Δουλεύεις από το σπίτι; Τέσσερις συμβουλές για να αποφύγετε το υπερβολικό φαγητό

14 Ιαν. 2021, 07:17

Δουλεύεις από το σπίτι; Τέσσερις συμβουλές για να αποφύγετε το υπερβολικό φαγητό

 Το 2020, και όπως φαίνεται και το 2021, «έκλεισε» πολύ κόσμο στο σπίτι, με τους περισσότερους εδώ και σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο να έχουν μεταφέρει το γραφείο στον προσωπικό τους χώρο.
Το γεγονός ότι δεν είχαμε συνηθίσει στην απεριόριστη πρόσβαση στο φαγητό συνδυαστικά με το περισσότερο άγχος που βιώνουμε όλοι λόγω της πανδημίας μας ωθεί συχνά στην πόρτα του ψυγείου ή στα ντουλάπια της κουζίνας, κάνοντάς μας να τρώμε περισσότερο απ' ό,τι αν βρισκόμασταν στο γραφείο.
Αν ψάχνετε, λοιπόν, τρόπους να κόψετε αυτήν την κακή συνήθεια παρακάτω θα βρείτε τέσσερις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν αρκετά.

Προγραμματίστε τα γεύματά σας
Το σώμα καίει θερμίδες μεταβολίζοντας τα τρόφιμα, ωστόσο, η ενεργειακή δαπάνη είναι διπλάσια υψηλότερη στην αρχή της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι είναι προτιμότερο να φάτε ένα μεγαλύτερο πρωινό, να γευματίσετε περίπου 5 ώρες αργότερα και να ετοιμάσετε ένα ελαφρύτερο δείπνο 3 ή 4 ώρες μετά το μεσημεριανό. Μην κοιμηθείτε μετά το φαγητό, θα χρειαστείτε τουλάχιστον 3 ώρες για σωστή πέψη.

Ποτέ μην τρώτε ενώ είστε απασχολημένοι
Το να τρώτε όταν εργάζεστε, όταν ελέγχετε το τηλέφωνό σας ή παρακολουθείτε τηλεόραση μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση τροφής. Επηρεάζει πραγματικά τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τη γεύση και σας εμποδίζει να καταλάβετε πότε αισθάνεστε χορτάτοι. Επομένως, ακολουθήστε το πρόγραμμά σας και σταματήστε να τρώτε όσο είστε απασχολημένοι με την δουλειά σας.

Αποφύγετε τα μεταποιημένα τρόφιμα
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να οδηγήσουν στην κατανάλωση 500 επιπλέον θερμίδων την ημέρα, γεγονός που οδηγεί σε αύξηση βάρους. Αντί να αγοράσετε μια σακούλα με πατατάκια επιλέξτε πιο υγιεινές εναλλακτικές λύσεις όπως αμύγδαλα ή ξηρούς καρπούς, κατεψυγμένα λαχανικά και φρέσκα φρούτα, έτσι ώστε να είναι εύκολα διαθέσιμα εάν αισθάνεστε πεινασμένοι.

Επιλέξτε πιο υγιείς εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση του άγχους και του στρες
Μερικές φορές χρησιμοποιούμε τα τρόφιμα ως τρόπο αντιμετώπισης του άγχους. Την επόμενη φορά που θα πλησιάσετε στο ψυγείο σας ελέγξτε εάν βρίσκεστε εκεί για να καταπραΰνετε το στρες σας ή εάν είστε πραγματικά πεινασμένοι. Βρείτε ένα χόμπι όπως να ακούτε μουσική, να κάνετε γιόγκα, να διαβάζετε ή να σχεδιάζετε αν θέλετε να χαλαρώσετε.