Γη της ελιάς – επόμενα επεισόδια: Ο Αλέξης, μέσα σε απόλυτο παραλογισμό, σκοτώνει τη Μυρτάλη

14 Μαίου 2023 - 18:01 | Media
Γη της ελιάς – επόμενα επεισόδια: Ο Αλέξης, μέσα σε απόλυτο παραλογισμό, σκοτώνει τη Μυρτάλη

Η πιο δραματική εξέλιξη στην ιστορία της μεγάλης παραγωγής του MEGA «Η γη της ελιάς» έρχεται στα επόμενα επεισόδια. Όσα θα δούμε από σήμερα, Κυριακή 14 Μαΐου 2023 έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2023.

Η Ισμήνη εξομολογείται στον Λυκούργο ότι σκοπεύει να αγοράσει το 80% της εταιρείας τής Μυρτάλης μέσω δανείου και τον ορκίζει να μην πει τίποτα παραέξω, μέχρι η Μυρτάλη να της δώσει το πράσινο φως.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 171 (Κυριακή 14 Μαΐου στις 22:10)
Η αναχώρηση της Αντιγόνης για το Λονδίνο έχει στοιχίσει πολύ στον Ισίδωρο και ο Μάνος με τη Μαρίνα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να του φτιάξουν τη διάθεση.

Η Ισμήνη εξομολογείται στον Λυκούργο ότι σκοπεύει να αγοράσει το 80% της εταιρείας τής Μυρτάλης μέσω δανείου και τον ορκίζει να μην πει τίποτα παραέξω, μέχρι η Μυρτάλη να της δώσει το πράσινο φως. Ο Λυκούργος όμως πιστεύει πως ο Κωνσταντίνος θα εκνευριστεί που δεν ζήτησε από εκείνον να την ενισχύσει οικονομικά.

Την ίδια ώρα, ο Αλέξης πιέζει τη Μυρτάλη να επενδύσουν στο εστιατόριο που σκοπεύουν να ανοίξουν, αλλά εκείνη τον παραμυθιάζει πως ακόμα δεν έχει ρευστό, προκαλώντας την οργή του. Η Αρετή βάζει μπροστά το σχέδιό της με σκοπό να διαβάλλει τη Χάιδω και να ταράξει την ησυχία των Στεφανέων, και η Βασιλική πέφτει στην παγίδα της.

Πλεκτάνη στήνει και ο Πότης στην Άννα, με την υποτιθέμενη κοπέλα που του προξενεύουν από τη Σπάρτη, για να την κάνει να ζηλέψει. Η Άννα όμως δεν δείχνει να ενδιαφέρεται. Η Εύα νιώθει αφόρητη πίεση από τα χρέη που συσσωρεύονται και είναι έτοιμη να πάρει μια μεγάλη απόφαση.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 172 (Δευτέρα 15 Μαΐου στις 21:00)
Η Εύα βρίσκεται στο όριο νευρικού κλονισμού και ο Χρήστος, για πρώτη φορά, δείχνει να κουράζεται με αυτή την κατάσταση. Η Ισμήνη μιλάει στον Κωνσταντίνο για την επένδυση που έκανε και η αντίδρασή του δεν είναι τόσο θετική.

Η Αντωνία και η Αλκμήνη καβγαδίζουν. Η Βασιλική ζητάει από την Αρετή να μην κάνει υποδείξεις σχετικά με την ανατροφή του μωρού.  O Πότης γνωρίζει την κοπέλα που θα υποδυθεί τη σύντροφό του και λίγο αργότερα τη συστήνει στην Άννα.

Ο Αποστόλης έχει τάση λιποθυμίας και η Αφροδίτη, η νέα αγροτική γιατρός, σπεύδει στο ελαιοτριβείο. Η Εύα αποφασίζει να δεχτεί την πρόταση για δουλειά στο Ντουμπάι. Η Μυρτάλη, τρομοκρατημένη, αποκαλύπτει στη Μαργαρίτα ότι ο Αλέξης ζηλεύει πολύ και θέλει να κάνει κακό στη Θεοδώρα.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 173 (Τρίτη 16 Μαΐου στις 21:00)
Ο Αλέξης βλέπει το αυτοκίνητο της Μυρτάλης παρκαρισμένο έξω από το σπίτι της Μαργαρίτας και εξαγριώνεται. Η Άννα, θέλοντας να γνωρίσει καλύτερα τη «Δανάη», τη «σύντροφο του Πότη», της κάνει μερικές ερωτήσεις.

Στην προσπάθειά της να απαντήσει, η κοπέλα κάνει απανωτές γκάφες, οδηγώντας την Άννα στο συμπέρασμα πως είναι χαζή. Η Εύα έχει αποφασίσει να φύγει για το Ντουμπάι και κανονίζει τις λεπτομέρειες της μετακόμισής της, αλλά αποφεύγει να το πει ακόμα στον Χρήστο.

Η Αρετή πηγαίνει στο καφενείο, πέφτει πάνω στον Στάθη και την Εύα οι οποίοι συναντήθηκαν εκεί τυχαία, και φυσικά δεν χάνει την ευκαιρία να τους βρίσει. Ο Μάνος κάνει μια τελευταία συζήτηση με τη Μυρτάλη και προσπαθεί να την πείσει να μη φύγει

Ο Κωνσταντίνος, απαγορεύει στην Ισμήνη να καλέσει για φαγητό τον Δημοσθένη και την Ασπασία, γεννώντας της απορία. Η Μαργαρίτα εξομολογείται στην Αθηνά ότι πήρε απόφαση να ζητήσει εισαγγελική εντολή για τον εγκλεισμό του Αλέξη σε ψυχιατρικό ίδρυμα.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 174 (Πέμπτη 18 Μαΐου στις 21:00)
Ο Δημοσθένης και η Ασπασία αποδέχονται την πρόσκληση της Ισμήνης και πηγαίνουν για φαγητό στο σπίτι της. Ο Κωνσταντίνος είναι έτοιμος να εκραγεί, καθώς αυτή η συνάντηση είναι το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε.

Παρόντες στο γεύμα αυτό είναι και ο Λυκούργος με τη Χάιδω, και η βραδιά κυλά μέσα σε μια αφόρητα τεταμένη ατμόσφαιρα. Η Μυρτάλη αποχαιρετά τον Ισίδωρο, τη Μαρίνα, τον Μάνο και την Ιουλία, και είναι έτοιμη να φύγει για την Ελβετία. Όλοι στενοχωριούνται, ενώ η ίδια είναι τρομοκρατημένη από τη βίαιη συμπεριφορά του Αλέξη.

Η Αρετή συναντά στον δρόμο την Αλκμήνη με την Αντωνία, τους επιτίθεται πάλι, αλλά αυτή τη φορά η Αντωνία τής απαντά. Ο Αλέξης παγιδεύει τη Θεοδώρα και τη βάζει στο αμάξι του, ενώ η Μαργαρίτα ζητά τη βοήθεια του Λυκούργου προκειμένου να κλείσει τον Αλέξη σε κάποιο ψυχιατρικό ίδρυμα.

Γη της ελιάς: Επεισόδιο 175 (Παρασκευή 19 Μαΐου στις 21:40)
Η Μαργαρίτα και η Αθηνά συνειδητοποιούν πως η Θεοδώρα βρίσκεται ακόμα στο στόχαστρο του Αλέξη, κι έτσι αποφασίζουν να μείνουν στο σπίτι της Αθηνάς μέχρι να προχωρήσει η εντολή εγκλεισμού του στο ψυχιατρείο. Ο Πότης και η Άννα οργανώνουν άλλη μια μουσική βραδιά.

Αυτή τη φορά το «παρών» δίνει και ο Λυκούργος, ως τιμώμενο πρόσωπο. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης ανακαλύπτει πως η Μυρτάλη φεύγει για την Ελβετία και χάνει εντελώς τα λογικά του. Ο Μάνος με τη Μαρίνα ετοιμάζονται να την πάνε στο αεροδρόμιο, ενώ ο Αλέξης καραδοκεί με σκοπό να τη σταματήσει.

Ο Χρήστος βλέπει το ενοικιαστήριο έξω από το σπίτι της Εύας κι έτσι εκείνη αναγκάζεται να του ομολογήσει την απόφασή της να μετακομίσει στο Ντουμπάι. Ο Αλέξης εισβάλλει στο σπίτι αιφνιδιάζοντας τη Μυρτάλη, η οποία κρατάει τη βαλίτσα και είναι έτοιμη να φύγει. Αρχικά, την παρακαλεί να μείνει, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη.

Το μυαλό του θολώνει και της φέρεται βίαια. Η Μυρτάλη προσπαθεί να αντιδράσει και να ξεφύγει από τα χέρια του. Ο Αλέξης όμως δεν είναι διατεθειμένος να την χάσει και, μέσα σε απόλυτο, παραλογισμό τη σκοτώνει.