Κορονοϊός: Ποια είναι τα πιθανά συμπτώματα μετά το εμβόλιο της Pfizer και της AstraZeneca

02 Μαίου 2021, 13:43

Κορονοϊός: Ποια είναι τα πιθανά συμπτώματα μετά το εμβόλιο της Pfizer και της AstraZeneca

Για τα συμπτώματα τα οποία μπορεί να εμφανίσει κάποιος αφού κάνει το εμβόλιο της Pfizer ή της AstraZeneca ενάντια στον κορονοϊό μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ.

 Οπως η ίδια τόνισε, πρόκειται για φυσιολογική συμπτωματολογία και δεν πρέπει κανείς να ανησυχεί. Μάλιστα, οι περισσότεροι πολίτες που κάνουν το εμβόλιο, ξεπερνούν τα συμπτώματα, αν αυτά έχουν καταγραφεί, έπειτα από 2 περίπου 24ωρα.

Σε ό,τι αφορά το σκεύασμα της Pfizer, η κυρία Παγώνη εξήγησε πως το 85 - 90% των εμβολιασθέντων δεν παρουσίασε κανένα σύμπτωμα. Κάποιοι ανέφεραν πως είχαν πονοκέφαλο ή δέκατα -μέχρι 37,5, πυρετός ο οποίος εξαφανίστηκε ύστερα από το δεύτερο 24ωρο.

Αναφερόμενη στο σκεύασμα της AstraZeneca, είπε πως όσοι εμφάνισαν συμπτώματα, ανέβασαν πυρετό για διάστημα μίας ή δύο ημερών, που σε πολλές περιπτώσεις έφτασε την θερμοκρασία των 38,5 βαθμών. «Μετά όμως από 3 24ωρα η πλειοψηφία δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Είναι θέμα οργανισμού για το πώς θα αντιδράσει κάποιος, όχι θέμα ηλικίας», σημείωσε η κυρία Παγώνη, ενώ αναφέρθηκε και στον πόνο που αισθάνεται κάποιος που έχει κάνει το εμβόλιο τοπικά. Το σύμπτωμα όμως, είπε, είναι φυσιολογικό και δεν πρέπει να γεννά ανησυχία.