Επικαιρότητα:

Πέντε λουλούδια που φέρνουν τύχη και ευημερία σύμφωνα με το Feng Shui

10 Ιουν. 2024 - 19:55 | Media
Πέντε λουλούδια που φέρνουν τύχη και ευημερία σύμφωνα με το Feng Shui

Η αύξηση της δημοτικότητας του Feng Shui οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στη φιλοσοφία για την αρμονία ανάμεσα στους ανθρώπους και το γύρω περιβάλλον τους, προκειμένου να ενισχυθεί η καλή υγεία, η ευτυχία και η ευημερία.

Τα φυτά όπως και τα λουλούδια θεωρούνται πηγή θετικής ενέργειας εξ ου και είναι σημαντικό να έχετε στο σπίτι σας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα λουλούδια, σύμφωνα με το Feng Shui, που προσελκύουν τον πλούτο και την τύχη. Ποια είναι αυτά;

Ποια είναι τα καλύτερα φυτά εσωτερικού χώρου σύμφωνα με το Feng Shui

Παιώνια
Η παιώνια είναι για τους Κινέζους ο «Βασιλιάς των λουλουδιών» καθώς συμβολίζει την αρχοντιά και τον πλούτο ενώ θεωρείται σύμβολο φιλίας και γυναικείας ομορφιάς. Τοποθετήστε το βάζο με την παιώνια σε ένα τραπεζάκι στο σαλόνι ή τον χώρο εργασίας σας.

Χρυσάνθεμο
Το χρυσάνθεμο θεωρείται λουλούδι της καλοτυχίας και της μακροζωίας. Για περισσότερη αφθονία και πλούτο, τα καλύτερα σημεία για να έχετε τα χρυσάνθεμα μέσα στο σπίτι, σύμφωνα πάντα με το Feng Shui, είναι στην ανατολική ή νοτιοανατολική γωνία του δωματίου ή του σπιτιού.

Μανόλια
Η μανόλια συμβολίζει την αρχοντιά και την επιμονή ενώ πιστεύεται ότι προσελκύει την καλή τύχη και την αφθονία. Φυτέψτε την στην αυλή του σπιτιού.

Μπαμπού
Τα μπαμπού χαρίζουν ηρεμία, υγεία, ευτυχία, πλούτο και αγάπη. Σύμφωνα με το Feng Shui τα μπαμπού πρέπει να τοποθετούνται πάνω σε τραπέζι και ποτέ στο πάτωμα. Επίσης, ο αριθμός των μπαμπού καθορίζει και την επίδρασή τους στον χώρο. Έτσι τα δύο μπαμπού προσφέρουν την αγάπη, τα τρία την ευτυχία, τα πέντε ή επτά προσελκύουν την υγεία, τα έξι ή οκτώ τον πλούτο και την αφθονία, τα εννέα γενικά την καλή τύχη, τα δέκα εκφράζουν την επιθυμία για ικανοποίηση κα τέλος τα εικοσιένα την υγεία και τον μεγάλο πλούτο.

Ορχιδέα
Ένα από τα κορυφαία τυχερά λουλούδια είναι η ανθεκτική ορχιδέα. Αν και λίγο πιο ακριβή από τα υπόλοιπα λουλούδια, η ορχιδέα, συμβολίζει την οικογενειακή τύχη και τη γονιμότητα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες ορχιδέας με ροζ, κόκκινα, κίτρινα, πορτοκαλί, λευκά άνθη. Ωστόσο, οι μωβ ορχιδέες σχετίζονται με την αφθονία, την ευημερία και τον πλούτο.

πηγή: mothersblog.gr