Οι 5 ασθένειες που ανιχνεύονται από τις οσμές του σώματος

03 Μαίου 2021, 06:51

Οι 5 ασθένειες που ανιχνεύονται από τις οσμές του σώματος

Οι μυρωδιές που εκκρίνει το σώμα, δείχνουν πολλά περισσότερα από το γεγονός ότι ξεχάσατε να χρησιμοποιήσετε αποσμητικό.

 Μια ασθένεια επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σώμα, μεταβάλλει την χημική σύστασή του και απελευθερώνει μικρά πτητικά μόρια, τα οποία μεταφέρονται από το αίμα στους πνεύμονες και απελευθερώνονται μέσω της εκπνοής, των ούρων και του ιδρώτα.

Προεκλαμψία: Είναι μια σοβαρή διαταραχή που εμφανίζεται στην εγκυμοσύνη, η οποία αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρές επιπλοκές για την έγκυο και το έμβρυο. Έρευνες επιβεβαιώνουν ότι οι επιστήμονες είναι σε θέση να προβλέψουν την προεκλαμψία σε ποσοστό 84%, βάση της αναπνοής της εγκύου.

 Νεφρική ανεπάρκεια: Η αμμωνία που υπάρχει στην αναπνοή είναι ένδειξη νεφρικής ανεπάρκειας και η έγκαιρη ανίχνευσή της συμβάλλει και στην στην έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση της νόσου.


 Ηπατική ανεπάρκεια: Όταν το συκώτι σταματά να φιλτράρει και να αποβάλλει τις τοξίνες, αυτές συσσωρεύονται σε όλο το σώμα και απελευθερώνονται μέσω των ούρων, του ιδρώτα ακόμα και μέσω της αναπνοής.

Καρκίνος των πνευμόνων: Μέσω μιας ειδικής συσκευής, που κατασκεύασαν Ισραηλινοί επιστήμονες, είναι δυνατόν να ανιχνευτεί μια συγκεκριμένη οσμή που εκκρίνεται από τον οργανισμό και προέρχεται από τα καρκινικά κύτταρα.

Πολλαπλή σκλήρυνση: Σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο «ACS Chemical Neuroscience» οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ πολλαπλής σκλήρυνσης και οσμής. Οι συμμετέχοντες με πολλαπλή σκλήρυνση είχαν σαφέστατα διαφορετική εκπνοή από τους υπόλοιπους που δεν έπασχαν από την αυτοάνοση ασθένεια.

Πηγή: Reader’s Digest