Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ταινίες για τα Χριστούγεννα

24 Δεκ. 2019, 08:39

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ταινίες για τα Χριστούγεννα

Χριστούγεννα σημαίνει, μεταξύ άλλων, άραγμα στον καναπέ, μπόλικο ποπ κορν και παρακολούθηση (για 65η φορά) των καλύτερων ρομαντικών κωμωδιών για αυτή την εποχή! Αυτές είναι οι καλύτερες rom coms για να δεις ξανά φέτος την πιο όμορφη εποχή του χρόνου:

Serendipity

O John Cusack και η Kate Beckinsale συναντιούνται τις ημέρες των Χριστουγέννων σε ένα εμπορικό κέντρο καθώς προσπαθούν να αγοράσουν το ίδιο ζευγάρι γάντια. Έτσι, αποφασίζουν να ψάξουν ο ένας τον άλλο με έναν ανορθόδοξο τρόπο, περιμένοντας από τη μοίρα να τους δείξει αν πρέπει να είναι μαζί.

 Four Christmases

H Reese Witherspoon και ο Vince Vaughn είναι ένα ζευγάρι που αρνείται να παντρευτεί και κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα ταξιδεύει σε έναν εξωτικό προορισμό για να αποφύγει τις οικογενειακές γιορτές. Όταν η πτήση τους ακυρωθεί, όμως, οι οικογένειές τους θα τους εξαναγκάσουν να περάσουν μαζί τέσσερα διαφορετικά Χριστούγεννα. 

 Just Friends

Ένας επιτυχημένος παράγοντας της μουσικής βιομηχανίας επιστρέφει για τα Χριστούγεννα στο πατρικό του, για να αντιμετωπίσει την καλύτερή του φίλη από το σχολείο, με την οποία ήταν κρυφά ερωτευμένος. Στην ταινία του Roger Kumble πρωταγωνιστούν Ryan Reynolds, Anna Faris και Amy Smart. 

 New Year’s Eve

H ταινία του Garry Marshall αφηγείται το βράδυ της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς μια σειρά από καθημερινές ιστορίες που διδάσκουν την αξία της συγχώρεσης, την αγάπη και, φυσικά, την ελπίδα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Sarah Jessica Parker, Halle Berry, Jessica Biel, Robert De Niro, Zac Efron, Lea Michele, Ashton Kutcher, Katherine Heigl, Josh Duhamel, και Jon Bon Jovi.

 The Holiday

H Nancy Meyers (What Women Want) σκηνοθετεί μια γλυκιά κομεντί με πολύ καλές ερμηνείες, που διαδραματίζεται σε δυο ηπείρους. Η Iris και η Amanda, δυο γυναίκες που περνούν μια δύσκολη φάση στη ζωή τους, ανταλλάσσουν σπίτια τα Χριστούγεννα, με την πρώτη να ταξιδεύει από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες και ανάποδα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law, Jack Black και Eli Wallach.  

While You Were Sleeping

H Sandra Bullock είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Peter Gallagher και όταν εκείνος νοσηλευτεί σε κώμα η οικογένειά του θα πιστέψει ότι είναι η αρραβωνιαστικιά του. Εκείνη θα ερωτευτεί τον αδερφό του και η συνέχεια θα είναι περίπου όπως αυτή στο Είσαι το ταίρι μου, χωρίς όμως τη Βίκυ Σταυροπούλου και τον Αλέξη Γεωργούλη όμως. Πρόκειται για μια αστεία και γλυκιά ταινία με τη Bullock να ερμηνεύει εξαίσια τη συνεσταλμένη και απογοητευμένη από τη ζωή κοπέλα που βρίσκει το δρόμο του προς την αγάπη. 

You’ve Got Mail

Η Meg Ryan είναι η ιδιοκτήτρια ενός μικρού βιβλιοπωλείου στη Νέα Υόρκη, που επικοινωνεί online με τον Tom Hanks, συνιδιοκτήτη μιας αλυσίδας βιβλιοπωλείων. Γρήγορα θα συναντηθούν κάτω από περίεργες συνθήκες, καθώς το κατάστημα της Ryan κινδυνεύει να κλείσει εξαιτίας της εταιρίας του Hanks, όμως ο έρωτας αυτός θα ξεπεράσει κάθε εμπόδιο, με φόντο τη Νέα Υόρκη σε κάθε εποχή. 

Bridget Jones Diary

 Το βιβλίο της Helen Fielding, που βασίζεται στo έργο της Jane Austen Λογική και Ευαισθησία μεταφέρθηκε στο σινεμά από την Sharon Maguire με την Renée Zellweger στο ρόλο μιας σύγχρονης Elizabeth Bennet, που ψάχνει την αγάπη στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1990. Μαζί της πρωταγωνιστούν οι Colin Firth και Hugh Grant, ο πρώτος στον καλύτερο Mr. Darcy που βγήκε ποτέ μετά τον original. 

 Love Actually 

Η σπονδυλωτή ταινία του Richard Curtis αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις πιο επιτυχημένες κομεντί με βασικό άξονα ανάπτυξης τα Χριστούγεννα. Δέκα ιστορίες που συνδέονται μεταξύ τους εκτυλίσσονται ταυτόχρονα στην οθόνη, με αφετηρία πέντε εβδομάδες πριν την ημέρα των Χριστουγέννων. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι οι Alan Rickman, Emma Thompson, Hugh Grant, Keira Knightley, Colin Firth, Liam Neeson, Thomas Sangster, Bill Nighy, Gregor Fisher, Martine McCutcheon, Chiwetel Ejiofor, Andrew Lincoln, Laura Linney, Billy Bob Thornton και Rowan Atkinson.