Η Γη της Ελιάς: Όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια από 03/12/23 έως 07/12/2023

03 Δεκ. 2023, 12:50

Η Γη της Ελιάς: Όσα θα δούμε στα επόμενα επεισόδια από 03/12/23 έως 07/12/2023

Δείτε τις  περιλήψεις επεισοδίων της επόμενης εβδομάδας από 03/12/2023 έως τις 07/12/2023.

01/12/2023 Παρασκευή
Η Αθηνά ενοχλείτε έντονα από την Αμαλία η οποία πηγαίνει στους ελαιώνες και μαζεύει ελιές με τους εργάτες. Ο Ισίδωρος δε βρίσκει κάτι κακό στην πρωτοβουλία της γυναίκας του.

Παράλληλα το σπίτι των Βρεττάκων επισκέπτεται για πρώτη φορά η Αριάδνη και γνωρίζει τους συγγενείς της. Η Ιουλία ανακοινώνει στον Στάθη ότι είναι έγκυος στο παιδί του.

03/12/2023 Κυριακή
Η Ιουλία για ακόμα μια φορά κάνει έξαλλο τον Στάθη, όταν του ξεκαθαρίσει πως δεν έχει καμία απαίτηση από εκείνον σε ό,τι αφορά την εγκυμοσύνη της. Ο Μάνος και ο Ισίδωρος προσπαθούν να συμβιβαστούν την κατάσταση ανάμεσα στη Μαρίνα και την Αμαλία, που έχει εκτραχυνθεί αλλά οι δύο γυναίκες παραμένουν ψυχράμενες. Η Λουκία δείχνει ξεκάθαρα στο Λυκούργο πως ενδιαφέρεται για εκείνον και η Χάιδω ζηλεύει πάρα πολύ. Αργότερα όμως ο Ορέστης αισθάνεται μια αδιαθεσία και η Δήμητρα τον πηγαίνει αμέσως στο ιατρείο.

Μία νέα επαγγελματική πρόταση έρχεται να ταράξει τη ζωή της Βασιλικής ενώ ο Φίλιππος μετράει αντίστροφα μέχρι την απόλυσή του από το στρατό. Παράλληλα ο Δημοσθένης πασχίζει να μάθει ποια είναι η σχέση ανάμεσα στον Ισίδωρο και την Ελένη Κάραλη τη γυναίκα που αναφέρεται στη διαθήκη.

04/12/2023 Δευτέρα
Η Αμαλία ακούει ένα περίεργο τηλεφώνημα το Ισίδωρου και αμέσως της μπαίνουν ιδέες και ψάχνει το κινητό του. . Η Αγγελική απαιτεί να αποκτήσει αδερφάκι και η Μαρίνα γίνεται έξαλλη με τον Μάνο πιστεύοντας ότι αυτός τη δασκάλεψε. Η Χάιδω μαθαίνει ότι ο Λυκούργος με την Λουκία βγήκαν για φαγητό ενώ την επόμενη μέρα συναντά την αντίζηλο της στο δρόμο και εκείνη της αφήνει υπονοούμενα.

Όλοι στην οικογένεια Στεφανέα μαθαίνω ότι ο Φίλιππος έριξε μπουνιά στο λοχία του και φοβούνται για τα επακόλουθα. Η Βασιλική ζητάει τη βοήθεια του Λυκούργου, αλλά εκείνος δεν μπορεί να κάνει κάτι.

05/12/2023 Τρίτη
Οι προσπάθειες του Λυκούργου  να απαλλάξει τον Φίλιππο από τη φυλακή στο στρατό πέφτουν στο κενό και η οικογένειά Στεφανέα πέρνα μεγάλη αγωνία.

Ο Ισίδωρος προσπαθεί αλλά δε φαίνεται να καταφέρνει να πείσει την Αριάδνη να δεχτεί την Ιουλία ως μητέρα της και να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους.

Της δίνει όμως το δαχτυλίδι με τον κόσμο των Βρεττάκων και της εξηγεί την ιδιαίτερη σημασία που έχει για την οικογένειά. Η Ξένια τηλεφωνεί ανώνυμα στην Ασπασία και της αποκαλύπτει την σχέση του Δημοσθένη μαζί της.

Με αφορμή ένα περιστατικό που συνέβη στο σχολείο της μικρής Αγγελικής ο Μάνος και η Μαρίνα την μαλώνουν αλλά μαθαίνουν ότι έχει βάλει το χεράκι της η Αμαλία η οποία την ξεσηκώνει. Έτσι ο Μάνος αποφασίζει να μιλήσει στην γυναίκα του πατέρα του για πρώτη φορά έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί της.

Ο Μάνος βάζει στη θέση της την Αμαλία αλλά εκείνη με πλάγιο τρόπο κατευνάσει τον Ισίδωρο. Η Χάιδω κάνει παράπονα στον Λυκούργο για την Λουκία.

06/12/2023 Τετάρτη
Η Ασπασία πηγαίνει στην Καλαμάτα, βρίσκει την Ξένια και μόλις μαθαίνει για το σχέδιο του Δημοσθένη σοκάρεται. Αργότερα ξεκαθαρίζει στον Δημοσθένη ότι δεν πρόκειται να μεγαλώσει το παιδί της Ξένιας και φεύγει από το σπίτι. Προκειμένου όμως να εξηγήσει τα ανεξήγητα στην Ειρήνη αναγκάζεται να της πει την μισή αλήθεια.

Η Ιουλία νιώθει πως η Αριάδνη έρχεται σιγά-σιγά κοντά στην οικογένεια ενώ η ίδια ετοιμάζεται να φύγει από τη Μάνη προκειμένου να κρύψει την εγκυμοσύνη της. Ο Κουράκος αποφασίζει να μιλήσει ανοιχτά στον Ορέστη για την σχέση του με τη Δήμητρα και οι δύο άντρες πιάνονται στα χέρια.

07/12/2023 Πέμπτη
Η Άννα δέχεται μία πολύ ενδιαφέρουσα επαγγελματική πρόταση να γίνει τραγουδίστρια στο μπουζουξίδικο άλλα ο Πότης και ο Αποστόλης προσπαθούν να την αποτρέψουν.

Ο Χρήστος ενδίδει στο πάθος του για την Αριάδνη και απατά την Αφροδίτη αλλά οι τύψεις δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους. Η Ιουλία τελικά αποκαλύπτει στον Μάνο και τον Ισίδωρο ότι είναι έγκυος.Τα νέα φτάνουν και στα αυτιά της Αριάδνης και η αντίδραση της είναι εκρηκτική.

Στο μεταξύ η Ειρήνη μαλώνει άσχημα με την Ασπασία μετά την αποκάλυψη της αλήθειας και παίρνει το μέρος του Δημοσθένη. Η Ασπασία στη συνέχεια ζητά από τον Λυκούργο να αναλάβει το διαζύγιο της.

Πηγαίνει στο σπίτι της Ιουλίας και της μιλάει πολύ σκληρά. Ο Παρασκευάς χωρίζει την Θεοδώρα και η Μαργαρίτα αναλαμβάνει να την παρηγορήσει.

07/12/2023 Παρασκευή
Την ίδια ώρα η Ειρήνη αποκαλείται στον Φίλιππο και την Βασιλική ότι δεν είναι παιδί του Δημοσθένη και ο Φίλιππος είναι έτοιμος να της πει πως είναι ετεροθαλή αδέλφια. Αργότερα όμως μαθαίνει ότι η αδερφή του τραβιέται με τον Παρασκευά γεγονός που τον εξοργίζει καθώς ο επιστήθιος φίλος του είχε κρύψει την επανασύνδεση.

Η Άννα δέχεται την πρόταση συνεργασίας στο μπουζουξίδικο και ο Πότης διαλύεται ψυχολογικά. Ο Δημοσθένης στο μεταξύ ενημερώνει τον Λυκούργο ότι δεν θα δώσει διαζύγιο στην Ασπασία και τον προειδοποιεί πως αν τον προκαλέσουν θα ακουστούν πράγματα στο δικαστήριο που δεν την συμφέρουν.

Σε μία προσπάθεια να λήξει η παρεξήγηση τους η Αμαλία επισκέπτεται την Αθηνά και της κάνει ένα όμορφο δώρο. Ο Κουράκος ζητάει από τη Δήμητρα να αψηφήσουν τους πάντες και να συγκατοικήσουν.

Η σχέση του Κουράκου και της Δήμητρας σιγά-σιγά αποκαλύπτεται και όταν η Ασπασία την πετυχαίνει στο δρόμο την κάνει να νιώσει πολύ άσχημα που τόσο καιρό κορόιδευε τον Ορέστη.

πηγή: daddy-cool.gr