Επικαιρότητα:

Η Γη της Ελιάς: Η Χάιδω παίζει το τελευταίο χαρτί της. Ο Ισίδωρος υποκύπτει στον εκβιασμό του Δημοσθένη

11 Δεκ. 2023 - 12:27 | Media
Η Γη της Ελιάς: Η Χάιδω παίζει το τελευταίο χαρτί της. Ο Ισίδωρος υποκύπτει στον εκβιασμό του Δημοσθένη

Δεν λέει να ησυχάσει ο Λυκούργος στη «Γη της ελιάς». Ο καλός δικηγόρος, μετά από την έκδοση του διαζυγίου από τη Χάιδω, έχει αποφασίσει να περιοριστεί στη δουλειά και στην οικογένειά του -την οικογένειά της κόρης του δηλαδή- και να αφήσει οριστικά πίσω του τα όνειρα να αποκτήσει δικό του «σπίτι». Η συνείδησή του δεν του επιτρέπει να είναι μαζί με την γυναίκα που αγάπησε. Ως ταπεινός υπηρέτης του νόμου και της δικαιοσύνης δεν μπορεί να δικαιολογήσει έναν φόνο, ακόμα και αν διαπράχθηκε σε βρασμό ψυχής. Ο μοναδικός «συμβιβασμός» που μπορεί να δεχτεί είναι να μην καταγγείλει τα όσα γνωρίζει. 
Όμως, για τη Χάιδω το πλήγμα του χωρισμού είναι πιο μεγάλο απ’ ό,τι περίμενε. Ειδικά μετά από την έλευση της Λουκίας στη Μάνη, η οποία δεν κρύβει το ενδιαφέρον της για τον Λυκούργο, η μητέρα του Φίλιππου νιώθει τα έδαφος να υποχωρεί κάτω από τα πόδια της. Ο άνθρωπος που της γέννησε τόσες ελπίδες για μια καλύτερη ζωή, της γύρις την πλάτη και αναζητάει σύντροφο στο πρόσωπο μιας άλλης.

Με αυτά και με εκείνα, η ήδη επιβαρυμένη υγεία της Χάιδως πήρε τροπή προς τα κάτω. Η γυναίκα κατέρρευσε στο σπίτι της και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο και τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.  

 
Για τον Λυκούργο, ο οποίος είχε αποφασίσει να κόψει μαχαίρι τα πάρε – δώσε με τη Χάιδω, η αντίδρασή του στα δυσάρεστα νέα είναι εντυπωσιακή. Με δάκρυα στα μάτια πάνω από το κρεβάτι της την παρακαλεί να ζήσει. «Αν πεθάνεις, θα πεθάνω κι εγώ» της λέει, αποδεικνύοντας ότι ο έρωτά του για τη χήρα του Στεφανέα είναι πιο ισχυρός κι από το αίσθημα δικαίου που τον διακατέχει.

Ποια θα είναι η συνέχεια; Αν πιστέψουμε τις φήμες που διαρρέουν από την παραγωγή της σειράς, η Χάιδω θα γίνει καλά και θα πάρει μια ριζική απόφαση. Θα ομολογήσει τους φόνους που διέπραξε και θα ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να την κρίνει. Στο πλευρό της θα βρίσκεται φυσικά σε κάθε βήμα της ο Λυκούργος ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να επιτύχει τη επιείκεια του δικαστηρίου.

Μια εβδομάδα γεμάτη εξελίξεις για τη σειρά Η γη της ελιάς ξεκίνησε εχθές στο Mega.

Τι θα δούμε την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 

Ένα ακόμη περιστατικό με την Αγγελική γίνεται αφορμή για να συγκρουστούν ο Μάνος και η Μαρίνα με την Αμαλία, η οποία συνεχίζει να παρεμβαίνει στην ανατροφή της μικρής. Ο Κουράκος προσπαθεί να κατευνάσει την οργή του Ορέστη, αλλά τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελε.

Ο Στράτος αποκαλύπτει στον Κουράκο ότι τον κουτσομπολεύει ο Πότης και γίνεται έξαλλος, με αποτέλεσμα να πάει στο καφενείο για να του τρίξει τα δόντια.

Η Ασπασία προσπαθεί να πείσει τον Δημοσθένη να της δώσει διαζύγιο, αλλά εκείνος την εκβιάζει λέγοντάς της ότι θα μιλήσει σε όλους για τα καμώματά της. Η Άννα συναντά τον Ελευθερέα, τον ιδιοκτήτη του μπουζουξίδικου, για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με την εμφάνισή της εκεί κι αυτός της ρίχνεται.

Τι θα δούμε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου

Ο Αποστόλης και ο Πότης αναλαμβάνουν να υπερασπιστούν την τιμή της Άννας και δίνουν ένα μάθημα στον Ελευθερέα. Εκείνος, όμως, τους κάνει μήνυση για ξυλοδαρμό και η Δήμητρα αναγκάζεται να τους συλλάβει.

Ο Δημοσθένης εντείνει τον εκβιασμό του στον Ισίδωρο, ο οποίος υποχρεώνεται να πει τα πάντα στην οικογένειά του αλλά και στον Κουράκο προκειμένου να συλλάβει τον εκβιαστή του.

Ο Στάθης φροντίζει λίγο παραπάνω την Ιουλία, γεγονός που προκαλεί τη ζήλια της Αριάδνης. Την ίδια ώρα, η Βασιλική και η Αρετή μαθαίνουν ότι η Αριάδνη πήρε το επίθετο του πατέρα της. Η Αθηνά πηγαίνει στο Σούνιο κι εκεί η Μαρία της έχει ετοιμάσει μια μεγάλη έκπληξη.

Τι θα δούμε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου

Ο Πότης και ο Αποστόλης οδηγούνται στο κρατητήριο και ο Λυκούργος σπεύδει να τους υπερασπιστεί. Η Αριάδνη εξακολουθεί να διατηρεί σκληρή στάση απέναντι στην Ιουλία, φέρνοντας τον Στάθη σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο Δημοσθένης δίνει ραντεβού στον Ισίδωρο, προκειμένου να εισπράξει τα χρήματα του εκβιασμού. Η Αθηνά ξεκινάει να διαβάζει το βιβλίο που έγραψε η Μαρία, αγνοώντας πως πρόκειται για τη βιογραφία της. Η Μαργαρίτα μένει άναυδη όταν η Θεοδώρα της ανακοινώνει πως είναι έγκυος.

Τι θα δούμε την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

Η Θεοδώρα θυμωμένη λέει στον Παρασκευά ότι είναι έγκυος κι αυτός τρομοκρατείται στην ιδέα ότι μπορεί εκείνη να κρατήσει το παιδί. Ο Ισίδωρος αφήνει τα χρήματα σε ένα ερημικό σημείο και η αστυνομία συλλαμβάνει τον κακοποιό που πηγαίνει να τα πάρει για λογαριασμό τού Δημοσθένη.

Η Αθηνά διαβάζει το βιβλίο που έγραψε η Μαρία, αλλά την περιμένει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Η Αρετή δέχεται απρόσμενη επίσκεψη από έναν άνδρα στο μαγαζί. Ο Βαγιάκος εξηγεί στον Δημοσθένη μια ιδέα για να ξεφορτωθούν από την Αρεόπολη τον Κουράκο και τη Δήμητρα.