Η γη της ελιάς - spoiler: Η στυγερή δολοφονία και το τέλος του Ορέστη από τη σειρά

22 Απρ. 2024, 13:56

Η γη της ελιάς - spoiler: Η στυγερή δολοφονία και το τέλος του Ορέστη από τη σειρά

Ένα στυγερό έγκλημα θα είναι η αιτία που ο Ορέστης θα αποχωρήσει από τη «Γη της ελιάς».

Η αποχώρηση του Γιώργου Αγγελόπουλου από τη «Γη της ελιάς» είναι δεδομένη, αφού την έχει προαναγγείλει ο ίδιος ο ηθοποιός. Ο Ορέστης, ο μυστηριώδης άνδρας που μπήκε στη ζωή των τηλεθεατών όταν έφτασε στη Μάνη για να εκδικηθεί τον θάνατο του Κίμωνα, μετά από πολλές περιπέτειες που τον έφεραν αντιμέτωπο με το «κύκλωμα» του Δημοσθένη και τον φίλο του Γιώργη Κουράκο, ετοιμάζεται να κάνει οριστική έξοδο.

Όμως, η έξοδος του δεν θα είναι ήρεμη, ούτε προγραμματισμένη. Ένα τραγικό γεγονός θα τον οδηγήσει στα άκρα και θα αναγκαστεί να ζητήσει διέξοδο μακριά από τη «Γη της ελιάς» που πλέον έχει μόνο οδυνηρές αναμνήσεις γι’ αυτόν.

 
Το οδυνηρό γεγονός θα είναι ο θάνατος της Αλκμήνης. Η νεαρή γυναίκα θα πέσει θύμα της ακραίας ζήλιας της Αντωνίας, που δεν θα μπορέσει να αποδεχτεί ότι η γυναίκα που αγάπησε βρήκε την ευτυχία στο πλευρό ενός άλλου. 
Η αρχή θα γίνει από την απόφαση της Ισμήνης να ξεφορτωθεί την επιχείρηση. Όταν η Αντωνία θα το πληροφορηθεί, θα γίνει έξαλλη. Πόσο μάλλον όταν η Αλκμήνη, αντί να θυμώσει, θα επιδείξει απόλυτη αδιαφορία.

Για την Αντωνία η αγγελία πώλησης που μπήκε στην επιχείρηση θέτει οριστικά τέλος στα όνειρά της ότι θα μπορέσει να μείνει στην Μάνη και θα διεκδικήσει την Αλκμήνη από τον Ορέστη, που της έχει πάρει τα μυαλά. Η ζηλοτυπία οπλίζει το χέρι της και η Αλκμήνη πέφτει νεκρή σε μια σκηνή που θα συγκλονίσει την ήδη κλονισμένη κοινωνία της περιοχής.

 
Για τον Ορέστη, ο θάνατος της Αλκμήνης είναι ένα πλήγμα που δεν μπορεί να ξεπεράσει. Βάζει πωλητήριο στην επιχείρησή του και επιστρέφει στην Αθήνα, στην παλιά του ζωή που άφησε πίσω του για να μετακομίσει στη Μάνη. 
Η εξέλιξη αυτή θα φέρει σίγουρα αναστάτωση στους τηλεθεατές της επιτυχημένης σειράς. Όμως, θα επιτρέψει στον Γιώργο Αγγελόπουλο, ο οποίος έγινε πρόσφατα πατέρας για πρώτη φορά, να ασχοληθεί απερίσπαστος με τις οικογενειακές υποχρεώσεις του, καθώς και με την επιχείρηση θαλασσίων σπορ που διατηρεί στην πατρίδα του τη Σκιάθο, όπου περνάει κάθε χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

.ieidiseis.