Εγκυμοσύνη: Επιτρέπονται τα πασχαλινά αυγά;

02 Μαίου 2024, 18:33

Εγκυμοσύνη: Επιτρέπονται τα πασχαλινά αυγά;

Το Πάσχα πλησιάζει. Και μέρος της διατροφής μας περιλαμβάνει βραστά αυγά και σοκολατένια αυγά. Τι γίνεται όμως με μια γυναίκα σε εγκυμοσύνη; Μπορεί να τα απολαύσει;

Υπάρχουν λοιπόν μερικοί κίνδυνοι που θα πρέπει να έχετε κατά νου αν είστε έγκυος και θέλετε να τσουγκρίσετε το πασχαλινό αυγό και να το φάτε.

Βρασμένα πασχαλινά αυγά και εγκυμοσύνη

Όπως αναφέρεται στο Good Housekeeping τα πασχαλινά αυγά είναι γενικά ασφαλή για κατανάλωση εάν χρησιμοποιήσατε βαφές για τρόφιμα και τα βάλατε στο ψυγείο αμέσως μετά τη διαδικασία βαφής. Τα αυγά που μένουν σε θερμοκρασία δωματίου για πολλές μέρες καλό θα είναι οι έγκυες να τα αποφεύγουν.

Επιπλέον, υπάρχουν μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν θέλετε να φάτε αυγά στην εγκυμοσύνη σας. Όπως εξηγείται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα αυγά που είναι ωμά ή μέτρια μαγειρεμένα μπορεί να ενέχουν τον κίνδυνο δηλητηρίασης από σαλμονέλα. Τα καλοβρασμένα αυγά είναι ο καλύτερος τρόπος να καταναλώσει μια έγκυος γυναίκα τα αυγά.

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά και εγκυμοσύνη

Τι γίνεται όμως με την πιο γλυκιά πλευρά των πασχαλινών αυγών; Δηλαδή τα σοκολατένια; Εδώ οι ειδικοί δίνουν το πράσινο φως. Σύμφωνα με το Baby Center, η σοκολάτα είναι καλή για τις περισσότερες έγκυες γυναίκες, με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει κάποια πάθηση όπως ο διαβήτης κύησης. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές επιφυλάξεις.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης (APA), οι έγκυες γυναίκες πρέπει να περιορίζουν την πρόσληψη καφεΐνης και το εκτιμώμενο ημερήσιο όριο είναι μεταξύ 150 και 300 mg. Αν και η ακριβής ποσότητα που μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια είναι ακόμα υπό μελέτη, η γενική ιδέα είναι να περιοριστεί η πρόσληψη καφεΐνης όσο το δυνατόν περισσότερο. Έχοντας αυτό κατά νου, ίσως θελήσετε να ελέγξετε ξανά την περιεκτικότητα σε καφεΐνη του σοκολατένιου πασχαλινού αυγού σας και να το απολαύσετε αναλόγως.

πηγή: healthview.gr