Τα πιο κολασμένα μπισκότα σοκολάτας, χωρίς γλουτένη και λακτόζη

15 Νοε 2023, 10:36

Τα πιο κολασμένα μπισκότα σοκολάτας, χωρίς γλουτένη και λακτόζη

Τα σημερινά μπισκότα σοκολάτας είναι πραγματικά κολασμένα. Τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα κομμάτι.
Η παρασκευή τους είναι πολύ απλή, το σημαντικό είναι να προσέχετε όταν συνδυάζετε τη λιωμένη σοκολάτα με τη μαρέγκα: λεπτές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω θα εμποδίσουν το μείγμα να διαλυθεί και θα του επιτρέψουν να διατηρήσει όλο τον αέρα.

Υλικά

170 γρ. μαύρης σοκολάτας

2 ασπράδα αυγού

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

100 γρ. πεκάν 

Εκτέλεση

Καταρχάς κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ψιλοκόβουμε τα πεκάν μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Για αυτή τη λειτουργία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έναν επεξεργαστή τροφίμων, αλλά αν το κάνετε με το χέρι θα έχετε κομμάτια διαφορετικών μεγεθών που θα δώσουν καλύτερη συνοχή στα μπισκότα.

Χτυπάμε με ένα ηλεκτρικό σύρμα τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν, προσθέτοντας την κρυσταλλική ζάχαρη μόνο όταν έχουν ήδη φουσκώσει και έχουν αφρίσει. Πρέπει να είναι γυαλιστερά σαν μαρέγκα. Ύστερα ενώνουμε τη μαρέγκα με τη λιωμένη σοκολάτα, το εκχύλισμα βανίλιας και τα ψιλοκομμένα καρύδια. Ενσωματώνουμε όλα τα υλικά στα ασπράδια με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικοόνης. Προσπαθήστε να μην αποσυναρμολογήσετε το μείγμα.

Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι για να πάρουμε λίγη ζύμη και να την τοποθετήσουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, δεν είναι απαραίτητο να ισιώσετε τα μπισκότα με το πίσω μέρος του κουταλιού. Αφήνουμε απόσταση από τα μπισκότα καθώς τείνουν να διογκώνονται κατά το ψήσιμο.

Τέλος βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε τους 180°C για 10-11 λεπτά. Η εξωτερική επιφάνεια πρέπει να είναι ραγισμένη, ενώ η εσωτερική να είναι μαλακή. Μην τα πιάσετε αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο, γιατί είναι εύθραυστα.

jenny.