Τέσσερα περίεργα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό

14 Απρ. 2024, 11:55

Τέσσερα περίεργα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό

Θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς νερό. Ειλικρινά, θα το χρειαζόμουν μόνο μετά από ένα spicy ramen ή μετά από μια σακούλα πατατάκια. Ίσως και μετά από μια μεγάλη μπουκιά μακαρόνια – αν αυτά είναι χωρίς σάλτσα. Ή μετά από μια κρέπα με ανάμεικτη σοκολάτα. Δεν με τιμά – το ξέρω, αλλά ξεχνάω να πιω. Έχω εφαρμόσει τα τελευταία 3 χρόνια κάποια tips και κάπως πίνω λίγο περισσότερο νερό. Ομολογουμένως, νιώθω καλύτερα ούσα πιο ενυδατωμένη.

Βασικότερη συμβουλή: να είναι αρκετά ψηλό το παγούρι σου και να έχει καλαμάκι. Ακουμπάς το σαγόνι πάνω του, όσο δουλεύεις μπροστά από τον υπολογιστή και ρουφάς όλο και περισσότερο νερό μέχρι να ακούσεις τον χαρακτηριστικό ήχο ότι το δοχείο έχει πια αδειάσει. Η πλάτη και ο αυχένας σου δεν θα σε ευχαριστούν – αλλά ο αναγεννημένος, ενυδατωμένος σου εαυτός θα σου πλέκει το εγκώμιο.

Αν εξαιρέσουμε, λοιπόν, το ότι σου λείπει νερό όταν το χρώμα των ούρων σου είναι πολύ κίτρινο – υπάρχον κι άλλες ενδείξεις για να αναγνωρίσεις ότι είσαι αφυδατωμένη. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα σώματά μας χρειάζονται νερό για να λειτουργούν σωστά. Έτσι όταν αφυδατώνεσαι, κάποιες από τις διεργασίες του οργανισμού σου δεν θα πραγματοποιούνται φυσιολογικά. Η σοβαρή αφυδάτωση μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν θερμοπληξία ή εξάντληση, επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και θάνατο στις πιο ακραίες περιπτώσεις. Αλλά ας μην φτάσουμε εκεί. Πιες νερό.

4 περίεργα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό

Κακοσμία
Το σάλιο καταπολεμά τα βακτήρια. Όταν δεν πίνεις αρκετό νερό, το σάλιο που παράγεται, μειώνεται κι έτσι το στόμα σου δεν έχει πια την ικανότητα να καταπολεμά τα βακτήρια που παράγουν την κακοσμία. Βάλε ένα ποτηράκι.

Έχεις ξαφνικές λιγούρες
Το συκώτι σου χρειάζεται νερό για να λειτουργήσει σωστά. Όταν δεν το έχει, στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλό ότι χρειάζεται καύσιμο. Αυτό μεταφράζεται ως πείνα, ενώ στην πραγματικότητα χρειάζεσαι απλά περισσότερο νερό.

Δεν ιδρώνεις
Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά μου. Όταν δεν ιδρώνεις ακόμα κι αν κάνεις γυμναστική, σημαίνει ότι τα υγρά στο σώμα σου είναι τόσο λίγα που ο οργανισμός σου προσπαθεί να τα κρατήσει και δεν τα απελευθερώνει με τη μορφή ιδρώτα.

Το δέρμα σου δεν έχει ελαστικότητα
Αν τσιμπάς την επιδερμίδα σου και δεν επιστρέφει άμεσα στη θέση της, είναι ένα σημαντικό σημάδι ότι είσαι αφυδατωμένη. Χωρίς αρκετή υγρασία, το δέρμα χάνει την ελαστικότητά που χρειάζεται για να επανέλθει στη θέση του.

πηγή: ladylike.gr