Επικαιρότητα:

Έρχεται το sequel της ταινίας The Devil wears Prada

10 Ιουλ. 2024 - 12:49 | Media
Έρχεται το sequel της ταινίας The Devil wears Prada

Το συγκεκριμένο all time classic του κινηματογράφου κυκλοφόρησε το 2006, την εποχή που έβγαιναν συνεχώς τέτοιου είδους έργα. Οι γυναίκες ζούσαν το απόλυτο όνειρο τότε, κανονίζοντας movie nights με τις καλύτερες ρομαντικές κομεντί και girlie ταινίες που εστίαζαν στους πιο διακαείς γυναικείους πόθους: καριέρα, στυλ και έναν παθιασμένο έρωτα.

Τα 00s γενικότερα ήταν μια εποχή που τα γυναικεία περιοδικά κυριαρχούσαν, τόσο στη μεγάλη οθόνη όσο και στην πραγματική ζωή. Όσο εμείς διαβάζαμε Cosmopolitan girl, κάθε δεύτερη πρωταγωνίστρια rom-com δούλευε ως αρθρογράφος σε αυτό (ή σε κάτι αντίστοιχο), γι’ αυτό και μεγαλώσαμε με το όνειρο να γίνουμε Andrea Sachs ή Andie Anderson στα 20s μας.

Είναι πραγματικά big deal λοιπόν, που μια ταινία σαν το ‘The Devil Wears Prada’ επιστρέφει, με την αρχική σεναριογράφο, Aline Brosh McKenna, να κάθεται στην ίδια θέση. Ενώ όπως επιβεβαιώνουν ακόμα πηγές του Deadline, η νέα παραγωγή της Disney θέλει επίσης να φέρει πίσω τον σκηνοθέτη David Frankel, ενώ το έχει καταφέρει για τον παραγωγό Wendy Finerman.

Στα σημαντικά τώρα, το καστ προφανώς, αυτό που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι αν θα γυρίσουν πίσω τα δύο σημαντικότερα πρόσωπα: Meryl Streep και Anne Hathaway. Η συμμετοχή τους έπαιξε σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του 2006, με την πρώτη να κερδίζει Χρυσή Σφαίρα και υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Δύο βασικοί χαρακτήρες φαίνεται να έχουν δώσει τα χέρια με το sequel, η Streep και η Emily Blunt, ενώ αναμένουμε νέα για την Hathaway.

Η τελευταία πάντως, το 2022 δεν έδειχνε να έχει πολλή πίστη στο ενδεχόμενο ενός TDWP 2. Συγκεκριμένα, το 2022 δήλωνε στο ABC «Δε νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει sequel».

«Θεωρώ ότι η ταινία ήταν σε μια άλλη εποχή. Τώρα τα πάντα έχουν γίνει ψηφιακά και η ταινία είναι εστιασμένη γύρω από την παραγωγή ενός φυσικού πράγματος και είναι πολύ διαφορετικό», είχε προσθέσει. Στο οποίο έχει δίκιο. Πέραν του ότι τα περιοδικά έχουν χάσει την αίγλη τους, η συμπεριφορά της Miranda σήμερα θα είχε φάει κάνσελ από το πρώτο 10λεπτο! 

Παραμένει άγνωστο λοιπόν αν η Hathaway θα ακολουθήσει τις άλλες δύο ηθοποιούς, αλλά θα κρατήσουμε το πρόσφατο reunion των τριών τους στα βραβεία SAG Awards ως ένα σημάδι για το reunion τους και στο πλατό γυρισμάτων!

Η πλοκή του sequel

Σύμφωνα με τα λίγα στοιχεία που έχουμε σε αυτό το πρώιμο στάδιο, το σενάριο είναι προσαρμοσμένο στη σύγχρονη εποχή, απαντώντας στις ανησυχίες που εξέφραζε λίγο πιο πάνω η Hathaway στο ABC.

Η Miranda Priestly (Meryl Streep) θα βρίσκεται λίγο πριν τη συνταξιοδότηση, συνδυάζοντας το τέλος της καριέρας της με την παρακμή του παραδοσιακού τύπου και των περιοδικών. Η συνέχεια της ιστορίας θα ασχοληθεί με τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων στα έντυπα μέσα, με την Meryl Streep να προσπαθεί να βρει μια πόρτα ανοιχτή και μια λύση στο πρόσωπό της Emily Blunt, που έχει εξελιχθεί σε πάρα πολύ ισχυρή διευθύντρια σε μεγάλο όμιλο.

Πηγή: neopolis.gr