Ανδρική μόδα: Fashion items που κανένας δεν κουράζεται να φοράει

18 Μαίου 2023, 11:41

Ανδρική μόδα: Fashion items που κανένας δεν κουράζεται να φοράει

Τόσο η γυναικεία και η ανδρική μόδα αλλάζουν συνεχώς! Κάτι το οποίο σήμερα είναι in, μετά από λίγους μήνες δεν είναι, ενώ το ίδιο trend μπορεί να επανέλθει δριμύτερο μετά από λίγα χρόνια. 

Πώς μπορεί όμως κάποιος να δημιουργήσει μια ντουλάπα με ρούχα που του ταιριάζουν, όταν οι αλλαγές στη μόδα γίνονται τόσο γρήγορα και συχνά; Η απάντηση είναι να επιλέξει κλασικά κομμάτια, τα οποία, όσα χρόνια κι αν περάσουν, δε φεύγουν ποτέ από τη μόδα!

Πάμε λοιπόν να δούμε τα πιο διαχρονικά fashion items της ανδρικής μόδας, τα οποία κανένας άνδρας δεν κουράζεται να φοράει.

Παντελόνια
Τα παντελόνια είναι ένα από τα βασικότερα κομμάτια της ανδρικής γκαρνταρόμπας, αφού μπορούν να φορεθούν με αμέτρητους τρόπους, ανάλογα με το κάθε στυλ και την εκάστοτε περίσταση. Μια ανδρική ντουλάπα, θα πρέπει σίγουρα να περιλαμβάνει τζιν παντελόνια, chinos, λινά παντελόνια για το καλοκαίρι, καθώς και ανδρικά παντελόνια cargo.

Δε χρειάζεται να έχει κάποιος πολλά από το κάθε είδος, δύο από το καθένα σε ουδέτερα χρώματα αρκούν για να δημιουργήσει looks για κάθε περίσταση, από μια μέρα στο γραφείο, μέχρι μια χαλαρή σαββατιάτικη βόλτα. Όσον αφορά στα τζιν, καλό είναι να διαθέτει κάποιος 2-3 τζιν σε βασικές αποχρώσεις, όπως blue jeans, ξεβαμμένο τζιν και μαύρο τζιν. Επίσης, ένα καλό τζιν δεν πρέπει να έχει σκισίματα, σχέδια ή τυπώματα, όσο πιο απλό είναι, τόσο το καλύτερο!

Ανδρικό κοστούμι
Το ανδρικό κοστούμι είναι το ρούχο-σήμα κατατεθέν της ανδρικής μόδας! Παλαιότερα, οι περισσότεροι άνδρες συνήθιζαν να φορούν κοστούμι στην καθημερινότητά τους και παρόλο που στις μέρες μας δεν ισχύει πλέον αυτό, κάθε άνδρας οφείλει να έχει τουλάχιστον ένα κοστούμι στη ντουλάπα του. Στην περίπτωση όμως που κάποιος φοράει καθημερινά κοστούμι, λόγω της δουλειάς του, τότε η ντουλάπα του θα πρέπει να περιλαμβάνει αρκετά κοστούμια σε διάφορα χρώματα και υφάσματα.

Το σημαντικότερο σε ένα κοστούμι, εκτός από την ποιότητα, είναι η εφαρμογή. Η σωστή εφαρμογή μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά στο πώς ‘κάθεται’ το κοστούμι πάνω στο σώμα και να κολακέψει αυτόν που το φοράει. Αντίθετα, ένα κοστούμι που δεν έχει καλή εφαρμογή, μπορεί να παραμορφώσει τη σιλουέτα και να μην είναι καθόλου κολακευτικό. Γι’ αυτό, το καλύτερο είναι να ράψει κάποιος ένα κοστούμι στα μέτρα του ή, αν το αγοράσει έτοιμο, να επισκεφθεί κάποιο ράφτη, ο οποίος θα κάνει τις απαραίτητες προσαρμογές για ένα τέλειο αποτέλεσμα!

Πουκάμισο
Κάθε άνδρας πρέπει να έχει στη ντουλάπα του καλής ποιότητας πουκάμισα σε τουλάχιστον δύο χρώματα: λευκό και γαλάζιο. Ένα λευκό πουκάμισο είναι ένα απόλυτα κλασικό κομμάτι, το οποίο δε φεύγει ποτέ από τη μόδα. Μπορεί να συνδυαστεί άψογα τόσο με επίσημα κοστούμια, όσο και με παντελόνια chino.

Ένα γαλάζιο πουκάμισο είναι εξίσου απαραίτητο! Πρόκειται για ένα διαχρονικό, αλλά ταυτόχρονα ευέλικτο κομμάτι, το οποίο ταιριάζει ιδανικά με γκρίζα και μπλε κοστούμια. Μπορεί όμως να φορεθεί και με ένα υφασμάτινο παντελόνι, καθώς και ανοιχτό, πάνω από ένα λευκό t-shirt συνδυασμένο με ένα τζιν παντελόνι. Ένα tip για να επιλέξει κάποιος το ιδανικό γαλάζιο πουκάμισο γι’ αυτόν είναι να δοκιμάσει αρκετά, σε διαφορετικές αποχρώσεις, ώστε να βρει αυτή που ταιριάζει καλύτερα με τα χρώματά του.

Λευκό t-shirt
Το λευκό t-shirt είναι ένα ρούχο-πασπαρτού της ανδρικής μόδας και αναπόσπαστο κομμάτι κάθε casual look. Όπως και στην περίπτωση του πουκαμίσου, έτσι και με το t-shirt, μάλλον θα χρειαστεί να δοκιμάσει κάποιος διάφορα κομμάτια από διάφορα brands πριν καταλήξει σε αυτό που είναι ιδανικό για το ύψος και το σωματότυπό του.

Το ιδανικό λευκό t-shirt θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας και να έχει σωστό μήκος, δηλαδή να είναι αρκετά μακρύ ώστε να μπορεί να φορεθεί μέσα από το παντελόνι, αλλά αρκετά κοντό ώστε να μπορεί να φορεθεί και έξω από αυτό, με ένα τζιν. Όσον αφορά στη λαιμόκοψη, υπάρχουν πολλές επιλογές, όμως μια απλή στρογγυλή λαιμόκοψη είναι η πιο safe και κλασική!

Όσο κι αν αλλάζουν τα trends στην ανδρική μόδα, τα απλά και κλασικά ρούχα είναι πάντα διαχρονικά και κανείς άνδρας δε βαριέται να τα φοράει!