Γιατί αυτή η φωτογραφία τοκετού δεν είναι σαν τις άλλες

26 Απρ. 2017, 04:50

Γιατί αυτή η φωτογραφία τοκετού δεν είναι σαν τις άλλες

Η φωτογράφος τοκετών Laura Fifield είχε παραβρεθεί και σε άλλες γέννες «μωρών του ο υράνιου τόξου», όπως λέγονται τα μωρά που έρχονται στον κόσμο, αφού η μαμά τους έχει βιώσει περισσότερες από μία αποβολές. Η συγκεκριμένη φωτογράφιση, όμως, ήταν ξεχωριστή, καθώς αποτύπωσε στιγμές που κάνουν τον καθένα να ανατριχιάζει.

Ο λόγος για τον τοκετό της Lila, η οποία αφού έχασε και το τρίτο μωρό της λόγω επιπλοκών από εξωμήτριο κύηση, ήταν συντετριμμένη στη σκέψη ότι δεν θα καταφέρει ποτέ να γίνει μαμά. Όταν τελικά έμεινε έγκυος για τέταρτη φορά, ήταν ταυτόχρονα ενθουσιασμένη αλλά και ιδιαίτερα αγχωμένη. Όπως η Lila έγραψε σχετικά στο blog της Laura, κάτω από τις φωτογραφίες της νεογέννητης κόρης της, «έχω εκτιμήσει αφάνταστα την ευθραυστότητα μιας εγκυμοσύνης, αλλά και της ίδιας της ζωής. Έναν χρόνο αφού βίωσα μία ακόμα απώλεια, μπορούσα πλέον να κρατώ στα χέρια μου το πολυτιμότερο δώρο του κόσμου όλου, το υπέροχο μωρό μας του ουράνιου τόξου, την Audrey Joy.»

Μεταξύ των φωτογραφιών που τράβηξε η Laura εκείνη την ημέρα, αυτή που πραγματικά ξεχώρισε, δείχνει την Lila να κρατά συγκλονισμένη τη μικρούλα Audrey, με ένα μόνο δάκρυ να κυλά στο μάγουλό της. Πρόκειται για μία δυνατή, συγκινητική στιγμή που αιχμαλωτίζει το γλυκόπικρο συναίσθημα, το οποίο μόνο μια γυναίκα που έχει χάσει πολλά μωρά μέχρι να γεννηθεί το μοναδικό της, μπορεί να καταλάβει.

«Η γέννηση της Audrey Joy ήταν πραγματικά σα να βλέπεις τη ζωή να κάνει τον κύκλο της, αφού ήρθε σχεδόν έναν χρόνο μετά την τελευταία αποβολή. Βλέποντας την τρικυμία που αυτή η μαμά βίωσε, να ξεπερνιέται με τον ερχομό μιας νέας ζωής, αποτελεί την σπουδαιότερη απόδειξη ως προς το πόσο πολύτιμα είναι τα παιδιά», συμπληρώνει η Laura και παρουσιάζει τις καλύτερες φωτογραφίες που έβγαλε εκείνη την ημέρα.