5 οφέλη του να είσαι single

15 Φεβ. 2024, 17:12

5 οφέλη του να είσαι single

Μέρες σαν αυτή του Αγίου Βαλεντίνου που γιορτάστηκε την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου (αλλά και οι άλλες μέρες των γιορτών ή ακόμα και τα σαββατόβραδα), όσες έχουν σχέση, έχουν δεδομένα τα ρομαντικά σχέδιά τους για εξόδους, δώρα ή και ξεκούραση αγκαλιά στον καναπέ. Τι συμβαίνει όμως με τις ελεύθερες;

Οι ελεύθερες μπορεί να νιώθουν λίγο άβολα εκείνες τις μέρες, αφού οι στολισμοί στα μαγαζιά και οι αλλεπάλληλες ερωτήσεις του στυλ «Εσύ τι θα κάνεις για να γιορτάσεις;» δημιουργούν το αίσθημα της μοναξιάς και τον κλασσικό προβληματισμό του «Μήπως κάνω εγώ κάτι λάθος;». Δεν υπάρχει όμως κάποιο λάθος στο να είσαι ελεύθερη.

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι, το γεγονός ότι είσαι τώρα ελεύθερη δεν σημαίνει ότι θα είσαι για πάντα, εκτός αν το επιλέξεις. Επίσης, η μοναχικότητα δεν συνεπάγεται απαραίτητα μοναξιά. Έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχουν οφέλη σε οικονομικό, σωματικό και σε ψυχικό επίπεδο, όταν είσαι ελεύθερη.

Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 5 οφέλη του να είσαι ελεύθερη.

Περισσότερος χρόνος για σωματική άσκηση

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Marriage and Family, οι διαζευγμένοι ασκούνται περισσότερο από τους παντρεμένους, αλλά αυτοί που είναι πιο δραστήριοι είναι κυρίως οι ελεύθεροι.

Αν είσαι ελεύθερη ξέρεις πραγματικά, ότι δεν θα παρακάμψεις εύκολα το γυμναστήριο σου, ενώ μπορείς να αφιερώσεις πολύ περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες, όπως τον χορό. Ακόμη, ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι οι παντρεμένες γυναικες τείνουν να αρρωσταίνουν πιο συχνά από τις ελεύθερες.

Κρατάς πιο εύκολα φιλίες

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Contexts διαπίστωσε ότι όσοι άνθρωποι ήταν ελεύθεροι, ήταν πιο κοντά με τους φίλους και την οικογένειά τους, σε σχέση με τους παντρεμένους. Ο λόγος που χτίζονται και κρατάνε περισσότερο οι φιλίες όταν είσαι ελεύθερη, είναι γιατί δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τον χρόνο που θα αφιερώσεις στην παρέα σου, αλλά και τον τρόπο, όπως π.χ το να ταξιδεύεις.

Συμφέρει οικονομικά

Μια ανάρτηση στο Wealthify ανέφερε ότι οι ελεύθερες μπορούν να εκμεταλλευτούν καλύτερα το γεγονός ότι δεν έχουν έναν σύντροφο και παίρνουν περισσότερα ρίσκα, ενώ κάνουν οικονομίες για σπουδές. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μία σχέση θέλει χρόνο και χρήμα. Τα κεράσματα, τα ταξίδια, τα δώρα και τα ραντεβού έχουν τις θυσίες τους. Αντιθέτως, αν είσαι ελεύθερη κρατάς λεφτά κυρίως για να τα επενδύεις, όπως επιθυμείς.

Περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ή κάτι που να σε κρατάει να κάνεις το επόμενο επαγγελματικό βήμα. Είτε είναι σε άλλο κλάδο, είτε είναι σε άλλη πόλη ή χώρα. Κάνεις πιο εύκολα και γρήγορα διασυνδέσεις και δεν έχεις το άγχος, μήπως επηρεαστεί το ταίρι σου.

Όταν είσαι ελεύθερη, μαθαίνεις να τα έχεις καλύτερα με τον εαυτό σου

Υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ξέρεις πώς να επιβιώνεις μόνη σου και να περνάς καλά; Πραγματικά, όταν κάνεις δραστηριότητες μόνη σου και φροντίζεις τον εαυτό σου, αυξάνεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμησή σου. Άλλωστε, αν κάποια στιγμή θες να βρεις κάποιον σύντροφο, δεν είναι καλύτερο να γνωρίζεις πρώτα ποια είσαι, ώστε να δεις εξαρχής αν ταιριάζετε;

Πηγή: ladylike.gr