Σασμός: Τα προφητικά λόγια του Τόλη στην Αργυρώ

19 Μαίου 2023 - 10:17 | Media
Σασμός: Τα προφητικά λόγια του Τόλη στην Αργυρώ

Ο Αστέρης είναι από τους ανθρώπους που οδηγούνται από την καρδιά της, όπως έγινε φανερό από το πρώτο κιόλας επεισόδιο του «Σασμού». Είναι ικανός για πράξης υπέρτατης καλοσύνης αλλά και για αδικαιολόγητες εκρήξεις που μπορούν να έχουν τραγικά αποτελέσματα.

Ο Αστέρης δυσκολεύεται να αποδεχθεί το γεγονός ότι η Αργυρώ του έκρυψε ότι ο μικρός Πετρής είναι δικό του παιδί. Δεν μπορεί να πιστέψει ότι η γυναίκα την οποία αγάπησε με τόσο πάθος τον πρόδωσε, κρατώντας τον μακριά από τον γιο του για τόσο μεγάλο διάστημα. Ότι δεν ήταν εκεί για να τον κρατήσει στα πρώτα του βήματα, για να του διαβάσει ιστορίες όταν έπεφτε για ύπνο.

Όμως, όσο περνούν οι ημέρες, ο νεαρός Σταματάκης συνειδητοποιεί ότι θα πρέπει να πάρει μία απόφαση. Ή θα συγχωρέσει την Αργυρώ και θα κάνουν μαζί μια νέα αρχή με τα νέα δεδομένα ή θα χωρίσουν οριστικά και θα πρέπει να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την επιμέλεια του μικρού. Το δίλημμα είναι πολύ βαρύ για τους ώμους του νεαρού. Από τη μία η αγάπη του για την κόρη της Μαρίνας είναι αναμφισβήτητη – από τη στιγμή που την αντίκρυσε για πρώτη φορά, η καρδιά του χτυπάει αποκλειστικά γι’ αυτήν. Από την άλλη η εμπιστοσύνη του σε αυτή έχει δεχτεί σοβαρό πλήγμα.  

Μετά από την συζήτησή του με τον Παύλο, ο οποίος έχει κάνει στροφή 180 μοιρών στη στάση του απέναντι στη σχέση του νεαρού με την ανιψιά του, ο Αστέρης αποφασίζει να απομονωθεί στο σπιτάκι στο βουνό για μερικές ημέρες για να σκεφτεί.

Η απόφασή του βρίσκει αντίθετο τον Μαθιό, ο οποίος έχει τους δικούς του λόγους να ανησυχεί και φοβάται ότι οι επόμενες κινήσεις του Αστέρη θα τροφοδοτήσουν τις φήμες, θα αναστατώσουν την Καλλιόπη και θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην λειτουργία του μαγαζιού.

Ο Αστέρης στο βουνό, η Αργυρώ στο χωριό στο νέο επεισόδιο του «Σασμού»
Την ώρα που ο Αστέρης στο σπιτάκι στο βουνό προσπαθεί να ξεκαθαρίσει μέσα του τα αισθήματά του απέναντι στη νεαρή Βρουλάκενα, η Αργυρώ ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. Η νεαρή κοπέλα έχει σχεδόν χάσει τις ελπίδες της ότι θα γεφυρώσουν τις διαφορές τους με τον Αστέρη. Φοβάται πως το μυστικό της που αποκαλύφθηκε πλήγωσε οριστικά και αμετάκλητα τη σχέση τους. 
Ο Τόλης, ο παλιός συγκρατούμενος του Αστέρη στη φυλακή, είναι το στήριγμά της. Ο νέος ιδιοκτήτης της καντίνας είναι βέβαιος ότι ο Αστέρης θα καταλήξει στη σωστή απόφαση – είναι άλλωστε ο άνθρωπος που ξέρει καλύτερα από όλους ότι ο γιος της καπετάνισσας, το διάστημα της προφυλάκισής του, είχε το όνομά της στα χείλη του συνεχώς.

Ο Τόλης προσπαθεί να δώσει θάρρος και δύναμη στην Αργυρώ, επισημαίνοντάς της ότι ο Αστέρης είναι ένας άνθρωπος που θέλει να είναι πάντα ξεκάθαρος απέναντι στους άλλους και τον εαυτό του κι ότι θα γυρίσει πίσω σε αυτήν για να ζήσουν ευτυχισμένοι. Και θέτει υποψηφιότητα για κουμπάρος.

Δείτε σκηνές από το νέο επεισόδιο του «Σασμού»: