Με αυτό το φρούτο καταπολεμάς το λίπος που μόλις έφαγες

29 Ιαν. 2021, 12:30

Με αυτό το φρούτο καταπολεμάς το λίπος που μόλις έφαγες

Μια έρευνα που θα χαροποιήσει αρκετούς κοιλιόδουλους της Ελλάδας.

Αν υποθέσουμε ότι έρευνα του 2019 στην Ελλάδα έχει ακόμα ισχύ (ή έστω να είναι κοντά), τότε οι συμπατριώτες μας θα χαρούν πολύ με αυτά τα νέα. Και αυτό διότι σύμφωνα με στοιχεία προ κορονοϊού, 7 στους 10 νέους ηλικίας 18-24 ετών τρώνε σουβλάκι τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα, ενώ οι υπόλοιποι 3 στους 10 τρώνε μια φορά στις δυο βδομάδες. Η καραντίνα μάλιστα ενδέχεται να τα έχει κάνει λίγο χειρότερα τα πράγματα καθώς ο εγκλεισμός και απαγόρευση κυκλοφορίας, οδηγούν τον κόσμο σε μια «νέα συνήθεια». Το βραδινό delivery.

Επομένως με τόση κατανάλωση σουβλακίου ίσως και να είναι απαραίτητη η ανεύρεση μιας ουσίας που να αποτρέπει την εύκολη αύξηση βάρους. Θυμηθείτε άλλωστε πόσες θερμίδες παίρνετε ανάλογα το σουβλάκι της επιλογής σας στο παρακάτω άλμπουμ:

Παρόλα αυτά σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Lund στη Σουηδία, εντοπίστηκε ένα φρούτο το οποίο αποτρέπει την αύξηση του σωματικού βάρους.

Πρόκειται για μια ποικιλία μούρων τα οποία προέρχονται από τη Σκανδιναβία και ονομάζονται lingonberries.

Σύμφωνα με την έρευνα, έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό να αποθηκεύει περιττό λίπος ύστερα από ένα ιδιαίτερα λιπαρό γεύμα. Με βάση το πείραμα που έγινε σε ποντίκια που πήραν μια δόση από lingonberries  (στα ελληνικά κόκκινα μύρτιλλα), διαπιστώθηκε ότι εκτός από μείωση βάρους, τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα ήταν ακόμα μικρότερα.

Αν επομένως έχεις κάποιον συγγενή στη Σουηδία, μήπως να σου έστελνε κανένα;