Internet Archives: Ελεύθερη πρόσβαση σε 1,4 εκατ. βιβλία από το σπίτι μας

30 Μαρ. 2020, 12:27

Internet Archives: Ελεύθερη πρόσβαση σε 1,4 εκατ. βιβλία από το σπίτι μας

Ενας θησαυρός γνώσης παρέχεται δωρεάν από την πλατφόρμα National Emergency Library

Ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις του καιρού μας, με εκατομμύρια ανθρώπους να βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, η μη κερδοσκοπική οργάνωση The Internet Archive παρέχει δωρεάν διαδικτυακή πρόσβαση σε 1,4 εκατομμύρια βιβλία της δανειστικής βιβλιοθήκης της - αριθμός που συνεχώς αυξάνεται.

Η πλατφόρμα ονομάζεται National Emergency Library. Η οργάνωση «οικοδομεί» μια ψηφιακή βιβλιοθήκη ιστότοπων, δίνοντας τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε ερευνητές, ιστορικούς, ακαδημαϊκούς, άτομα χωρίς δυνατότητα εκτύπωσης και ευρύ κοινό και ήδη προσφέρει ελεύθερη πρόσβαση σε 2,5 εκατομμύρια βιβλία.
powered by Rubicon Project

Με την πρόσφατη πρωτοβουλία της διευρύνει την ελεύθερη πρόσβαση και στους 1,4 εκατομμύρια τόμους της δανειστικής της βιβλιοθήκης: έως τις 30 Ιουνίου - ή έως τη λήξη του εθνικού συναγερμού στις ΗΠΑ - παύουν να ισχύουν οι λίστες αναμονής για αυτούς.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

How’s everyone’s #veganuary ? . #nothingnew #vegan #climatechange #healthissues #eatasyoumeantogoon #vegetables #makeachange #oneworld #animalplanet

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Internet Archive (@internetarchive) στις27 Ιαν, 2020 στις 6:05 πμ PST

Αν και η National Emergency Library θα λειτουργεί στις ΗΠΑ, οποιοσδήποτε έχει σύνδεση Internet θα μπορεί να την αξιοποιεί.


«Λόγω του εθνικού μας συναγερμού, το σύστημα βιβλιοθηκών έρχεται να βοηθήσει εκείνους που υποχρεώνονται να μαθαίνουν στο σπίτι» είπε ο Brewster Lurton Kahle, ιδρυτής της The Internet Archive. «Αυτό ήταν το όνειρο μας για το αρχικό ίντερνετ και το οποίο τώρα ζωντανεύει: η βιβλιοθήκη, στα ακροδάχτυλα του καθενός».

Δημοσίευμα του New Yorker που αναπαράγει την είδηση αναφέρει ότι η επίσημη ανακοίνωση του The Internet Archive προτρέπει τον κόσμο αν έχει χρήματα να προτιμήσει να αγοράσει βιβλία: «Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα, παρακαλώ αγοράστε βιβλία. Τα βιβλιοπωλεία σας χρειάζονται. Αν όμως δεν μπορείτε, ή αν τα βιβλία που θέλετε δεν τα βρίσκετε σε κανένα βιβλιοπωλείο και ειδικά αν είστε ένας από το ένα δισεκατομμύριο μαθητών και καθηγητών που έχουν αποκλειστεί από τις αίθουσες διδασκαλίας, παρακαλώ: κάντε εγγραφή, συνδεθείτε και δανειστείτε τα!»