφέ της παρηγοριάς, η Μαργαρίτα πηγαίνει μόνη της στο μνήμα και αφήνει ένα λουλούδι στη νεκρή Μυρτάλη, ζητώντας της συγγνώμη για τον γιο της… ο Γολγοθάς της τώρα αρχίζει.

 Ποιος παίρνει το δαχτυλίδι της Μυρτάλης μετά θάνατον;

Σε ένα από τα επόμενα επεισόδια της σειράς, Η Γη της Ελιάς, ο Ισίδωρος παραχωρεί στην Μαρίνα το οικογενειακό δαχτυλίδι της Μυρτάλης. Πως θα αντιδράσει εκείνη σε αυτή του την κίνηση;

Η Μαρίνα παίρνει το δαχτυλίδι της Μυρτάλης
Η ημέρα της κηδείας φτάνει. Όλοι παρευρίσκονται στη νεκρώσιμη ακολουθία και ο Μάνος προσπαθεί να μη λυγίσει για χάρη της Μαρίνας που είναι σαν ζωντανή νεκρή. Ο Ισίδωρος σοβαρός, με τον πόνο να τον έχει καταβάλλει και η πιο τραγική φιγούρα, η Ιουλία, που την κρατούν για να μην πέσει.

Όλη η Αρεόπολη ακολουθεί τη σορό της κοπέλας στο κοιμητήριο εκτός από τη Μαργαρίτα, η οποία θεωρεί πως θα ήταν προκλητικό να παραστεί. Όταν όμως όλοι φεύγουν από το νεκροταφείο, η Μαργαρίτα θα πάει στον τάφο της Μυρτάλης και θα κλάψει πικρά, ζητώντας συγγνώμη.

Η κηδεία τελειώνει αλλά όλοι είναι μουδιασμένοι, ενώ η Μαρίνα εξακολουθεί να βιώνει πολύ τραγικά τον χαμό της φίλης της και ο Ισίδωρος με τον Μάνο κάνουν ό,τι μπορούν για να την παρηγορήσουν, καθώς ανησυχούν για την εξέλιξη της εγκυμοσύνης της. Λίγο αργότερα η Μαρίνα βάζει τα κλάματα όταν ο Ισίδωρος της δίνει να φορέσει το οικογενειακό δαχτυλίδι της Μυρτάλης: «Είμαι σίγουρος ότι θα ήθελε να το πάρεις εσύ. Σε είχε σαν αδελφή της», της λέει. Η συνέχεια στις οθόνες μας!

Η Γη της Ελιάς: Ο Αλέξης καταστρέφει τον Δημοσθένη, πριν πεθάνει

Ο Αλέξης θα καταφέρει αυτό που προσπαθούν πολλοί με τον Δημοσθένη, στην γη της ελιάς. Άθελά του θα αποκαλύψει κάτι στον Κουράκο, που θα κινήσει τις υποψίες όλων για τον ισχυρό Καπερνάρο.. Με ποιον τρόπο θα τον καταστρέψει;

Η δολοφονία της Μυρτάλης σοκάρει όλη την Αρεόπολη. Ο Αλέξης την πυροβολεί, με το όπλο που είχε η ίδια προμηθευτεί από τον Δημοσθένη. Η νεαρή ορμά να τον σκοτώσει με το πιστόλι, εκείνος την αφοπλίζει και της το παίρνει από τα χέρια!

Η Μυρτάλη εντοπίζεται νεκρή, από σφαίρα που της πήρε τη ζωή. Ο Αλέξης συλλαμβάνεται και ο Κουράκος τον περνά από ανάκριση, ρωτώντας τον στα ίσα που βρέθηκε το όπλο στο σπίτι της Μυρτάλης.

Τότε ο Αλέξης απαντά πως το όπλο αυτό της το έδωσε ο Δημοσθένης, λίγους μήνες πριν, στην γη της ελιάς. Ο Κουράκος και η Δήμητρα μένουν άναυδοι με όσα ακούνε! Από που κι ως που ο Δημοσθένης προμηθεύει όπλα και ειδικά στην Μυρτάλη;

Οι έρευνες ξεκινούν, ο Αλέξης φυλακίζεται και η Δήμητρα είναι πλέον σίγουρη πως ο παρ’ ολίγον πεθερός της, είναι μπλεγμένος! Ποια θα είναι η επόμενη κίνησή της; Ο Αλέξης πετάει τη βόμβα κι έπειτα αυτοκτονεί, αφήνοντας τον Δημοσθένη να παλεύει, για να κρύψει τις βρωμιές του.

Δε θα πραγματοποιηθεί κηδεία για τον Αλέξη, στην γη της ελιάς. Η απόφαση της Μαργαρίτας να κάψουν τη σορό του, θα προβληματίσει αρκετούς από τους πρωταγωνιστές της αγαπημένης μας σειράς.

Τίποτα δε θα είναι ξανά το ίδιο, μετά τη δολοφονία της Μυρτάλης. Ο Αλέξης ομολογεί όλες τις δολοφονίες που έχει διαπράξει στο παρελθόν και σκορπά τον τρόμο. Ο Κουράκος και η Δήμητρα μένουν άναυδοι με όσα ακούνε.. Τόσο καιρό στη Μάνη κυκλοφορούσε ένας αδίστακτος δολοφόνος και κανείς δε τον είχε αντιληφθεί!

Ο Αλέξης φυλακίζεται, αλλά μετά αυτοκτονεί, μέσα στο κελί του. Η Μαργαρίτα μαθαίνει το νέο του θανάτου του και καταρρέει. Μαζί με την Αθηνά, αποφασίζουν να κάψουν τη σορό του..

Για ποιον λόγο δεν πραγματοποιείται κηδεία για τον Αλέξη και τι θα απογίνουν οι στάχτες του, στην γη της ελιάς; Η Μαργαρίτα αποφασίζει να μη προκαλέσει άλλο με τη στάση της. Θα ήταν εξοργιστικό και άβολο να θάψει τον γιο της, στο ίδιο νεκροταφείο που θάφτηκαν ψυχές που σκότωσε…Έτσι, τον καίει και πετάει τις στάχτες του στη θάλασσα, κλείνοντας οριστικά το κεφάλαιο Αλέξης.. Ο πόνος της, φυσικά, παραμένει αβάσταχτος.

youfly.com