Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν τα ζευγάρια που έχουν σκύλο και έρχεται στο σπίτι ένα μωρό

14 Σεπ. 2019, 07:31

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν τα ζευγάρια που έχουν σκύλο και έρχεται στο σπίτι ένα μωρό

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία από την τραγωδία με τον θάνατο ενός βρέφους μετά από δαγκωματιές του σκύλου της οικογένειας το πρωί της Πέμπτης στα Γλυκά Νερά. Το λίγων μηνών μωρό μετέφερε στο νοσοκομείο η μητέρα του, ωστόσο, ήταν ήδη αργά, μιας και το μωράκι ήταν ήδη νεκρό.

Το newsbeast.gr επικοινώνησε με την επαγγελματία εκπαιδεύτρια σκύλων Γιώτα Αλεξοπούλου για να λυθούν κάποιες απορίες όσον αφορά τη συμπεριφορά που έχουμε με ένα σκυλί στο σπίτι και τον ερχομό μωρών σε αυτό.

«Όταν ένα ζευγάρι αποφασίσει να κάνει ένα παιδί και στο σπίτι υπάρχει ήδη σκυλί καλό είναι να συμβουλευτεί έναν επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων ώστε να τους δώσει κάποιες συμβουλές όσον αφορά και το διάστημα της εγκυμοσύνης αλλά και για μετά», αναφέρει για το αρχικό στάδιο η κ. Αλεξοπούλου.

Και συνεχίζει για το ζώο αυτό καθ’ εαυτό: «Θα πρέπει να αξιολογήσει τον σκύλο. Αν μιλάμε για κτητικό σκυλί ή επιθετικό σκυλί, ή αν είναι ακοινώνητο. Αναλόγως το σκυλί θα δώσει και τις αντίστοιχες οδηγίες».

Η επαγγελματίας εκπαιδεύτρια σκύλων σχολίασε ότι κάθε οδηγία αφορά κάθε σκύλο ξεχωριστά: «Ο κάθε σκύλος είναι διαφορετικός. Το ζευγάρι εκτός από το παιδί που θα φέρει στον κόσμο, προετοιμάζεται και για το πώς θα συμβιβάσει την συνύπαρξη του παιδιού με τον σκύλο, αλλά και το πώς θα διαχειριστεί μία προβληματική συμπεριφορά του ζώου».

Για το τι γίνεται όταν το παιδί έρχεται στον κόσμο και φτάνει στο σπίτι ανέφερε: «Είναι μεγάλο λάθος έναν σκύλο που τον είχαμε ελεύθερο και τον αγκαλιάζαμε ξαφνικά να τον απομονώσουμε. Είτε σε δωμάτιο, είτε σε κήπους, είτε σε μπαλκόνια γιατί φοβόμαστε ότι θα πειράξει το βρέφος».

Η λύση; «να φέρουμε το σκυλί σε επαφή με το μωρό κρατώντας το με λουρί. Και αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνεται ξανά και ξανά μέχρι να αποδεχθεί το σκυλί το μωρό. Και φυσικά να ασχολούμαστε εξίσου με το ζώο. Και αν το ζευγάρι φοβάται να φέρει το ζώο σε επαφή με το μωρό ας γίνει η συνάντηση παρουσία κάποιου επαγγελματία ο οποίος θα μπορέσει να διαβάσει μία κακή συμπεριφορά. Και να χαλαρώσουν οι γονείς γιατί ο σκύλος καταλαβαίνει πότε είναι αγχωμένοι».