Πώς να τη βγάλεις οικονομικά το Σάββατο στην Αθήνα

04 Μαρ. 2017, 09:02

Πώς να τη βγάλεις οικονομικά το Σάββατο στην Αθήνα

Ποιος είπε ότι μια σαββατιάτικη έξοδος πρέπει να σου κοστίσει ο κούκος αηδόνι;

Υπάρχουν επιλογές στην πόλη που προσφέρονται για lowbudget εξόδους, δίνοντάς σου έτσι την δυνατότητα να σηκωθείς από τον καναπέ σου, να βγεις έξω και να απολαύσεις βόλτες που πραγματικά θα σου γεμίσουν την ημέρα.

Και μάλιστα με οικονομικούς όρους. Αν πάλι είσαι... σπιτόγατος, τότε μια παρεΐστικη «συγκέντρωση» στο σπίτι με φαγητό απ' έξω σίγουρα αποτελεί την ιδανικότερη λύση.

Βόλτα στο κέντρο, γύρω από το Σύνταγμα, με έναν καφέ στο χέρι

Δεν χρειάζεται να καθίσεις σε κάποιο από τα cafes σε κομβικά σημεία του κέντρου. Αντ' αυτού πάρε έναν καφέ στο χέρι, πάρε και κάτι να τσιμπήσεις (αν πεινάς) -το Zymari επί της Σταδίου και το Duck Soup στη στοά Πεσματζόγλου στην Πανεπιστημίου είναι δύο πολύ καλές επιλογές- και απόλαυσε τον καιρό και την πόλη.

Άλλωστε, ένας περίπατος στην καρδιά της Αθήνας, με τους φίλους ή ακόμη και μόνος, μοιάζει πάντα τόσο αναζωογονητικός. Και σίγουρα έχεις τόσα πολλά μέρη να ανακαλύψεις ακόμα. Και μην γκρινιάξεις ότι θα κουραστείς. Είπαμε να σηκωθείς και λίγο από τον καναπέ!

Θεϊκό street food για όλα τα γούστα

Το ότι βγαίνεις από το σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλάσεις και μία περιουσία. Υπάρχουν πολύ αξιόλογα street food στο κέντρο της πόλης, που προσφέρουν γευστικούς πειρασμούς σε γενναίες μερίδες και άκρως οικονομικές τιμές. Αρκεί να τα ανακαλύψεις.

Για να μην διαμαρτύρεσαι μετά ότι μια σαββατιάτικη βόλτα σου κόστισε τον κούκο αηδόνι. Για τους λάτρεις του burger, λοιπόν, συστήνουμε το Food Str. επί της Καλαμιώτου, ενώ για τους οπαδούς των ανατολίτικων γεύσεων το Mirch προς το τέλος της Ερμού.

Οι πιο κλασικοί προτιμήστε το Νεοκλασσικό στην Καραγιώργη Σερβίας για το χειροποίητο σουβλάκι και το γιαουρτλού κεμπάπ.

Τέλος, με λατινικό ταμπεραμέντο το Los Loros σερβίρει empanadas (ψωμάκι σε σχήμα μισοφέγγαρου) και arepas (στρογγυλά ψωμάκια από καλαμποκάλευρο χωρισμένα στα δύο) με διάφορες πρωτότυπες γεμίσεις.

 

  • Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε στην πόλη με οικονομικούς όρους στο www.greekguide.com