Αρώματα που κάνουν τους άνδρες πιο ελκυστικούς στις γυναίκες

19 Σεπ. 2023, 09:36

Αρώματα που κάνουν τους άνδρες πιο ελκυστικούς στις γυναίκες

Σκεφτείτε την τελευταία φορά που ενστικτωδώς γυρίσατε το κεφάλι σας για να κοιτάξετε προς την κατεύθυνση ενός ατόμου που μόλις πέρασε από δίπλα σας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό που σας έκανε να γυρίσετε προς το μέρος τους να ήταν το άρωμά τους.

Όταν είναι ξεκάθαρο ότι μπαίνοντας σε ένα σπα που μυρίζει σανταλόξυλο ή μέντα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε αμέσως καλύτερα, δεν θα πρέπει να σας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο τρόπος που μυρίζει κάποιος μπορεί να τον κάνει πιο ελκυστικό. 

Εξάλλου, υπάρχει λόγος για τον οποίο υπάρχουν αρώματα, αποσμητικά και aftershave. Για ορισμένες γυναίκες, μπορεί να είναι ακόμη και το πρώτο πράγμα που παρατηρούν σε ένα ραντεβού. Σύμφωνα με τη Laura Wasser, ειδική στις σχέσεις και όσα δήλωσε στο Best Life «οι μυρωδιές μπορούν να προκαλέσουν ισχυρές αναμνήσεις και συναισθήματα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν το πόσο ελκυστικό βρίσκουμε κάποιον». Σύμφωνα με την Wasser, ενώ ορισμένα αρώματα μπορούν να προκαλέσουν συναισθήματα άνεσης ή οικειότητας, άλλα μπορούν να κάνουν το αντίθετο και να προκαλέσουν αισθήματα ενθουσιασμού. Και όλα αυτά είναι αναπόσπαστο μέρος του περίπλοκου πράγματος που ονομάζουμε έλξη.

Οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικά αρώματα όπως η βανίλια, ο μόσχος και το τριαντάφυλλο
   
Ενώ η συμβατική σοφία και κάποιες έρευνες που έχουν γίνει από εταιρείες αρωμάτων μπορεί να σας λένε ότι όσο πιο ξυλώδες είναι το άρωμα, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει ένας άντρας να βρει ταίρι, σύμφωνα με τη Dr. Lisa Lawless, ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην κλινική ψυχολογία, τις σχέσεις, τη σεξουαλική υγεία και τη διατροφή, υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζετε για την γλυκιά μυρωδιά της βανίλιας. Το άρωμα, που μπορεί να σας θυμίζει το αγαπημένο σας γλυκό, «συχνά συνδέεται με ευτυχισμένες αναμνήσεις, όπως το ψήσιμο μπισκότων ή άλλων γλυκών», εξηγεί η Lawless.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύτηκε στο Electronic Journal of Human Sexuality, το μοσχομυριστό άρωμα της βανίλιας ήρθε στην κορυφή ως προτιμώμενο από τους άνδρες για τον εαυτό τους και από τις γυναίκες για τους άνδρες συντρόφους τους.

Επόμενο έρχεται το αιθέριο έλαιο αγριοτριανταφυλλιάς. Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο PLOS ONE και στην οποία συμμετείχε μια μικρή ομάδα συμμετεχόντων διαπίστωσε ότι η μυρωδιά του πραγματικού αιθέριου ελαίου τριαντάφυλλου (όχι του τεχνητού είδους) έκανε τους συμμετέχοντες να κατατάξουν τα πρόσωπα που τους έδειχναν ως πιο ελκυστικά σε σύγκριση με λιγότερο ευχάριστες οσμές όπως το ψάρι.

Όσο για το δημοφιλές άρωμα των εσπεριδοειδών, φαίνεται ότι ούτε με αυτό μπορείτε να κάνετε λάθος. Σύμφωνα με τον Lawless «Στην αρωματοθεραπεία, τα αρώματα εσπεριδοειδών, ειδικά το πορτοκάλι, θεωρείται ότι εμπνέουν χαρά. Προσφέρουν μια αίσθηση φρεσκάδας και ζωτικότητας, η οποία μπορεί να είναι αρκετά ελκυστική».

newsbeast.