Λαχταριστό μωσαϊκό σε 10 λεπτά - Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για το βροχερό Σαββατοκύριακο

01 Μαρ. 2024, 16:25

Λαχταριστό μωσαϊκό σε 10 λεπτά -  Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για το βροχερό Σαββατοκύριακο

Το μωσαϊκό ή κορμός σοκολάτας ή σαλάμι, είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά ψυγείου! Σήμερα σας έχουμε μια πενεύκολη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Υλικά

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
  • 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)
  • 25 γρ. καρύδα (3 κ.σ.)
  • 45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα.
  • Για την επικάλυψη
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. σπορέλαιο.

Εκτέλεση

Για τον κορμό

  • Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
  • Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
  • Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
  • Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  • Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
  • Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
  • Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
  • Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός.
  • Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
  • Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή: thetoc.gr