Την πάτησε άσχημα ο Αλέξης Παππάς. Η στρατηγική του γύρισε μπούμερανγκ

16 Απρ. 2021, 07:43

Την πάτησε άσχημα ο Αλέξης Παππάς. Η στρατηγική του γύρισε μπούμερανγκ

Το φετινό Survivor κινείται στον αστερισμό του Αλέξη Παππά και του Τριαντάφυλλου ως επί το πλείστον, δηλαδή του Αλέξη Παππά, αφού η εικόνα που βγαίνει είναι αυτή του μαριονετίστα και του πιστού ακόλουθου.

Πέραν του ότι ο Παππάς έχει πάντα τον περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο και μιλάει περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη, είτε του έχει δοθεί ο λόγος είτε όχι, έχουμε και σε πολλές ψυχαγωγικές εκπομπές άτομα του περιβάλλοντος του να βγαίνουν και να σχολιάζουν τη συμπεριφορά του, προσπαθώντας να τον υποστηρίξουν, ενώ όλα τα πάνελ είναι φανερά εναντίον του.

Αφήνοντας όμως στην άκρη την όποια συμπάθεια ή αντιπάθεια δημιουργεί στον κόσμο ο Αλέξης Παππάς με αυτή του τη στάση, ας αναρωτηθούμε πώς γίνεται ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος να επιδεικνύει μια τόσο αυξανόμενη αλαζονεία κι ένα ύφος χιλίων καρδιναλίων, όταν λίγους μήνες πριν βρισκόταν σε άλλο τηλεοπτικό πρόγραμμα και δεν είχε δείξει ούτε στο ελάχιστο κάτι απ΄αυτά.

Για τον Τριαντάφυλλο για παράδειγμα όλοι λένε ότι αυτό που δείχνει, αυτό ήταν και πριν στη ζωή του και τα ίδια παράπονα υπήρξαν στο Just the 2 Of Us. Τι συμβαίνει λοιπόν με τον Παππά και για πολλούς είναι ο πιο μισητός που πέρασε από τα Survivor;

Αν επιχειρήσουμε μια πιο λογική ματιά, η συμπεριφορική εξέλιξη του Παππά οφείλεται αρκετά σε δύο παράγοντες: στον Σάκη Κατσούλη και στα αποτελέσματα των ψηφοφοριών.

Ας τα δούμε με τη σειρά. Στην πρώτη δομή των ομάδων, δηλαδή με Διάσημους και Μαχητές, είχε δείξει έστω κι ένα δείγμα τέτοιου χαρακτήρα ο Παππάς; Όχι. Ίσα ίσα που έκανε παρέα μαζί του ο Κοψιδάς, που για εμάς ήταν και είναι από τους πιο σεμνούς χαρακτήρες που έχουμε δει σε ριάλιτι κι ας του έσουρε πολλά το κοινό λόγω των όσων ανέφερε στην αποχώρησή του.

 
Μόλις έγινε η αλλαγή των ομάδων, εκεί άλλαξε η στάση του. Έμοιαζε λες και είχε βάλει εσωτερικό ξυπνητήρι για να κάνει unleash έναν άλλο εαυτό που, σύμφωνα με το δικό του μυαλό, θα ταίριαζε σε ένα τέτοιο ριάλιτι και θα τον πήγαινε μακριά. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως στόχος όλων εκεί είναι να βγάλουν όσα περισσότερα λεφτά μπορούν. Δεν είναι κακό, δεν είναι μομφή, είναι το ρεαλιστικό. Δεν μπήκαν για να κάνουν φιλίες ή να γίνουν Μητέρες Τερέζες.

Άρχισε τότε να επιτίθεται σε αρκετούς, είχε άγριους τσακωμούς μέχρι και με τον Τριαντάφυλλο και μετά ήρθε το περιστατικό με τον Σταμούλη που φέρονται να έκαναν κάτι unfair, το οποίο τους περιθωριοποίησε. Μέχρι και εκείνο το σημείο, ο Παππάς είχε μόνο στο στόχαστρο του τον Τζέιμς και σε ένα πιο…νορμάλ πλαίσιο.

Η κλιμάκωση της στρατηγικής μετάλλαξης του χαρακτήρα του μέσα στο παιχνίδι ήρθε όταν εμφανίστηκε σε αυτό ο Κατσούλης. Ο Κατσούλης με τον Ταβλαδάκη μετέφεραν στη Μπλε Ομάδα ότι η τριάδα Τζέιμς-Μπάρτζη-Βέλλη ήταν η πιο μισητή στο κοινό. Αυτό αποτέλεσε μια πρώτη ψυχολογική στήριξη στον Παππά που σε εκείνο το σημείο ήταν απομονωμένος απ΄όλους. Η αποχώρηση του Σταμούλη τον έφερε μόνο του και ήταν μια ευκαιρία να πει στο κοινό «δείτε πώς μου φέρονται, βοηθήστε με, στηρίξτε με».

Σιγά σιγά ο Παππάς άρχισε να απλώνει τον ιστό της επιρροής του στην 4άδα των Μπλε που είχε σχηματιστεί, έκανε ξανά την Ελευθερία να τον συμπαθήσει και έγινε σταδιακά ο ηγέτης των 5 και καθοδήγησε την αντιπαλότητα με την τριάδα που αναφέραμε.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε μια άλλη ευκαιρία. Η Κόκκινη Ομάδα περιθωριοποιούσε τον Τριαντάφυλλο. Ξάφνου, από κει που ο Παππάς είχε έρθει σε ρήξη μαζί του, αλλάζει τροπάριο και του δίνει στήριγμα. Ο απομηχανής θεός που εμφανίζεται για να σώσει τον από όλες τις ενδείξεις χαμένο.

Κι αυτή η κίνηση έχει στρατηγική. Ο Παππάς πίστευε και εξακολουθεί να πιστεύει ότι η φροντίδα και προστασία του αποξενωμένου Τριαντάφυλλου, για τον οποίο καταλαβαίνει ότι έχει κοινό να τον στηρίξει, θα δώσει και σε εκείνον πράγματα. Κι όσο ο Τριαντάφυλλος βγαίνει υποψήφιος και δεν φεύγει, τόσο δίνεται η αίσθηση στον Παππά ότι το κοινό επικροτεί τη στάση του. Κι η αίσθηση αυτή τον οδηγεί σε συμπεριφορές που έχουν αλαζονεία και εκφράσεις που, θέλουμε να πιστεύουμε, δεν θα τις έλεγε σε άλλη περίπτωση, όπως η λέξη «καρκίνωμα» για τη Βέλλη.

menshouse.gr