Οι αστέρες που αρνήθηκαν να γίνουν ο επόμενος Τζέιμς Μποντ

06 Μαρ. 2021, 13:22

Οι αστέρες που αρνήθηκαν να γίνουν ο επόμενος Τζέιμς Μποντ

Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο πολυπόθητους και εμβληματικούς ρόλους που έχουν περάσει από τη μεγάλη οθόνη. Ο Τζέιμς Μποντ έχει εμφανιστεί σε 26 ταινίες (24 με την Eon Productions) για σχεδόν έξι δεκαετίες. Και ενώ είναι γνωστό τοις πάσι τα πολλά διάσημα πρόσωπα που έχουν απεικονίσει τον σούπερ κατάσκοπο, είναι άλλοι τόσοι και εξίσου σπουδαίοι και καταξιωμένοι οι ηθοποιοί που απέρριψαν το ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Παρακάτω θα δείτε τέσσερις από αυτούς και τους λόγους που τους οδήγησαν στο να πουν το μεγάλο «όχι» σε αυτόν τον θρυλικό ρόλο.

Κάρι Γκραντ
   
Ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους του κλασικού Χόλιγουντ, ο Κάρι Γκραντ ήταν ο τέλειος υποψήφιος για τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Ήταν όμορφος και ντεμοντέ, και ο Ίαν Φλέμινγκ τον προσέγγισε το 1961 για τον εμβληματικό ρόλο. Ο Γκραντ, επίσης, ήταν στενός φίλος με τον παραγωγό της ταινίας, Albert R. “Cubby” Broccoli, οπότε είχε όλο το «πακέτο» για να λάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το μόνο πρόβλημα; Ο έμπειρος ηθοποιός πίστευε ότι ήταν λίγο μεγάλος για να παίξει τον κατάσκοπο, καθώς βρισκόταν στα τέλη της δεκαετίας του ’50. Ο Γκραντ ήθελε, επίσης, να δεσμευτεί μόνο σε μια μεγάλου μήκους ταινία, αλλά οι παραγωγοί αναζητούσαν κάποιον που θα ήταν μέρος του franchise.

Κλιντ Ίστγουντ
   
Ο εμβληματικός Κλιντ Ίστγουντ, αποδείχθηκε ως ο κορυφαίος υποψήφιος για το ρόλο του Τζέιμς Μποντ κατά το 1970. Το αστέρι του Dirty Harry προσεγγίστηκε από την παραγωγή της ταινίας αφού ο Σον Κόνερι παραιτήθηκε από τον χαρακτήρα. Ο Ίστγουντ, ωστόσο, αρνήθηκε τον ρόλο καθώς πίστευε ακράδαντα ότι ο Μποντ έπρεπε να ήταν Βρετανός. Μάλιστα, ο ταλαντούχος σκηνοθέτης και ηθοποιός παραμένει ανένδοτος ότι έκανε τη σωστή επιλογή, όπως κάποτε ο ίδιος ανέφερε ότι «Νόμιζα ότι ο Τζέιμς Μποντ πρέπει να είναι Βρετανός. Είμαι βρετανικής καταγωγής, αλλά σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να είναι κάποιος περισσότερο “μέσα” στην κουλτούρα και τον πολιτισμό της Βρετανίας, απ’ ό,τι εγώ. Επίσης, δεν ήταν ένας ρόλος που με αντιπροσώπευε».


Λίαμ Νίσον
   
Ο Ιρλανδός ηθοποιός είναι γνωστός για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε ταινίες δράσης, που εμφανίζονται σε επιτυχίες όπως οι σειρές Taken, The Gray και The Commuter, καθώς και Schindler’s List και Star Wars. Είναι ενδιαφέρον ότι ο ηθοποιός ήταν η πρώτη επιλογή για να γίνει ο νέος Τζέιμς Μποντ το 1994. Ο ίδιος όμως ήταν αρκετά ανήσυχος με το ότι δεν ήθελε να στιγματιστεί ως ένας ήρωας δράσης. Επίσης, η τότε αρραβωνιαστικιά του και νυν σύζυγός του, του είχε πει ότι «Αν παίξεις τον Τζέιμς Μποντ δεν θα παντρευτούμε!». Κάτι το οποίο σκέφτηκε πολύ καλά, καθώς ήθελε πολύ να την παντρευτεί. Μια απόφαση που απ’ ό,τι φαίνεται ο ηθοποιός πήρε πολύ εύκολα και χωρίς δεύτερες σκέψεις.

Χιου Τζάκμαν
   
Ο Αυστραλός πρωταγωνιστής των X-Men ήταν επίσης μεγάλος υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία από τον Πιρς Μπρόσναν το 2005. Υπήρχαν πολλοί λόγοι για τους οποίους ο Τζάκμαν αρνήθηκε τελικά το ρόλο, κυρίως επειδή ήθελε να αποφύγει την σύνδεση του ονόματός του μόνο με ρόλους δράσης. Ο ηθοποιός, επίσης, δεν εντυπωσιάστηκε από την κατεύθυνση που οι παραγωγοί ήθελαν να δώσουν στον Τζέιμς Μποντ, αφού κάποτε είπε ότι «Αισθανόμουν τότε ότι τα σενάρια έγιναν τόσο απίστευτα και τρελά και ένιωθα σαν να έπρεπε να γίνουν πιο όμορφα και αληθινά».